vrijdag, april 26, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 2Jong Quick Boys wint van ROAC en gaat door

Jong Quick Boys wint van ROAC en gaat door

-

Sportiff LAV Cup (poule B)-,,Een prima leerschool tegen een goede en lepe ploeg”, zo noemt Raymond Kuipers de wedstrijd van zijn ‘jonkies’ tegen ROAC. ,,We keken er echt naar uit om onze krachten te meten met een eersteklasser en het viel niet tegen. Vooral het eerste half uur vond ik ons uitstekend spelen met een paar mooi uitgespeelde aanvallen, maar daarna zakten we langzaam weg. ROAC liet zich meestentijds terugzakken en loerde op de counter. Dat spelletje beheersen ze goed, maar ik moet zeggen dat onze jongens daar ook prima mee omgingen. Wij wilden bijzonder graag door. Dan kunnen we ook spelen tegen ploegen als Voorschoten’97, UVS en noem maar op. Dat lijken me heerlijke wedstrijden te worden.”

Gidon Reinders Folmer, oefenmeester van ROAC, had een aantal spelers van zijn basis rust gegeven. ,,Het eerste kwartier hadden we het moeilijk, daarna werd het een gelijk opgaande wedstrijd met kansjes over en weer. Na de 1-0 scoorden wij de gelijkmaker. De manier waarop vond ik mooi: vanuit de omschakeling en dan over een aantal schijven waarna Djimmy Wagter de bal inkopte. Vlak voor tijd maakten zij de tweede, maar toch ben ik niet ontevreden. Het was een goede, leuke pot voetbal en ik heb goede dingen gezien en zondag wacht de competitie weer.”

Jong Quick Boys-ROAC 2-1 (0-0). 2-1 Gilesse 1-0, Wagter 1-1, Van der Gugten 2-1.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read