Zaterdag 8 februari

Voorschoten’97-RVVH

Beide teams leden een nederlaag in het voorbije weekend. Voor de beide ploegen verliep het verlies niet zonder pijn. Voorschoten’97 ging onderuit bij Honselersdijk. Vooralsnog niet alleen een laagvlieger in deze klasse, maar het team staat onder leiding van André Lourens en dat is zoals bekend de voorganger van Theo Ducaneaux, de huidige trainer van de Voorschotenaren. De bezoekers kwamen pover voor de dag en er viel niets af te dingen op de mispeer. RVVH deed het zeker niet onverdienstelijk tegen Neptunus/Schiebroek, maar vlak voor het sluiten van de markt scoorde Fabian het enige doelpunt namens de Rotterdammers. Het was voor de Ridderkerkers de derde nul op rij. De week ervoor werd, eveneens, verloren van Honselersdijk en pal voor de winterstop was hekkensluiter VELO met 4-1 te sterk. Alles bij elkaar maakt het dat Voorschoten’97 ondertussen terug te vinden is op de zevende plaats en de tegenstander van komende zaterdag staat daar twee plaatsen achter op vijf punten. Het mag dus duidelijk zijn dat de Adegeest-bewoners de kloof groter moeten maken om zodoende niet meer naar beneden te hoeven kijken. RVVH speelde twee seizoenen terug nog in de hoofdklasse.

Zondag 9 februari

VUC-FC Boshuizen

Afgelopen zondag kwam FC Boshuizen niet in actie. Het duel tegen Rood Wit uit Sint- Willebrord werd pas laat afgelast en daardoor konden de Brabanders onverrichterzake weer rechtsomkeert maken. Voor de Leidse club ook een tegenvaller, maar de middag werd alsnog aangenamer omdat lijstaanvoerder TOGB onderuit ging tegen Spartaan’20. Nu is dat waarschijnlijk ook een kampioenskandidaat, maar het verlies van de ploeg uit Berkel en Rodenrijs maakt wel dat de FC nu evenveel verliespunten heeft als de nummer 1. TAC’90 staat daarnaast ook nog dicht op het genoemde trio clubs. De volgende klus voor de manschappen van Marcel IJzendoorn wacht in Den Haag. Het laag geklasseerde VUC is gastheer en die ploeg snakt naar een zege. Het lukte de ‘pinguïns’ al zeven wedstrijden op rij niet om drie punten te kunnen omarmen. Dat wil niet zeggen dat er zomaar even gewonnen zal worden op sportpark Het Kleine Loo. De heenwedstrijd ging namelijk nog verloren aan de Boshuizerkade (1-3). Een ideale gelegenheid om revanche te nemen om zodoende zich steviger te nestelen in de top van de ranglijst.

TOGB-ROAC

Voor de tweede keer op rij bleef ROAC puntloos na de herstart van de competitie. De thuisnederlaag tegen Spartaan’20 moest er een keer van komen gezien de enorme reeks van wedstrijden die thuis niet verloren gingen. Daarnaast herbergt de ploeg uit Rotterdam veel kwaliteiten en een schande was de verliespartij dan ook allerminst. Afgelopen zondag trok Olympia met 2-1 aan het langste eind. Ook nu niet het einde van de wereld want de ploeg uit Gouda staat nog altijd onder de formatie van Hein Leliveld. Wel was er vooraf ingezet op minimaal een gelijkspel om het gaatje niet kleiner te laten worden. Floris Hupkes opende nog wel de score, maar na de rust kreeg ROAC het lastiger en tevens moest het twee doelpunten incasseren. De aansluiting met het linkerrijtje werd daardoor enigszins verloren, maar daar ligt niemand daadwerkelijk wakker van bij de paarswitten. Zaak is om het verschil met de nummers 12, 13 en 14 aanzienlijk te houden en in dat opzicht is er geen reden voor paniek. Waar ROAC 18 punten verzamelde, staan VUC en Hillegersberg nog pas op elf punten en CVV Zwervers mocht pas zeven streepjes zetten. Komende zondag wordt de uitdaging ongetwijfeld groot. Dan is koploper TOGB gastheer. Die ploeg ging in de voorbije speelronde pas voor de tweede keer onderuit en heeft tien punten meer op de teller staan dan ROAC. Toch gloort er enige hoop op een stuntje. In het thuisduel bleef het immers 0-0 op Hertogspark.