Home LSVV'70 Interviews LSVV'70 Warmunda doet LSVV’70 weer pijn

Warmunda doet LSVV’70 weer pijn

Vierde klasse A (zaterdag)- Op het veld van LSVV’70 kwam zaterdagmiddag Warmunda op bezoek. Zij vertrokken weer uit de Kikkerpolder met een 0-2 overwinning op zak. In Warmond werden de Leidse oren eerder ook al gewassen (4-0).

Het eerste kwartier van de wedstrijd werd vooral op het middenveld uitgevochten. Bijna de voltallige teams stonden als een grote kluit rond de middenlijn. Met een pass eroverheen wilde de opponenten elkaar verassen, waarbij de thuisploeg vaker het voortouw nam. Dat resulteerde in een eerste goede kans voor LSVV’70. Een voorzet van Erik Lagas viel perfect voor een teamgenoot die binnenkopte, maar de grensrechter had zijn vlag omhoog voor buitenspel. Scheidsrechter Hornes ging hier in mee en dus geen voorsprong voor de studentenploeg op dat moment.

In een ander ‘klutssituatie’ in het centrum kwam ook een moment om te scoren voor Warmunda. Menno van Noort werd goed weggestoken, maar keeper Thomas Waasdorp dook er zonder aarzelen vol voor. De wedstrijd begon wat meer te leven en ook van de bezoekers werd een goal afgekeurd. Rick van der Boon ging té gretig door op keeper Waasdorp en de bal schoot daardoor onreglementair uit zijn handen. Van der Boon tikte nog binnen maar ook nu geen geldig doelpunt zo meende de leidsman.

De eerste helft vorderde steeds meer naar een leuke pot voetbal. Over en weer ontstonden er kansen, met de thuisploeg als het meest aanvallende team en de Warmonders als de effectieve counterploeg. Het was moeilijk in te schatten wie hier als sterkste uit de bus zou komen. Uiteindelijk kwamen de bezoekers in de veertigste minuut op een 0-1 voorsprong door Van der Boon, via een voorzet vanaf rand zestien van Melle de Louw.

Na de rust was vooral de scherpte er niet meer bij LSVV. Verdedigend werd hun spel slordiger en wat aanvallen betreft bouwden zij best goed op, alleen ontbrak de kracht om het af te maken. Na een uur speeltijd viel het tweede doelpunt voor Warmunda. De man van de assist bij het eerste doelpunt, De Louw, mocht nu zelf een goal maken. Na een lengtepass krulde hij met zijn binnenkant rechtervoet de bal keurig om Waasdorp heen en zette daarmee de eindstand op het scorebord. Op de zege was al met al weinig aan te merken. Trainer Freek Jansen bracht nog wel twee extra lange spitsen in het veld, maar het studentenverzet was gebroken.

Door de overwinning van de Warmonders zijn zij LSVV tot een punt genaderd op de respectievelijk achtste en negende plaats. Voor de rest van het seizoen zal er voor beide teams niet meer in zitten dan een eerste plaats in het rechterrijtje. De thuisclub lijken hier genoegen mee nemen, maar de bezoekers straalden uit meer te willen in deze klasse.

Captain van LSVV Guido Leugering: ,,We hebben kwaliteit genoeg, alleen gaan we niet effectief om met onze kansen. In de uitwedstrijd hadden wij al moeite met deze tegenstander. Ze hebben een paar hele handige spelers in het veld lopen. Misschien had er meer in gezeten, als we onze kansen hadden benut. Het verlies is wel jammer, want het zou echt zonde zijn als we met deze groep te ver wegzakken op de ranglijst. Ik moet wel eerlijk zijn dat wij er nu eenmaal voor kiezen om maar een keer in de week te trainen. Dat vinden wij genoeg. Alleen loop je dan wel te vaak tegen duur puntverlies aan.

Remco Breuer, met Barry van Rijn, verantwoordelijk op de bank bij De Warmonders: ,,Het was goed te merken dat we een aantal wedstrijden tegen clubs van een hoger niveau hebben gespeeld, waarin we prima mee konden in dat ritme. Alleen als we zoals vandaag dan meer het spel moeten maken, hadden we daar toch weer moeite mee. LSVV’70 heeft een zeer beweeglijk middenveld waar we niet altijd vat op konden krijgen. Gelukkig pakten we alsnog de drie punten en kan ik met een gerust hart naar volgend seizoen kijken. Ons jonge elftal ontwikkelt zich goed en met ervaren versterkingen na de zomer erbij hopen we nog sterker te worden. Bewust kiezen we volgend seizoen voor wat spelers erbij die wedstrijden kunnen lezen om meer een rol van betekenis te gaan spelen in de vierde klasse.”

Basisopstelling LSVV’70: T. Waasdorp, Van der Meer, Leugering, Van Luxemburg, Casteel, Engwegen, Wijnakker, Lagas, Doornenbal, Silva Neto, Egberts.

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Komen, B. van Noort, Holverda, M. van Noort, Van Bentem, Kortekaas, Van Riessen, De Louw, Van der Boon, Harmouch.