HomeZaterdagVierde klasseVenijn in de staart bij Zwammerdam

Venijn in de staart bij Zwammerdam

-

Vierde klasse B (zaterdag)- vv Zwammerdam ontving zaterdagmiddag een van haar directe concurrenten, te weten VEP uit Woerden.De respectievelijke nummers vier en zes van de ranglijst hadden er beiden baat bij de wedstrijd over de streep te trekken om zodoende in de buurt te blijven van de tweede plaats.Langs de lijn werd bij aanvang door supporters van de ploegen gekscherend gesproken over het feit dat een 1-1 stand geen gekke uitslag zou zijn.

Binnen een minuut profiteerde VEP aanvaller Jeroen Plug van een belabberde actie van de thuisploeg en lag de 0-1 al in het net. Zwammerdam maakte na deze snelle achterstand een verbouwereerde indruk, waarbij vooral de verdedigende linie van de thuisploeg de handen vol had aan de beide aanvallers van VEP. Vooral verdediger Ole Jansze speelde een prima wedstrijd en zorgde naast rust in de achterhoede bijna voor de gelijkmaker. Hoewel Zwammerdam echt moeite deed kansen te creëren, waarbij zij naast de rappe aanvallers van VEP ook de wind als opponent moesten trotseren, lukte het vooral Justin Bons niet de zo gewenste goal te maken. Bons leek niet zijn beste dag te hebben en schoot meerdere malen de door zijn ploeggenoten gecreëerde kansen hoog over dan wel net naast. Zwammerdam keeper Kay van der Heuvel zorgde er in de eerste helft meerdere malen voor dat de door de verraderlijke wind gevaarlijk genomen corners gekeerd werden.

Nick van der Berg kreeg met een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied ook nog een gerede kans het scorebord op een gelijke stand te krijgen, maar ook VEP doelverdediger Christian Versteegt stond garant voor onder andere deze mooie redding.

Vlak voor rust leek het Zwammerdam, door onder andere prachtig opgezette aanvallen van Thijs Nulle en een net gemiste kopbal van Jaap Reijer Peters bijna te lukken met een gelijke stand naar de kleedkamer te vertrekken, maar de bezoekers hielden stand.

Na rust leek Zwammerdam de wind letterlijk en figuurlijk in de rug te hebben. Ook zij bleken bij corners voor gevaarlijke situaties te zorgen voor de goal van de gasten. Het resultaat: ballen die net naast, net iets te laat richting de goal krulden of in de handen van VEP keeper Versteegt belandden. Ook Justin Bons leek beter in de wedstrijd te komen, maar kwam weer net niet tot scoren. Onfortuinlijk genoeg raakte, na een prachtig genomen hoekschop, Zwammerdam ook nog de lat.

Na een handsbal van VEP kende scheidsrechter Visser een penalty toe aan de thuisploeg en schoot Koen Woudenberg zijn ploeg naar de 1-1. Dat niet alleen deze penalty, maar ook de laatste minuten van een duel een wedstrijd volledig kan doen keren, bleek ook deze middag meer dan waar.

Krap na de penalty bracht Morris van Vliet Zwammerdam op een 2-1 voorsprong door een werkelijk prachtige goal. Een vanaf de rechterkant voorgegeven bal, kopte Van Vliet prachtig in de kruising. De emoties bij VEP liepen, vooral in de dug out, bij deze opgelopen achterstand hoog op en dat de ploeg het hier niet bij liet zitten was duidelijk. Een voor de toeschouwers bijna niet volgbare klutssituatie bleek voor keeper Van den Heuvel net zo onoverzichtelijk wat resulteerde in een 2-2 gelijkspel in de laatste minuut van de wedstrijd.

LAV sprak na de wedstrijd kort met Jansze. Na het ontvangen van de complimenten over zijn spel van vandaag, beaamde de verdediger ingetogen zelf ook een fijne wedstrijd te hebben gespeeld. Hij benoemde het jammer te vinden dat het Zwammerdam niet was gelukt de wedstrijd met een 2-1 voorsprong over de streep te trekken, maar dat men zich na rust prima had herpakt.

Opstelling Zwammerdam: van den Heuvel, Nulle, Van Asselt, Vink, Kremer, Woudenberg, Van den Berg, Bons (Justin) (Bons, Mitchell), Peters, Jansze (De Groot), Van Vliet.

Opstelling VEP: Versteegt, Janmaat (Sluis), Van der Steen, Daalhuizen, Kooijman, De Rouw, Nap (Schmidt), Plug, Brugman (Von Devivere), Willebrands, Daalhuizen.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters