vrijdag, april 26, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (deel 31), 17-23 april

Lopend vuurtje (deel 31), 17-23 april

-

Vandaag alweer deel 31 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Bepaald ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Toch alsnog een uitgebreide versie van deze rubriek! Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Voorschoten’97 is blij: ,,Wat een waanzinnig nieuws! Play2Improve komt deze zomervakantie weer terug bij Voorschoten’97. Ervaar tijdens het voetbalkamp hoe het is om als prof te trainen. Werk aan je technische vaardigheden, doorzettingsvermogen en speel samen met leeftijdsgenoten van jouw niveau. Schrijf je snel in en beleef onder professionele begeleiding 5 waanzinnige voetbalochtenden! De voetbalochtenden bij Voorschoten’97 start op maandag…..” Tja, dat wordt surfen naar de website van de club.
  • De teller van de Sportiff LAV Cup staat nog steeds op 40 clubs. Dat is een record aan deelnemers! Er blijven niet veel clubs uit de regio over om nog deel te nemen, maar ze zijn wel benaderd. Wie weet! 1 mei aanstaande sluit de inschrijvingstermijn. Niet ver na die datum wordt de loting verricht.
  • Valken’68 denkt aan de sponsoren: ,,Voor iedereen die liefhebber is van het spelletje is het seizoen 2020/2021 desastreus verlopen. Dit geldt natuurlijk ook voor trouwe sponsoren. Waar er wel netjes betaald is, is de exposure zeer minimaal. Om onze sponsoren toch iets terug te geven voor de geboden steun, presenteren wij de sponsor van de maand. In april is er gekozen voor de Ancora Adviesgroep.”
  • ,,Vanuit de T.C.  zijn er diverse vacatures rondom de selectie van SJZ: grensrechter eerste en tweede elftal. Fysio/verzorger selectie. Leider tweede elftal. Trainer tweede elftal. Het zou heel prettig zijn, nu we het voor elkaar hebben om weer een jong en enthousiast tweede selectieteam te formeren, wij ook een begeleidingsteam rond deze groep kunnen aanbieden. Mocht je hiervoor belangstelling hebben, horen wij dat graag.”
  • Vacatures zijn er ook bij DoCoS: ,, Voor komend seizoen zijn we nog op zoek naar een aantal enthousiaste trainers voor onze jeugd. Lijkt het jou leuk om training te geven of wil je meer informatie? Stuur dan een email naar tcjeugd@docos.nl
  • In De Rip organiseert de voetbalclub een leuk toernooi voor de jeugd: ,,ROAC 4×4 voetbaltoernooi op Koningsdag. Ondanks alle beperkingen zijn wij van mening dat we voor de categorieën JO8 t/m JO15 / MO15 een onderling 4×4 toernooi kunnen organiseren wat geheel buiten wordt georganiseerd op de velden van het Hertogspark. Vind je het leuk om mee te doen, laat dit dan uiterlijk vrijdag a.s. aan je leider weten in de groepsapp van je voetbalteam. Dan heeft de organisatie nog de tijd om de teams in te delen en dergelijke.”
  • Het wordt een hete zomer! Ook bij Valken’68: ,,Schrijf je in voor het 3-daagse Valken’68 Voetbalkamp 2021!In de komende zomervakantie wordt er op woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 augustus 2021 voor jongens en meisjes uitkomend in de elftallen van de leeftijdscategorieën JO8-MO8 t/m JO14-MO14 (7 jaar tot en met 14 jaar) weer een onvergetelijke Valken’68 Voetbalkamp georganiseerd!”
  • En er gebeurt meer in Valkenburg: ,,19 mei is het oranje festival voor de jeugd bij Valken’68!! Altijd al willen voetballen als een van jouw helden van oranje? Kom dan naar het oranje festival en maak kennis met de leukste sport die er is en met onze gezellige vereniging. De middag is voor leden en niet leden, dus neem je vriendje of vriendinnetje vooral gezellig mee. Vanaf 3 uur tot 6 uur ben je welkom in je mooiste oranje outfit. Tot dan.”
  • Het lijkt erop dat de jeugd steeds minder leest. TAVV probeert daar wat aan te doen: ,,TAVV heeft een  kinderzwerfboekstation. Nu is de kantine al voor lange tijd gesloten dus kon er geen boek uitgekozen worden. Maar sinds vandaag staat het kastje in de hal van het gebouw. Dus na de training of activiteit op zaterdag kun je een boek meenemen! Veel leesplezier.”
  • Verrassend en zeer positief nieuws vanuit Katwijk: ,,Geen inkomsten maar toch bijzondere uitgaven en was er even geleden een speciaal moment in het sponsorhome van FC Rijnvogels. Er werden cheques van € 1.150,- overhandigd aan Wim Korndorffer voor Stichting Juul, Peter Hoek van Stichting Kika en aan Coby Guyt van de eigen G-voetbalafdeling. Het drietal was er zeer verguld mee. In tijden waarin er geen inkomsten zijn en toch geld wordt uitgegeven lijkt het op zich een tegenstrijdige zaak. Klopt. Maar er zat een mooie gedachte achter.” Verder info, onder andere over deze goede doelen natuurlijk op de site van FC Rijnvogels.
  • RCL wil hogerop zo lazen wij op de website van de club uit Leiderdorp: ,,Komend seizoen wordt onder leiding van trainer-coach Jaclyn Leiwakabessy gestart met Jong RCL Vrouwen. Het doel is om op hoog niveau meiden tussen de 15 en 20 jaar met veel toewijding en plezier prestatiegericht te laten voetballen. Het meiden- en vrouwenvoetbal bij RCL ondergaat hiermee een positieve impuls. Met een glasheldere visie wil de technische staf van RCL jeugdige voetbaltalenten uit de Leidse regio en omstreken klaarstomen voor het grote werk. Jong RCL Vrouwen komt uit in de Tweede Klasse. Doorstroming naar het eerste vrouwenteam, dat uitkomt in de Hoofdklasse is zeker niet uitgesloten. Enthousiaste speelsters tussen de 15 en 20 jaar uit de regio kunnen zich tijdens selectietrainingen in de kijker spelen bij de technische staf van RCL. De speelsters kunnen zich aanmelden voor de selectietrainingen door te mailen naar vrouwenvoetbal@rcl.nl.
  • Aanstaande zaterdag en de eerste drie zaterdagen van mei kunnen de jongsten uit Lisserbroek en omgeving meedoen aan de vriendjes en vriendinnetjes dagen bij Kagia. Wie weet geef je je gelijk op om bij de club een lekker balletje te gaan trappen.
  • Nee, bezoekers zijn nog niet welkom bij onze clubs. Wel gaan de terrassen, onder strikte voorwaarden en met beperkingen, open. Ook kan men bij veel winkels weer terecht. Denkt u eens aan onze businessleden of donateurs als u de deur uitgaat; ze snakken naar klandizie!
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read