vrijdag, april 26, 2024
HomeSponsoringBusinessclub en SponsoringHaal de Spaanse zon in huis met Casa Ramon

Haal de Spaanse zon in huis met Casa Ramon

-

Enkele dagen terug stond er een mooie recensie over Businessclub-lid Casa Ramon in het Leidsch Dagblad. Het Spaanse restaurant werd in het zonnetje gezet en daar kan onze redactie zich in vinden dus we delen het artikel.

Terwijl de Spanjaarden het ergste winterweer van de laatste halve eeuw beleven, halen wij in Leiden met de bestelling van Casa Ramon de Spaanse zon in huis.
Het restaurant dat de familie Escudero uit het vissersdorpje Tossa de Mar zo’n vijf jaar geleden opende aan de Oude Varkenmarkt, heeft intussen een vaste plek veroverd in de Leidse horeca. Voor deze avond besluit ik me ook op vis te richten. Om te beginnen bestel ik de vissoep (8,50 euro) en die blijkt bijzonder goed gevuld met mosselen, zalm, garnalen, inktvis en een zachte witvis. De soep is bovendien lekker zacht van smaak, zonder allerlei overbodige kruiden. De vis doet het werk.

Dat geldt ook voor de gegrilde zeeduivel (20,50 euro) die erop volgt. De moot vis is boterzacht en heeft geen enkele toevoeging nodig. Voor ernaast kies ik voor de gebakken aardappeltjes, die zijn voorzien van een lekkere, licht pittige saus. Die smaken best, maar ze mochten een krokanter korstje hebben.

Mijn vrouw start de maaltijd met de suggestie op de menukaart om drie ’aperitivos’ te combineren tot één voorgerecht (samen 15,25 euro). In dit geval olijven, Manchego en kroketjes (een variant met ham en een variant met kaas). Een prima en smakelijke suggestie, al lijkt de hoeveelheid eerder gericht op twee personen.

Een prima biefstuk van de grill (18,50 euro) komt bij haar op tafel als hoofdgerecht, en ook de aardappeltjes. Niet per se een Spaans gerecht, ware het niet dat er een bakje met een lekkere salsa mee komt. Daarmee kan ze het zo gek maken als ze zelf wil.

Wat we missen, is een groen bijgerecht. Maar dat komt door onze eigen onoplettendheid: de kaart voorziet namelijk wel in apart te bestellen bijgerechten, zoals salade (3 euro) of gegrilde groenten (3,35 euro).

We sluiten af met typisch Spaanse desserts. Mijn met ijs en slagroom gevulde en met likor 43 overgoten sinaasappel (naranja rellanas, 6,50 euro) is heerlijk en de crema Catalana (5 euro) is natuurlijk ook niet mis.

Bron: recensie Over de Tong (Leidsch Dagblad)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read