woensdag, mei 8, 2024
HomeZaterdagDerde klasseIndividuele klasse geeft bij Voorschoten’97 tegen SVH de doorslag

Individuele klasse geeft bij Voorschoten’97 tegen SVH de doorslag

-

Derde klasse A (zondag)-Voorschoten’97 boekte, na drie bekernederlagen, alweer een verliespartij. Dit keer gingen de geel-groenen met 2-5 ten onder tegen SVH. De thuisploeg speelde bij vlagen best aardig, maar de individuele klasse van de bezoekers uit Den Haag was beslissend.

Het was niet verbazend dat de Hagenaars Joni Michael Matheus en Marcus Slagveer de doelpunten voor hun rekening namen. De spitsen zijn speersnel, technisch sterk en koel in de afronding. Twee spelers om de vingers bij af te likken en twee voetballers waarover de thuisploeg niet beschikt. Op het eerste gezicht en louter afgaand op de resultaten zou Voorschoten’97 op een zeer somber seizoen afgaan. Dat is echter te simpel geredeneerd vindt ook aanvoerder Roy Elligens: ,,We zijn bezig met een proces; een nieuwe trainer met nieuwe ideeën, veel nieuwe jonge gasten erbij en dan heb je niet ineens een soepel spelend elftal. Natuurlijk missen we Bryan Hilders en Niels van den Berg, maar we hebben ook goede jongens terug met veel ervaring. We hebben, los van de resultaten, een goede voorbereiding achter de rug. Je ziet dat er inmiddels meer lijn in komt. Ik geloof oprecht dat er meer voetbal in zit dan vorig jaar. Kampioen gaan we niet worden, maar we worden zeker ook geen laatste. We hebben meer tijd nodig, het is te vroeg om te oordelen.”

Die mening is ook trainer Dennis Luhulima toegedaan. Hij hield op het veld een ruime nabespreking met de groep. ,,Ik had ook wel het nodige te melden. Om met het positieve te beginnen: ik was zeer tevreden over het laatste deel van de eerste helft. De focus direct na de rust was beter dan vorige week, maar moet nog steeds beter. Aan de instelling tijdens het laatste half uur heb ik me zeer geërgerd en heb me er zelfs wel voor geschaamd. Zo slap en zonder strijdlust. Al sta je achter, je moet blijven gaan en een betere score zien te bereiken.”

Die broodnodige wil om te vechten voor een beter resultaat verwacht de trainer ook te krijgen door een grote concurrentiestrijd binnen de groep. ,,We hebben inmiddels een selectie van veertig spelers waaruit ik mijn formatie moet kiezen. Jongens uit de O19 uit diverse elftallen zijn tot de groep toegetreden en willen graag in aanmerking komen voor een plekje. Die kans krijgen ze als ze die verdienen en ze worden niet direct afgebrand. Dat zie je aan Wouter Hajer die vandaag zijn debuut maakte. Hij had het heel moeilijk, maar toch laat ik hem staan. Je moet zo’n jongen vertrouwen geven en ook anderen kunnen dan zien dat het wel degelijk mogelijk is een plek in de basis te veroveren. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. De goede spelers komen natuurlijk bovendrijven, maar dat heeft tijd nodig. Voorschoten’97 zondag heeft potentie, maar geef ons de tijd.”

Voorschoten’97-SVH 2-5 (2-3). 8. Slagveer 0-1, 15. Slagveer 0-2, 18. Van den Heuvel 1-2, 21. Matheus 1-3, 35. Van den Heuvel 2-3, 57, Matheus 2-4, 66. Matheus 2-5.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Mulder, Van der Born, Vijlbrief, Hajer, Den Boer, Elligens, Van den Heuvel, Broughton, Van den Maas, Hogewoning.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read