Vandaag alweer deel 22 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Veel ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Toch alsnog een uitgebreide versie van deze rubriek! Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

 • Op de site van leidenamateurvoetbal verscheen een artikel met foto’s over de aanleg van de kunstgravelden bij ASC. De club zelf doet ook een duit in het zakje: ,,Tijdens de aanleg van de kunstgrasvelden houdt ASC de leden op de hoogte via foto’s, op 4 februari ook met een drone van fotograaf Hielco Kuipers gemaakt. Dit zijn fraaie beelden. Geniet ervan!” Dat gaat zeker lukken als we de prachtige beelden zien op de site van de club uit Oegstgeest.
 • We noemen het ook nog maar eens in deze rubriek omdat dit initiatief alle steun verdient: ,,De SJZ-selectie heeft een super leuk idee om op een sportieve en gezellige manier SJZ een steuntje in de rug te geven!” Voor alle details kunt u elders op deze site terecht of op de van de club natuurlijk.
 • Ajax krijgt het druk in de zomer: ,,Na een geslaagde Ajax Clinic in de herfstvakantie van 2020, organiseren wij in de zomervakantie van 2021 een Ajax Camp bij TAVV in Ter Aar. Alle facetten van de unieke Ajax-trainingsmethode komen aan bod tijdens het Ajax Camp. Denk aan balcontrole, snel voetenwerk, passeertechnieken, passen/trappen, positiespel en partijspelen. Elke dag, van maandag tot vrijdag, verbeter jij je vaardigheden onder leiding van de Ajax Camps & Clinics coaches.en jij tussen de 6 en 16 jaar oud en wil jij in de zomervakantie een week lang trainen als jouw favoriete Ajax-speler? Schrijf je dan in voor het Ajax Camp bij TAVV van 26 t/m 30 juli 2021 en doe mee!
 • SV Aarlanderveen vermaakt de fans en leden ook in deze tijd: ,,Het digitale Rad van Avontuur is terug bij Aarlanderveen met hele leuke prijzen! Meld je snel aan via het mailadres, want vol = vol. Datum van de online happening: vrijdag 5 maart.”
 • Meerburg heeft het beste met de spelers voor: ,,FMT fysiotherapie verzorgt al jaren de blessurebehandelingen en revalidatie bij de A-selectie van Meerburg. Daarnaast screenen en behandelen we ook jeugdspelers van de club.  De afgelopen maanden is het ons opgevallen dat we steeds minder jeugdspelers behandelen terwijl zij wel trainen en onderling wedstrijden spelen. Nu legt Corona veel stil maar niet de groei van een kind of puber. Loop dus niet door met een blessure omdat er op dit moment geen competitiewedstrijden zijn, of om een andere reden. Onze praktijk is gewoon geopend en het zou zonde zijn als er over een paar maanden weer gevoetbald mag worden en spelers niet kunnen voetballen vanwege een blessure.”
 • Corona of geen corona, Voorschoten’97 wil dat de jeugd blijft voetballen binnen de regels zoals ze door het RIVM zijn opgesteld: ,,Vanaf zaterdag 20 februari 2021 gaan we gefaseerd starten met de pupillenteams O7 t/m O12. Wij zitten met zijn allen nog steeds in de Corona lockdown dus dit betekent dat deze interne competitie onder onze huidige Corona regels worden geïmplementeerd. Om deze regels bij iedereen toch nog even onder de aandacht te brengen hebben we de belangrijkste regels voor u nog even samengevat.” Die zijn op de site van de club te lezen.
 • Voor het seizoen 2021/2022 is FC Oegstgeest op zoek naar een ambitieuze trainer voor het 2e elftal. Het 2e elftal komt uit in de 2e klasse op zaterdag. Samen met de hoofdtrainer van het 1e elftal ben je verantwoordelijk voor de herenselectie van FC Oegstgeest. Het 2e elftal zal nauw gaan samenwerken met het 1e elftal. Zie de vacature op onze site!
 • Natuurlijk heeft u gelezen dat er een trainerswisseling plaatsvond bij SV Aarlanderveen. De club laat het ook niet onvermeld: ,,Het tekenmoment van voorzitter Leo de Jong en trainer Sander van Dijk heeft vorige week plaatsgevonden. Sander volgt hoofdtrainer Gerald van der Klok op en is met ingang van seizoen 2021/2022 de nieuwe hoofdtrainer van SV Aarlanderveen. Het bestuur, technische commissie en alle betrokkenen van de vereniging wensen Sander enorm veel succes met deze nieuwe uitdaging in zijn voetbalcarrière!”
 • Slechts één enkel regeltje hier, maar op de website van RCL des te meer: ,,RCL Vrouwen 1 zoekt een nieuwe trainer voor seizoen 2021-2022.”
 • We staan aan de voorvond van een ongemeen fraaie, zonnige en warme week. Ons verlangen om lekker de wei in te mogen wordt ongetwijfeld nog eens aangewakkerd. Voor hen die nog twijfelen: ,,Alles sal reg kom!” Alles komt uiteindelijk weer dik in orde. Geduld!
 • Goed nieuws voor LeidenAmateurVoetbal.nl! Na TAVV, FC Oegstgeest en LSVV’70 heeft ook ROAC aangegeven ook volgend seizoen aangesloten te blijven bij LAV. Natuurlijk dienen de afspraken nog gemaakt te worden, het is nu nog wat vroeg en we leven in onzekere tijden, maar de continuering van de samenwerking doet ons deugd. Het zou leuk zijn als meer clubs zich spoedig en spontaan aanmelden. Er is nog ruimte voor maximaal 20 eerste elftallen! Dit bericht stond deels ook in het vorige Lopend Vuurtje. We blijven echter herhalen, want LAV heeft zekerheid nodig voor de toekomst!!!
 • De eerste aanmelding voor de Sportiff LAV Cup voor het seizoen 2021-2022 is al binnen! En het gaat, jawel, om een nieuwkomer. Een warm welkom aan de zaterdagtak van Alphense Boys. Over deze Cup volgt spoedig meer info m.b.t. het ‘lopende’ seizoen. Aanmelden kan via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Roodenburg: via de sociale media is vernomen dat Chris de Wit is overleden. Chris was de vader van Ton de Wit, die als jeugdspeler de overstap maakte van Leidsche Boys naar Roodenburg. Ton speelde bij ons een jaar in de A-regionale jeugd. In die jaren was Chris wekelijks op sportpark Noord te vinden. De klaverjasavond op vrijdagavond en de zondag waren bij uitstek de dagen dat Chris op Noord aanwezig was. Toen Ton weer ging spelen voor Leidsche Boys moest Chris bij Roodenburg steeds meer verstek laten gaan. Onze club wenst de familie alle sterkte toe dit verlies te dragen.
 • Ook volgend seizoen is Ronald Martin de hoofdtrainer van Alphense Boys (za). Martin nam afgelopen zomer het stokje over van John Cuvelier, met wie hij in de twee seizoenen daarvoor een trainerskoppel vormde.
 • Erik Falkenburg, geboren Leidenaar, scoorde afgelopen maandag een treffer voor RODA Ja. De ploeg uit Kerkrade zegevierde met 1-3 in Rotterdam tegen Excelsior. Voor Falkenburg was het zijn vijfde treffer van het seizoen voor de Limburgers.
 • Passend binnen de sportieve ambities van Foreholte 1 heeft de club uit Voorhout Dennis van den Berg gevraagd om de nieuwe teammanager te worden van Foreholte 1. En er is, zo laat de club weten, overeenstemming.