woensdag, mei 1, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje seizoen '21-'22, deel 1

Lopend Vuurtje seizoen ’21-’22, deel 1

-

De KNVB telt pakweg 1.150.000 leden. De redactie van Lopend Vuurtje durft te wedden dat vrijwel al deze ingeschrevenen net zo hard snakken naar het begin van het nieuwe seizoen als wij. Op 4 september barst het echt los met het bekerprogramma. Lopend Vuurtje begint al eerder, namelijk NU! Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Zaterdag 4 september staat dus met rood omcirkeld in de agenda van de liefhebber van het amateurvoetbal. Op talloze velden zal dan het fluitje klinken ten teken dat het seizoen echt begint met het bekerprogramma. Alle informatie wat betreft onze clubs is natuurlijk te vinden op onze website.
  • Voor UVS trainer Kevin Krishan begint het seizoen ongelukkig: enige weken geleden scheurde hij zijn achillespees af bij het zaalvoetballen. Nog een weekje of drie met gips en dan kan hij echt gaan revalideren. Leidenamateurvoetbal wenst hem een snel herstel toe.
  • Tegenslag ook voor Meerburg: Nicky Tromp en Christiaan Laan zouden de gelederen versterken, maar de eerste kiest voor een andere sport en Laan stopt alsnog met voetballen.
  • Feestjes en evenementen kunnen weer, zij het op beperkte schaal en met restricties. Blijft staan, dat we elkaar eindelijk weer eens kunnen ontmoeten. Roodenburg vat de koe bij de horens en organiseert op 29 augustus een mosselmiddag op het terras van de kantine. Kok Berjen Wijling belooft danig uit te pakken. Reserveren is mogelijk tot 24 augustus bij Jean Marc van Steenbergen op 06-29393290.
  • De Leidse club uit Noord denkt ook aan de jongeren: Komende zaterdagmorgen vindt er een bijzondere sportzomer plaats. Bij Roodenburg is er dan de Sportzomer OLYMPIADE. Wat houdt het in?  Je kunt deze zaterdagmorgen aan 5 verschillende sporten meedoen. Net als bij de Olympische spelen vinden er die morgen meerdere  sporten tegelijkertijd plaats. Daar moet je bij zijn. Voetballen. Rugby, schaken, skeeleren en basketballen staan op het programma.  De deelname is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en de deelname is gratis.
  • Lopend Vuurtje is ook dé plek om een oproep te plaatsen wat betreft vrijwilligers. Het is al zo vaak gezegd: zonder de inzet van hen die belangeloos werk doen voor hun cluppie kan de vereniging gewoon niet functioneren! Vandaag starten we met Koudekerk. De sympathieke vierdeklasser zoekt: jeugd coördinatoren, leden voor de vrijwilligerscommissie (!), de jeugdtoernooicommissie en barmedewerkers.
  • En MMO: ,,Ook trainer of leider worden bij MMO? Meld je bij de jeugdcommissie, want er is bijna altijd plek!”
  • Voorafgaand aan het seizoen zijn er alom toernooien. Heerlijk in het zonnetje je wedstrijden spelen. In Alphen bijvoorbeeld: ,, In de zomervakantie organiseert De Complete Techniek in opdracht van Vitaliteitsbedrijf Het Groene Hart en Alphen Vitaal iedere woensdag op 2 verschillende locaties een nieuw voetbaltoernooi. De toernooien zijn toegankelijk voor zowel leden van de vereniging als leden van andere voetbalverenigingen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar. Ook kinderen die niet op voetbal zitten, zijn van harte welkom. Tijdens dit vette voetbaltoernooi worden alle verenigingen uit de gemeente Alphen aan den Rijn aangedaan en is het mogelijk om iedere woensdag op een nieuwe locatie deel te nemen.
  • Afgelopen jaren werd traditiegetrouw het seizoen gestart met de Vossencup, de derby tussen FC Oegstgeest en ASC met als prijs de felbegeerde Vos. FC Oegstgeest wist alle drie de keren de Vossencup te winnen en de Vos mee te nemen naar de Voscuyl. Zaterdag 28 augustus om 17.00 uur is het weer zover en wordt de Vossencup gespeeld op het complex van FC Oegstgeest. Een mooie gelegenheid om de heren, onder leiding van de nieuwe trainer en zijn staf, te aanschouwen. Voorafgaand aan de Vossencup vindt er voor de overige senioren van de clubs een 7 x 7 toernooi plaats.
  • Waar kan je beter voetbalfilms kijken dan op het voetbalveld? Deze zomer komen het Leiden International Film Festival en Bioscopen Leiden langs met de openluchtbioscoop op UVS. Kijk op 6 augustus mee naar een spectaculaire film over Diego Maradona, of op 7 augustus naar de meeslepende film Next Goal Wins, over het slechtste voetbalelftal ter wereld. Reguliere tickets zijn €7,50 en tickets met de Cinevillepas zijn €0,-. Je krijgt een koptelefoon op voor het geluid van de film. De films starten als de zon ondergaat, rond 22.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.liff.nl/summer-friends
  • SJZ bekent kleur: ,, Momenteel wordt er hard gewerkt op Sportpark Haasbroek om de tribune van een nieuwe kleur te voorzien. Om het allemaal op tijd af te krijgen worden er nog vrijwilligers gezocht. Wie wilt er graag een handje helpen? Vanaf donderdag tot en met zaterdag zijn er nog mensen nodig vanaf 09.30 uur. Aanmelden hoeft niet, maar gewoon komen! Kom jij ons helpen?!
  • Het vrouwenvoetbal krijgt steeds meer aandacht en terecht. Misschien eens gaan kijken bij de volgende wedstrijd van de Meerburg vrouwen: ,, Onze vrouwen 1 speelt op deze datum om 14.30 uur een oefenwedstrijd tegen de Sparta Vrouwen 1 die het kasteel hebben verlaten om op ons grondgebied trachten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Deze wedstrijd is de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Onze meiden staan op scherp en er is enorm naar toegeleefd. Reden genoeg om met veel supporters deze meiden aan te moedigen.”
  • FC Rijnvogels en KC’s Barbershop starten dit seizoen een nieuw concept op. Elke maand nomineert een lid van de evenementencommissie of de jeugdcommissie een speler of speelster die de befaamde ‘Jeugdspeler van de maand’ titel krijgt. Uiteraard wordt er om een zo goed mogelijk beeld te krijgen nauw contact gehouden met de trainers van de verschillende jeugdteams om te weten te komen hoe onze spelers en speelsters het doen. Elke maand zal de ‘Jeugdspeler van de maand’ uitreiking via een korte video met de winnaar bekend worden gemaakt via onze online kanalen. De winnaar van de prijs wint naast de maandelijkse roem ook nog eens een gratis knipbeurt bij KC’sBarbershop. Wij hopen hiermee de jeugd te prikkelen om nog harder hun best te doen.
  • Sponsornieuws van LeidenAmateurVoetbal: de voorbije maanden heeft onze redactie getracht sponsoren, businessclubpartners, donateurs en tientjesvrienden aan boord te houden of te krijgen. De steun mag groot worden genoemd en geeft ons team een heel warm gevoel. Dank aan alle bedrijven en particulieren die ons in leven houden. Want zo simpel is het. Is onze deur dicht? Nee zeker niet! Steun blijft hard nodig om er weer een geweldig mooi seizoen van te kunnen maken. Tevens denken wij ook al aan de toekomst. Ook voor twee of drie jaar is het mogelijk om een verbintenis aan te gaan. Voor Businessclubpartners geldt daarbij een stevige korting!! Komend seizoen willen we onze agenda fors vullen met activiteiten vanwege ons tienjarige bestaan die niet eerder gevierd kon worden door je weet wel. Weliswaar zijn we nu begonnen aan seizoen 11 (!), maar we willen hoe dan ook even stil staan bij ons jubileum. Wil je ons steunen? Zie het kopje ‘Sponsoring’ op de homepage voor de mogelijkheden. Mailen mag ook: redactie@leidenamateurvoetbal.nl! Of bel met 06-23296461. Samen sterk!!
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read