Exact een jaar geleden, 15 februari 2019, waren er op de kop af 755 ‘Rijndijkers’ aanwezig bij de wedstrijd ADO Den Haag tegen het PEC Zwolle van oud Meerburger Gustavo Hamer. Afgelopen zaterdag was er een recordaantal van 904 zwart-witten present. Deze forse stijging kan ook te maken hebben met tegenstander PSV. Feit blijft wel dat er meer dan voldoende animo voor een dergelijk uitje is en dat het niet ondenkbaar is dat een volgende keer meer dan 1000 Meerburgers aanwezig zijn.

In zijn totaliteit waren er 13.370 toeschouwers, omgerekend is dat een kleine 7% aan Meerburgers van het aantal aanwezigen, een aantal om trots op te zijn! Vanaf een uur of zeven stroomde vakkie W, het familievak recht achter het doel, vol met kinderen en begeleiding en zij waren te herkennen aan de vorig jaar al uitgegeven Meerburg sjaal en de 600 petjes die dit jaar werden uitgedeeld. Deze petjes waren net als de sjaals mogelijk gemaakt door de club en een aantal gulle gevers waarvoor hartelijke dank en dit zorgde voor uniformiteit op de tribune, naast het overigens volle uitvak van de bezoekers uit Eindhoven.

Het was voor de meesten wederom een geweldige ervaring om mee te maken, al was de wedstrijd zelf behoudens de eerste tien minuten niet heel spannend en spectaculair. PSV was veel te sterk, had ook veruit het meeste balbezit en won de wedstrijd verdiend met 0-3 en daar was dan ook niets geflatteerd aan. De thuisclub heeft sinds kort een Engelse enclave aan boord, zowel in de staf als op het veld en ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd waren er maar liefst een viertal wijzigingen, een echte kans werd nauwelijks gecreëerd en mocht het doelman en PSV huurling  Luuk Koopmans bedanken dat de schade verder beperkt bleef.

Helaas was er dit keer geen plek in de selectie van de Hagenaars voor oud Meerburger Mats van Kins. Hij verkast overigens aan het eind van het seizoen naar tweede divisionist Noordwijk om daar zijn kunsten te vertonen.

Op naar volgend jaar, uw verslaggever ter plaatse kan zich voorstellen dat de doelstelling dan meer dan 1000 personen zal zijn. Het lijkt veel, is het ook wel maar deze uitdaging is wel toevertrouwd aan Bas van der Klaauw, één van de initiatiefnemers van dit jaarlijks terugkerende evenement. En is zeker ook toevertrouwd aan de club Meerburg, want het heeft laten zien waar een grote club groot in kan zijn.