dinsdag, april 30, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (36), 5-12 april

Lopend Vuurtje (36), 5-12 april

-

Tot en met juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle bezoekers belangrijk sportief, grappig nieuwtje of interessant feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

       Lopend Vuurtje (aflevering 36)  05 – 12 april

SJZ JO17-1 mist op haar na prestigieuze beker in Duitsland

‘Snel scoren, niks weggeven’. Bij SJZ zijn ze van niet veel woorden, niks magneetborden en weg met voor iedere speler een pak papier met instructies. Slechts 4 woorden waren voldoende om de mannen van SJZ JO17-1 voldoende aan te zetten om voor elke grasspriet te vechten. Dat gebeurde onlangs tijdens een internationaal toernooi in Düsseldorf. Daar werd gestreden om de Niederrhein Trophy. Tot in de haarvaten was de voetbaldelegatie uit Zoeterwoude gemotiveerd.

Na 2 jaar terug de IJssel Trophy al te hebben veroverd, was de groen/witte formatie klaar om de grenzen te verleggen, de vleugels verder uit te slaan. Een debuut in het buitenland. Voorzien van krachtvoer voor onderweg (krentenbollen, bananen, kaassoufflé’s, broodjes halfom, Marsrepen en energiedrank Red Bull) werd de reis aanvaard. De gezonde spanning werd opgevoerd door muziek waar het gezelschap rustig bij wordt. Anderen spreken van ‘teringherrie’. Lang verhaal kort. FC Zundert, vv Cabauw, FV Zürich en nog een 2-tal buitenlandse teams moesten aan de zegekar worden gebonden. De missie is ten dele geslaagd. Omdat de prijzen altijd aan de eindstreep liggen, moest er tot het gaatje worden gegaan. Daar liep het spaak. Jammer, maar  helaas.

Maar wat een reis! Lasergamen in de Spielhal, darten, nog een 10-tal spellen onder één dak en elektrisch steppen door de stad tot slot. Stipt om 01.00 uur naar bed. Stipt! De hoteleigenaar keek bedrukt bij het ontbijt, hij mompelde: ‘Das is nicht essen, das ist fressen’. En weer werden de schalen bijgevuld. Met de blinkende medailles om de nek ging de Bratwurst er ook nog wel in. Terug naar huis, stoppen bij MacD, de gezonde apotheek. Bij aankomst in Zoeterwoude geen juichende menigte, geen burgemeester met warme woorden als ‘jullie zijn ambassadeurs’. Een teleurstelling? Ben je mal, de carrières zijn maar net begonnen.

 

Mini-Mini-Reünie van pensionado’s bij Roodenburg

Oudere leden (en ex-leden) van voetbalverenigingen bewaren warme herinneringen aan hun voetballoopbaan. Ze praten er graag over, halen anekdotes op (die steeds krasser worden) en koesteren de foto’s en krantenknipsels uit hun tijd. Dat is de ervaring van LeidenAmateurVoetbal. Meer dan 225 leden van dat gestaalde kader, altijd trouw gebleven aan één club, vertelden hun verhaal in de serie ‘Helden van toen’. Voor de makers van de interviews werd elk interview als een feestje ervaren. Of is ‘cadeautje’ niet een beter woord? Verenigingen hebben die drang naar toen begrepen en er invulling aangegeven, middels de mogelijkheid om te komen klaverjassen, sjoelen of biljarten. Zo ook Roodenburg, waar ‘de oude garde’ vaak ‘een 2e huis’ vindt. Oud-leden hebben te kennen gegeven weer eens langs te willen komen op Noord. Zo werd Aad van Ginkel, inmiddels  84, onlangs opgehaald. Tussen de giftjes door werden handen geschud met oudere Roodenburgers, die ‘vast pandoer’ op dinsdagmiddag op de club te vinden zijn en daar hun oude vrienden ontmoeten. Aad was vroeger ook actief als voetballer en vrijwilliger. Daarnaast begon hij een reformwinkel aan de Hooigracht, de Zaailing.

Eens Roodenburg, altijd Roodenburg. V.l.n.r.: Hans, Theo en Jan Budding, Aad van Ginkel en Sarie Barends.

Gast Koen kon nipt verlies Vrouwen FC Rijnvogels niet voorkomen

Iva van Duuren (Vrouwen FC Rijnvogels) blonk uit in het spelletje tegen titelkandidaat DTS Ede. Een vroege voorsprong bij een uitstekende start hielp niets toen na rust de gasten uit Ede toesloegen en met 1-2 huiswaarts gingen. Bááááálen, dat is duidelijk. De vrouwen zitten zo dicht tegen de top, de 3e plaats op het hoogste niveau van Nederland. Rechtsback Iva van Duuren werd uitgeroepen tot Vrouw van de Match. Zij is een voorbeeld voor de andere speelsters, Iva gaat voor in de strijd. De ex-Ter Leede-vedette voelt zich bij FC Rijnvogels als een vis in het water. Wat de redactie van Langs ’t Lijntje elke keer weer zo’n plezier doet, is dat de vrouwen een speler van het G-team betrekken bij de voorbereiding van hun wedstrijd. Ditmaal mocht Koen van Beelen dat zijn. Hij was aanwezig bij de aanloop naar het 1ste fluitsignaal, verrichtte de aftrap en begeleidde de strijd met luid geroepen nuttige adviezen. Sorry, Koen, het mocht niet baten. Iva ontving na haar uitverkiezing een cadeaubon van sponsor Wimper XL en een prachtige bos bloemen van Kralt Bloemenhandel. En Koen? Hij had de dag van zijn leven. Koen smulde van het patatje met een lekker snackie, een mooie oorkonde en een bal met de handtekening van de selectiespeelsters.

Ivan van Duuren (FC Rijnvogels Vrouwen) werd tegen DTS Ede uitgeroepen tot Vrouw van de Match. G-speler Koen van Beelen volgde de wedstrijd vanuit de dug-out en genoot ervan gastspeler te mogen zijn.

TAVV: Armen vol prijzen voor bingo-winnaar

De kort geleden gehouden TAVV Kinderbingo is weer een groot succes geworden. Een schot in de roos. Een kantine vol met fanatiek spelende kids, van wie velen met een leuke prijs naar huis gingen. Tussen al die uitgelaten kinderen sprong er een figuurlijk huizenhoog uit. Joep Odijk ging als 1ste door de finish. De gelukkige Joep pakte zoveel prijzen, hij kon ze nauwelijks vasthouden. De training van Ludo Pistorius, trainer/coach van het 1ste elftal, is wel een hele gave en originele prijs.

Bepakt en gezakt. Jeroen Odijk, de winnaar van de TAVV Kinderbingo.

Veel belangstelling voor en enthousiasme bij jeugd Bernardus

Het is een feest om wekelijks een bezoek te brengen aan de websites van ‘onze’ clubs. Ook de Facebookpagina’s zijn een bron van inspiratie. Alles wat er binnen de voetbalverenigingen gebeurt (en dat is veel, heel veel) horen veel meer mensen te weten dan alleen de leden, besturen, leiders en verdere aanhang.

Hier 3 foto’s die van Facebook van sv Bernardus werden geplukt. ‘Zomaar’ 3 foto’s van jeugdteams die het plezier van voetballen en het met elkaar spelen zo treffend tot uitdrukking brengen. Ze horen in deze rubriek, net zo als de webmaster van Bernardus dat vond.

JO8-2 van Bernardus
JO11-2 van Bernardus
MO10-1 van Bernardus
Bij vv Zwammerdam vraagt men zich af van wie de fiets is, die al een poosje bij de club staat geparkeerd. De 2-wieler ziet er best nog goed uit. Eigenaar, wil jij je snel melden? Zo niet, dan…….

 

Remon van Es, hoe maak je Foreholte-meiden 2x kampioen?

De Foreholte MO12-1-meiden is voor de 2e keer dit jaar kampioen geworden. Net zoals in de 1ste fase, was het talentvolle meidenteam ook in de 3e fase de beste van de competitie. Dus werd er wederom taart aangesneden, medailles omgehangen en de schaal in triomf omhoog gehouden. Het maakt trainer Remon van Es niet minder trots.  Wat weet Remon over deze prestatie te vertellen? ‘Het is erg leuk om te zien dat de meiden zich zo goed ontwikkelen. Ik kan 2 redenen opnoemen die aan de basis van dit resultaat liggen. Het kampioenschap  in de 1ste fase en deze meiden zijn het 1ste meidenteam dat kampioen wordt in deze leeftijdscategorie.’ Deze meiden speelden eerst samen met jongens. Dat werkte niet. Dus was een apart meidenteam noodzakelijk. Dat kwam de sfeer ten goede.   ‘Niet vergeten dat de aanwezige ouders, opa en oma’s zeer hebben bijgedragen aan dit kampioenschap.’

 

Voorschoten ’97: Een minuut stilte voor Hans Verweij

Afgelopen dinsdag hielden de spelers van Walking Football van Voorschoten ’97 een minuut stilte voor Hans Verweij, die zaterdag 6 april was overleden. Veel oud-spelers en geblesseerden kwamen speciaal om mee te doen aan dit eerbetoon. Hans is 77 jaar oud geworden. Hans, die ook landelijk toernooien en wedstrijden floot, was een prominent walking footballer en vanaf het begin was hij er. In januari 2018 begon het Walking Football-verhaal.

‘Wij kenden Hans als goed gemutst, altijd enthousiast, met vaak een grap of plagerijtje,’ schrijft clubvriend Fred Veldman op de website. ‘Hij werd zeer gewaardeerd en daarom was de ‘minuut-stilte’ ook indrukwekkend.’ Vorige week dinsdag deed Hans nog uitbundig mee. Vrijdag ging het fout. Zaterdag was de uitvaart. ‘Wij zullen hem missen,’ zegt Fred Veldman, namens de Walking Football Groep.

De Walking Football Groep van Voorschoten ’97 herdenkt de onlangs overleden Hans Verweij.

Quintes sponsort Woubrugge Zaal 2

‘Wij verwelkomen wederom een nieuwe sponsor,’ staat te lezen op de website van vv Woubrugge. ‘Of eigenlijk een oude bekende maar dan onder een andere naam. Ditmaal is Woubrugge Zaal 2 in het nieuw gestoken door Quintes Verzekeren en Risicobeheer.’ De Keyzer Zekerheid, onderdeel van Quintes Verzekeren en Risicobeheer waardeert het bijzonder dat werknemers zich als vrijwilliger inzetten voor de lokale (sport)verenigingen. Om dit te stimuleren zijn er in het verleden diverse sponsorovereenkomsten afgesloten, onder meer met vv Woubrugge. Bij Woubrugge speelt al jaren een zaalvoetbalteam met Aad van der Linde, werkzaam bij De Keyzer Zekerheid, in tenues met daarop de naam De Keyzer Zekerheid. Nu is besloten dat Quintes de sponsorovereenkomst voortzet. Daarom heeft het 2e zaalvoetbalteam fraaie, nieuwe tenues ontvangen met daarop het logo van Quintes.

In dit mooie nieuwe tenue met het logo van Quintes staat Woubrugge Zaal 2 voor het 1ste fluitsignaal al met 1-0 voor.

Sterre Grem stapt van Meerburg over naar Feyenoord

Na 7 jaar bij Meerburg te hebben gevoetbald, stapt Sterre Grem na dit seizoen op bij de Rijndijkvereniging JO14-1 om bij Feyenoord MO16 te spelen. Sterre is begin 2023 positief opgevallen bij een  talententraining van Feyenoord. Vervolgens is Sterre door Feyenoord uitgenodigd voor MO14-talententrainingen. Vandaar is Sterre geselecteerd om in het seizoen 2023-2024 deel te nemen aan het programma van trainingsgroep Feyenoord MO14. Hierbij blijf je voetballen en trainen bij je eigen club en train je 1x in de week mee bij Feyenoord. Volgend jaar stapt Sterre dus helemaal over naar Feyenoord. Op dit moment speelt ook Fenja van Dam, ook ooit begonnen bij Meerburg, bij Feyenoord, in de MO16. Meerburg is trots op deze meiden, de club zal ze volgen.  LeidenAmateurVoetbal sluit zich daarbij aan.

Sterre Grem verlaat Meerburg om te gaan schitteren bij Feyenoord.

sv Kickers ’69 JO11 en JO19 knallen in het Belgische Ostende

Er wordt heel wat afgereisd door ‘onze’ clubs. Afstanden schijnen er niet meer toe te doen. Neem de JO11 en JO19 van Kickers ’69. Ze reden richting Belgische kust, naar de badplaats Ostende. Daar vond een groot toernooi plaats om de Sirene Cup. Een begerenswaardige trofee, deze cup, vernoemd naar de halfgodin uit de Griekse mythologie. Zij had het lichaam van een vogel en het hoofd van een vrouw. Sirene zou de dochter zijn van de  zeegod Phorcys of zeegod Acheloüs. Euro-Sportring organiseerde het internationale toernooi, waar JO19-1 als winnaar uit de bus kwam. Zeer benieuwd zal iedereen zijn hoe de Sirene Cup vorm is gegeven JO11-1 viel op het nippertje buiten de prijzen. Het team bleek wel in hun sas met de medaille, een blinkende herinnering.

Alle reden voor uitzinnige vreugde. Kickers JO19-1 pakte de Sirene Cup.
Kickers JO11-1 staat klaar om af te reizen voor het toernooi in het Belgische Oostende.

E.M.M. ’21: Bram Klein gaat, Alwin Koek komt

‘Ik wil jullie laten weten, dat ik mijn bestuurstaken binnen de E.M.M. ’21-Kantinecommissie neer zal leggen.’ Dat schrijft Bram Klein. Hij vervolgt met: ‘Het is een avontuur geweest, dat eind 2020 begon, in de turbulente periode van de coronapandemie.’ Dan haalt Bram aan dat er ‘samen’ werd begonnen met het samenvoegen en opnieuw opzetten van de kantines. Grote veranderingen werden doorgevoerd, zoals de overgang van contante betalingen naar alleen pinnen en de verschuiving van het zondagvoetbal naar de zaterdag. Bram bedankt iedereen, hij vond het een waar genoegen zijn taken te vervullen. Klein draagt zijn portefeuille over aan Alwin Koek. Dat is dus goed geregeld. Goed nieuws: Bram Klein blijft wel bardiensten draaien.

Bram Klein kijkt terug op een geslaagd avontuur bij E.M.M. ’21: ‘Ik heb veel geleerd, nieuwe mensen leren kennen en nieuwe ervaringen opgedaan.’

Jonge keepers van Foreholte genieten van extra training

Afgelopen weken zijn er weer keeperstrainingen gegeven aan jonge talenten van Foreholte. Iedereen tot en met JO11 kon zich opgeven voor deze speciale extra trainingen. Dat deden maar liefst 30 enthousiastelingen! Ze hebben leren duiken, vangen, trappen en nog meer kneepjes van het vak. Keepen is een vak. De trainers Bram, Piet, Marcel, Jake en de coördinatoren Jos en Johan genoten van de inzet van al die jongens. Volgens de trainers hebben de jeugdige doelmannen ervaren hoe mooi het keepen is.

Voilà, de jonge talenten van Foreholte, die deelnamen aan de speciale extra keeperstrainingen.

De advertentie is glashelder: Kom bij FC Rijnvogels

Wie door de Duin- en Bollenstreek wandelt, fietst of met de auto het gebied doorkruist, kan het niet zijn ontgaan, dat er in het oog springende advertenties staan opgesteld. Billboards met een duidelijke boodschap. ‘Kom eens kennismaken en meetrainen’. Afzender: FC Rijnvogels.

Dit is een originele manier om aandacht te vragen en zeker ook te krijgen. Omdat niet alles zo leesbaar op billboards in detail te vermelden is, wordt verwezen naar de clubwebsite. Daar staat alle info te lezen.

Opvallend en overal te zien en te lezen: Billboards van FC Rijnvogels.

Voorschoten ’97: ‘Sponsors van de jeugdbidons bedankt!’

Het vervangen van de wegwerpbekertjes door 1000 (!) bidons voor de jeugd is zeer soepel verlopen. Per week gooide Voorschoten ’97 meer dan 1900 limonadebekers weg. Dat zorgde voor een berg afval. Als vervanging voor de bekertjes heeft elk jeugdlid en trainer/coach van Voorschoten ’97 een bidon gekregen. Deze bidon neemt iedereen mee bij thuis- en uitwedstrijden. De kosten voor het aanschaffen van 1000 bidons is na enig belwerk teruggebracht naar € 1800,00. Vervolgens regelde een lid van de Technische Jeugdcommissie  binnen 15 minuten 3 sponsors. Teamwork heet  dat. Een samenspel van betrokkenheid van Voorschoten ’97 en de sponsors.

Een fraai beeld. Het succes van samenspel. Voorschoten ’97 kon met dank aan 3 sponsors elk jeugdlid en trainer/coach een bidon geven.

Oud-Roodenburger wint Kamp van Koningsbrugge 2024

Nick Keyser, die vanaf de jongste jeugd tot en met de B-junioren met  trots en verve de kleuren van Roodenburg droeg, heeft de competitie Kamp van Koningsbrugge 2024 gewonnen. Zozo, dat is niet mis, zal de reactie klinken. Nou, dat klopt. De winnaar van dit massaal bekeken televisieprogramma moet over fysieke en mentale krachten beschikken van Champions League-niveau. Kernwaarden: moed, beleid, trouw, eer en trots. Nick voldeed met voorsprong aan deze eisen, die gesteld worden om de opleiding voor de Special Forces te volgen. Wie voor deze opleiding slaagt, krijgt de Groene Baret. Lees via google maar wat dit betekent. Aan Kamp van Koningsbrugge 2024 namen 15 burgers deel. De uitzendingen zijn terug te kijken. Het interview met de winnaar stond in het Leidsche Dagblad van 2 april.

 

Een mannetjesputter van hoog niveau: Nick Keyser. Vader Jan en Nick hebben veel betekend voor Roodenburg.

Scheidsrechters FC Oegstgeest halen ARAG-presentje op

Een welverdiend kleinood ter versterking van de FC Oegstgeest-scheidsrechters is afgelopen zaterdag aangeboden aan de FC Oegstgeest-scheidsrechters. Met de uitreiking van het ARAG-certificaat in januari heeft de Scheidsrechterscommissie van FC Oegstgeest een flinke tas met presentjes gekregen. In de kraam werd een deel uitgestald en voor de scheidsrechters aangeboden om af te halen. Ze mochten kiezen. Er was een keuze uit shirts in 4 verschillende kleuren in diverse maten (ze vallen wat klein). Voor de scheidsrechters die iets anders wilden, was er een handige KNVB-etui. Een soort toiletdoos, maar dan voor sporthorloge, toss munt, fluit, gele en rode kaarten, pen, potlood, notitieblokje, zonnebrand en zo meer. De opkomst was uitstekend en voor de laterikken komt er een nieuwe kans het presentje op te halen.

Namens de scheidsrechtercommissie van FC Oegstgeest bemande André Hooglander de kraam waar de ARAG-presentjes lagen uitgestald.

Bij TAVV zijn 100 (niet meer) jubileumshirts te koop

‘Dat onze prachtige club dit seizoen 75 jaar bestaat kan niemand ontgaan zijn. Ter viering van dit jubileum brengt TAVV met veel plezier een uniek jubileumshirt uit. In een gelimiteerde oplage van 100 stuks, niet meer.

Het is een prachtig shirt geworden, al zeggen wij dat zelf. Een waar collector’s item. Uiteraard blauw/wit gestreept, van gouden accenten en decoraties voorzien en daar bovenop schittert het jubileumlogo in 3D op de borst. Het shirt wordt verkocht in  een chique blauw/witte cadeauverpakking. Elk afzonderlijk shirt heeft een eigen uniek nummer, 1 tot en met 100.

Prachtig om te geven en schitterend om te krijgen. Om in te lijsten of ‘gewoon’ om trots in rond te lopen. Voor slechts € 75,00, incl. BTW, is ‘tie voor jou.

Het nummer 1-shirt is  al geveild. De overige 99 shirts kunnen  vanaf nu worden besteld. Levering vindt medio juli plaats, dus net voor de grote vakantie.

Bestellen kan via jubileumshirt@tavv.nl. Geef daarbij je naam, maat (116, 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL, 2XL of3 XL) en telefoon op.

Wees er snel bij, want op = écht op! (Bron TAVV)

Met trots en enthousiasme brengt 75-jarige TAVV een uniek jubileumshirt uit in een gelimiteerde oplage.

Spectaculaire prestatie Foreholte JO15-1

Foreholte JO15-1 heeft voor een ongekende verrassing gezorgd. Na bloedstollende wedstrijden in het  2-daagse jeugdtoernooi om de Bayern Trophy, lieten de pupillen van Shannon Ausma sterke tegenstanders uit het gastland, Italië, Frankrijk en Zwitserland achter zich. De poulefase werd winnend afgesloten. In de kwartfinale werd door tactisch vernuft en 5 rake penalty’s á la Neeskens (rechtdoor het midden, snoeihard, touwen waar het stoom van omhoog kringelde) en een halve en hele finale op ‘catenaccio’-wijze feilloos uitgevoerd, stond het definitief vast: hier wordt geschiedenis geschreven.

Voor de enkeling die onbekend is met het Italiaanse woord catenaccio. Dit staat voor een verdedigende speelstijl. Wie daar een tegenstander van is, noemt het afbraakvoetbal. Ten onrechte, wordt er door LeidenAmateurVoetbal gezegd: Catenaccio vraagt een bijna onmenselijke concentratie, focus-in-het-kwadraat. Wie deze spelstijl beheerst, kan zich opmaken voor een rooskleurige carrière in het voetbal.

De reis naar de hoofdstad van Beieren en terug naar Voorhout verliep als een zonnetje. In München werd de historische binnenstad aangedaan en de heilige grond van Bayern München bezocht. Daar mochten geen zoden gestoken worden, anders had het bestuur een nieuwe grasmat moeten aanleggen. Zo gretig was het aanstormend talent een zooi of tenminste een polletje te scoren als herinnering, relikwie.

Het slotwoord is voor trainster Shannon Ausma: ‘Dat wij de Fransen en Italianen gepakt hebben op hun eigen systeem. Daar krijg ik brandende wangen van. Verder heb ik genoten van het teamgevoel, het voor elkaar door het vuur gaan, de saamhorigheid. Ik ben zo trots op de jongens, mijn jongens.’

Must Read