Zaterdag 7 maart

Eerste klasse B

Voorschoten’97 – SHO

Het wordt voor de Voorschotenaren weer eens tijd voor een driepunter. Uit de laatste vier wedstrijden werden slechts drie punten behaald en deze kwamen allen voort uit een gelijkspel. Kampioen gelijke spelen, de helft van de gespeelde wedstrijden (acht) stond er na afloop een drietje op het formulier en dat resulteert in plek zes op de ranglijst. De tegenstander uit Oud-Beijerland behaalde uit de laatste vier wedstrijden eveneens drie punten dus ook voor hen zal de volle buit zeer welkom zijn. Richting volgend seizoen begint de ploeg van Theo Ducaneaux inmiddels ook al aardig vorm te krijgen. Het grootste gedeelte van de selectie en de staf heeft inmiddels verlengd en dit zal de resterende wedstrijden zeker een steentje bijdragen aan het resultaat. Te beginnen aanstaande zaterdag op sportpark Adegeest tegen een ploeg waarvan in de heenwedstrijd nog met 2-1 werd verloren door een pijnlijke slotfase.

Zondag 8 maart

Eerste klasse B

TOGB – FC Boshuizen

Een slechte wedstrijd in de sport kan meestal binnen een week weer worden rechtgezet, maar of dat voor de ploeg van Marcel IJzendoorn ook geldt valt nog te bezien. Als je niet scoort kan je niet winnen, maar als je geen kansen creëert kan je niet scoren. Zonder een kans te hebben afgedwongen werd volkomen verdiend van VUC verloren en dat was al de tweede keer dit seizoen. Rechtzetten aankomende zondag, alleen is dat makkelijker gezegd dan gedaan als de Leidenaren op bezoek gaan bij koploper TOGB. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs won met 6-0 van ROAC en lijkt de ploeg in vorm. Winst voor het team van de Kade betekent weer virtueel koploperschap en een goede uitgangspositie in de tweede periode. De eerste wedstrijd werd met 3-0 een makkelijke prooi voor FC Boshuizen.

VUC – ROAC

De Rippers zijn aan een mindere serie bezig. Na de winterstop werd er nog niet gewonnen, sterker nog  de laatste vier wedstrijden gingen verloren. Daar waar het in de eerste seizoenshelft vaak de goede kant op viel gaat het nu allemaal wat moeizamer. Scorend vermogen was al een aandachtspunt maar vanuit een uitstekende organisatie werd er ook nauwelijks iets weggeven. Echter de laatste wedstrijden bolde het eigen netje meer dan het lief is. Vorige week werd er zelfs met 6-0 kansloos van TOGB verloren. Nu gaat de reis naar Het Kleine Loo in Den Haag waar VUC de tegenstander is. Een ploeg die volgens velen te laag staat op de ranglijst. Bij een nederlaag is het stuivertje wisselen op de ranglijst. Door de vele afgelastingen is het overzicht in de stand een beetje zoek, drie punten voor paars en wit zal in ieder geval meer lucht geven.