HomeValken '68Interviews Valken’68Valken ’68 pakt koppositie na zevende zege op rij

Valken ’68 pakt koppositie na zevende zege op rij

-

Tweede klasse C (zaterdag) -Door de nederlaag van koploper DSO (1-4 verlies tegen SVC ’08) en zelf te winnen bij Van Nispen is Valken ’68 na de vijftiende speelronde de nieuwe lijstaanvoerder van de tweede klasse C. Na een 0-1 ruststand waren de mannen van Alan Campfens uiteindelijk met 1-2 te sterk voor de Zilkers. Het was alweer de zevende overwinning op rij voor de Duyvrak-bewoners, die ook goede papieren hebben om de tweede periodetitel te pakken.

Na een voorzichtig begin van beide kanten kreeg Valken ’68, zonder de zieke Jaco van der Bent, na twintig minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd. Chris Guijt slingerde de bal vanaf de rechtervleugel naar de tweede paal, waar Marc Langeveld klaar stond om het leder terug te koppen op Samet Arikan. De vlugge vleugelspits leek voor de openingstreffer te gaan zorgen, maar Van Nispen-doelman Sven van Hensbergen kon nog net redding brengen. Niet veel later was het toch bingo voor de bezoekers. Linksback Peter de Best bereikte met een fraaie voorzet Langeveld, die binnen knikte (0-1).

De bezoekers leken iets te lang na te genieten van deze goal want twintig seconden later stond Tim Koning, ex-Voorschoten’97, volledig vrij voor Ruben van der Does, maar zijn afstandsschot raakte buiten bereik van de Valken ’68-goalie het aluminium. Vlak voor rust leek Valken ’68 de voorsprong te gaan verdubbelen. Langeveld was alert was bij een missertje in de Zilkse defensie, maar Sammy Zandbergen zag zijn inzet worden geblokt.

Tien minuten na rust was daar toch de 0-2. Een voorzet van Arikan kon nog door Van Hensbergen worden verwerkt, maar Chris Guijt wist met de rebound wel raad: 0-2. Diezelfde Guijt had ook nog bijna voor de 0-3 gezorgd, maar Van Hensbergen ranselde zijn inzet uit de kruising. De gastheren konden in de tweede helft aanvallend nauwelijks een vuist maken en zo leek de wedstrijd gezapig naar het einde te kabbelen. Nadat Sven de Ridder vlak voor tijd een strafschop benutte kwam er toch nog wat hoop in de Zilkse harten, maar scheidsrechter Van der Zee liet hierna niet meer aftrappen (1-2).

Valken ’68 –trainer Alan Campfens na afloop: ,,We hadden vandaag de wedstrijd eerder moeten beslissen. De intentie was er wel, maar we misten de doortastendheid om de 0-3 te maken en de wedstrijd definitief op slot te gooien. Het was vandaag zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar we vertrekken wel met drie punten en daar gaat het uiteindelijk om. We staan nu bovenaan en dat is mooi, maar volgende week tegen DSO zal het echt beter moeten. We willen ook revanche voor de geflatteerde nederlaag in de uitwedstrijd. Ik reken in ieder geval op een mooie krachtmeting ”, aldus Campfens tot besluit.

Van Nispen – Valken’68 1-2 (0-1). 24. Langeveld 0-1, 54. Guijt  0-2, 90+2 De Ridder 1-2.

Scheidsrechter: Van der Zee

Opstelling Van Nispen: Van Hensbergen, Annegarn, De Ridder, Schoenmakers (70. Krupic), De Kok (70. Warmenhoven), Koning, Kok, Hinnen, Sukurica, Davina, R. van der Vlugt.

Opstelling Valken ’68: Van der Does, Ten Hove (75. De Vries), Van Duijvenvoorde, Van der Gugten , De Best,  Redel, M. de Mooy, Guijt, Zandbergen (85. S. de Mooij) , Langeveld (75. Van Duijn), Arikan.