zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse, 8 en 9 februari

Voorbeschouwing tweede klasse, 8 en 9 februari

-

Zaterdag 8 februari, tweede klasse C

CVV Berkel – Kagia

Zo makkelijk als het vorig jaar in de derde klasse ging, zo moeizaam wordt er tot nu toe een klasse hoger geacteerd en daar was de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Socces Boys een schoolvoorbeeld van. Een matige en nerveuze eerste helft, uiteindelijk nog terugkomend van een 0-2 achterstand om vervolgens alsnog de bietenbrug op te gaan. Het gaatje naar boven is inmiddels een gat geworden en dus is het inmiddels wel tien voor twaalf. De heenwedstrijd tegen Berkel werd er met nipt verschil verloren. Het moet de Lisserbroekers toch wel een keer mee gaan zitten en hoe mooi zou dit zijn als hier zaterdag een begin mee wordt gemaakt. De competitie is nog lang, er is nog geen man overboord maar een goed resultaat zal het vertrouwen een enorme boost geven.

DoCoS – Te Werve

De ploeg van trainer Dennis Olman lijkt sterk(er) uit de winterstop te zijn gekomen. In de eerste wedstrijd na de verplichte pauze werd in korte tijd een 1-2 voorsprong uit handen gegeven en afgelopen zaterdag tegen stadsgenoot UVS verspeelden de rood-witten in blessuretijd een voorsprong. Het vertoonde spel biedt perspectief, zeker als Te Werve op bezoek komt. Te Werve heeft het vaak lastig met de Leidenaren, sterker nog de enige overwinning tot nu toe dit seizoen werd tegen de Rijswijkers behaald. Het schijnt dit seizoen iedere zaterdag feest te zijn tijdens de derde helft, hoe groot is de party dan wel niet als het vlaggenschip weer eens een keer een driepunter behaald?

Van Nispen – Valken’68

De Valkeniers (verbastering van Valkenburgers) wonnen afgelopen week wedstrijd zes op rij en lijken net als het plaatselijke treintje bij het Valkenburgse meer dan aardig op stoom te zijn geraakt. Een uitgebalanceerd elftal, zonder zwakke plekken, met individuele kwaliteit en een trainersduo, Alan Campfens en Theo Scholte, die bij de mannen de juiste snaar weet te raken is een voorbode voor het moois wat er dit seizoen nog komen gaat. Volgende week wacht de kraker tegen koploper DSO, maar eerst moet er nog afgerekend worden met Van Nispen. Gezien de stand op de ranglijst moet dit te doen zijn, echter de Zilkers lopen over van kwaliteit maar tonen dit over het algemeen niet meer dan een uur. De tweede periode zou zo maar eens gepakt kunnen gaan worden, al zal dat waarschijnlijk niet het einddoel zijn. Tenslotte nog goed nieuws: buitenspeler Samet Arikan heeft naar aanleiding van zijn rode kaart even voor de winterstop tegen SVC’08 na een verweerschrift een schorsing gekregen van 1 duel. Deze heeft de waardevolle speler er al op zitten (Soccer Boys) en dus is hij, terecht ook gezien zijn hoofdzakelijk ongelukkige actie in de benoemde wedstrijd, speelgerechtigd.

UVS – Wateringse Veld/Kranenburg

De Kikkerpolderbewoners krijgen bezoek van de winnaar van de eerste periode. Deze tegenstander verloor daarna zes wedstrijden op rij en is inmiddels de ploeg met veruit de meeste tegendoelpunten, 46!!. Met een nieuwe trainer lijkt het tij gekeerd, afgelopen zaterdag werd met “slechts” 2-3 van koploper DSO verloren en dat is gezien de kwaliteit bij de Zoetermeerders eigenlijk gewoon een prima resultaat. De Leidse ploeg had moeite met het zware veld en de tegenstand van DoCoS, nu op het eigen kunstgras zal het balletje hopelijk wel de goede kant oprollen. Het gat naar de koploper is inmiddels zes punten net zo als het gat naar de ploeg direct onder hen, alleen een vierde plek mag voor de aanwezige kwaliteit toch niet de doelstelling zijn.

Westlandia – RCL

Na een drietal nederlagen won de Racing Club eindelijk weer eens een keer. Van Nispen werd met een 1-0 nederlaag naar huis gestuurd. Belangrijke punten want de onderkant van de tweede klasse is toch wel in zicht en degradatievoetbal kan toch nooit de bedoeling zijn. In de heenwedstrijd werd thuis met 1-2 verloren van de Westlanders en toen bleken de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. De vraag is hoe Leiderdorp reageert op het aangekondigde vertrek van mister RCL (sorry Marcel Brasker, AK) e ncaptain Thom Wijnalda naar Voorschoten’97. Als de ploeg van trainer Faizel Soekhai wint gaan ze in ieder geval over tegenstander Westlandia heen, bij gunstige uitslagen op de andere velden komen de roodwitten binnen als stijger van de week.

Zondag 9 februari, tweede klasse C

Laakkwartier – ASC

De ploeg van trainer Mo Bougrine verloor in haar laatste wedstrijd van koploper Hillegom en dat is absoluut geen schande. De eerstkomende wedstrijd wacht concurrent Laakkwartier. De Haagse ploeg verloor de laatste drie wedstrijden en vindt zichzelf terug één plek onder de Oegstgeestenaren met twee punten minder. Voetballend gezien zal het zondag wel meevallen, alleen is dat niet alleen wat gevraagd zal gaan worden en de vraag is hoe de Ajax Sport Combinatie hier mee om gaat. Als debutant in deze klasse halverwege in de middenmoot staan is prima, bij een overwinning komt plek zes in zicht.

 

 

 

Must Read