Streep door Sportiff LAV Cup 2020-2021

Liever zou onze redactie een positiever bericht plaatsen, maar de werkelijkheid doet onze ogen niet sluiten. Gisteren hebben de hoofdsponsor, Sportiff Health Care, gastheer Voorschoten’97 (voor de finaledag) de organisatie (LAV) gezamenlijk besloten een punt achter de Sportiff LAV Cup te zetten voor dit seizoen. Geruime tijd is er nog zicht en hoop geweest om het toernooi, dat zich door Corona en de maatregelen daaromheen nog in de poulefase bevond, uit te kunnen spelen in mei en juni. Door de berichtgeving in de persconferentie van afgelopen dinsdag en de geluiden die wij zelf op hebben gevangen in de voorbije weken moest er echter een beslissing worden genomen, zo meenden de drie partijen. Wij zagen er geen heil meer in om de komende weken nog af te wachten gezien de huidige ontwikkelingen. Om die reden is er gisteren een app-bericht gestuurd naar de contactpersonen van de betrokken clubs. Zie de tekst hieronder.

,,Zoals ongetwijfeld bekend zijn de versoepelingen weer verschoven. Daar vinden we van alles van en dat mag. Blijft staan dat het samen kunnen trainen met de hele groep nog wel even gaat duren. Dientengevolge schuift alles op en daarmee is ons idee dat het uitspelen van de Sportiff LAV Cup seizoen 20-21 kansloos wordt. Van diverse trainers kregen wij al signalen dat men het als onverantwoord ziet om spelers straks nog wedstrijden te laten spelen met alle risico’s van dien. Die zienswijze snappen de hoofdsponsor en de organisatie en wij willen slechts dat iedereen straks weer fit aan de start staat voor het seizoen 21-22. M.a.w., de organisatie hakt de knoop door: geen Cup meer de komende maanden, hoe graag we e.e.a. ook hadden belicht. Ratio gaat nu voor!”

,,Tot 1 mei kunnen clubs zich inschrijven voor het komende seizoen. Het gros van de regioclubs meldde zich al aan. Een record💪 en in mei gaan we loten en alle betrokken clubs krijgen t.z.t. de benodigde informatie. Bij resterende vragen voor nu: contact LAV gerust op persoonlijke basis. Hopelijk hebben jullie begrip voor deze beslissing, maar die is vooral gebaseerd op trachten mee te denken met de fitheid van spelers en het voorkomen van het nemen van risico’s voor de spelers. Blijf overeind, hopelijk op naar een mooiere lente en een meer vrije zomer.”

Helaas zullen er dus geen verslagen meer langs komen over de Cup. De KNVB Regio Cup staat nog wel open. We wachten de ontwikkelingen daaromtrent af, maar naar ons idee is het slechts uitstel van executie. Alle ballen op het seizoen 2021-2022.

Premier League tickets