Hervatting competitie

Het is 4 februari en het is nog steeds onduidelijk of er nog gevoetbald wordt in competitieverband. De KNVB heeft nog geen besluit genomen, maar wel een routekaart uitgestippeld. De kans lijkt bijzonder klein dat het nog komt van voetbal om de knikkers. In de routekaart wordt aangegeven dat er op 10 maart zonder restricties weer getraind moet worden om de wens te kunnen vervullen te herstarten in het weekend van 10 en 11 april. Gezien het aantal besmettingen en de traagheid van het vaccinatieprogramma lijkt dit te hoog gegrepen. Later wil de KNVB de competitie niet meer laten hervatten. Een race tegen de klok die we dus zelden mee maakten. Wanneer de competitie niet verder kan dan gaat er dus een streep door het seizoen 2020-2021 zonder sportieve gevolgen.

KNVB Regio Cup

Als alternatief wil de KNVB (wanneer het kan, mag, haalbaar en verantwoord is) inzetten op de KNVB Regio Cup, een kleinschalige regionale competitie. De bond gaat de clubs daar zelf voor benaderen. Wellicht zou een en ander gespeeld kunnen worden in april, mei, juni of zelfs juli. LAV heeft eerder aangegeven dat het bereid zou zijn om eventueel de organisatie van oefenduels/ toernooi op zich te nemen. Wanneer dit vanuit de KNVB wordt geregeld, is dit uiteraard niet meer aan de orde. Wel zal LAV zonder meer de verslaggeving weer op zich nemen. Mocht het zo zijn dat clubs niet mee willen doen aan de opzet van de KNVB dan kan LAV alsnog en rol spelen desgewenst. Vanzelfsprekend kunnen clubs het ook zelfstandig regelen, waarbij LAV dan wel verzoekt om speeldata en tijden door te geven. Maar goed, het is ook nog mogelijk dat er ook in de genoemde maanden nog niet gespeeld kan worden. Met zijn allen zitten we dus nog in de wachtkamer en de deur is vooralsnog hermetisch gesloten.

Sportiff LAV Cup

De redactie van LAV had onlangs contact met Patrick Vierhout van Sportiff Company, de hoofdsponsor van de Sportiff LAV Cup. Beide partijen spraken de wens uit dat het toernooi in het seizoen 2020-2021 wordt afgemaakt. Vierhout: ,,Iedere voetballiefhebber is toe aan wedstrijden spelen. Als dat niet kan en mag dan stopt het eenvoudigweg en dan zullen we ons moeten richten op het seizoen 2021-2022. Wanneer er wel weer mogelijkheden komen de volgende maanden dan is het juist leuk dat de clubs nog kunnen gaan uitkomen tegen elkaar. Of dat dan nog via de openstaande groepsfase, knock-out fase enzovoorts zal lopen of anderzijds dat kan t.z.t. worden besloten. Ik vind in elk geval dat er perspectief moet zijn en de clubs spelen graag in dit toernooi. Dus wat mij betreft staat er nog geen punt achter dit toernooi. Het is nu een kwestie van afwachten en handelen en communiceren zodra er meer bekend is. Gelukkig heeft LAV korte lijntjes naar de clubs dus dat moet goed komen.”

M.a.w.: we zullen nog even geduld moeten hebben alvorens er finale beslissingen genomen kunnen worden. LAV wil heel graag de core business weer oppakken en zal tot die tijd sowieso doorgaan met het leveren van content via de website/social media. Blijf gezond en zo positief mogelijk, voor nu het allerbelangrijkste.

Resterende vragen? Mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl of bel naar de bekende nummers!