vrijdag, april 26, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgKwaliteit van Meerburg geeft de doorslag tegen FC Boshuizen: 1-6

Kwaliteit van Meerburg geeft de doorslag tegen FC Boshuizen: 1-6

-

Vierde klasse A (zaterdag)- FC Boshuizen speelde thuis tegen Meerburg. Al hunkerden de Leidenaren naar een overwinning, zij kwamen van een zeer koude kermis thuis. Met 1-6 was het voetballende Meerburg de “strijdende” gastheer meer dan de baas.

De bezoekers vielen gelijk met de deur in huis. Na een vrije trap van Ramon Weijers kwam als uit het niets Julian van Haaster achter de Leidse verdediging vandaan en kopte netjes de 0-1 binnen. Daar bleef het niet bij. Zeer dreigend kwam Meerburg steeds opzetten en FC Boshuizen kreeg de kans niet om onder die druk vandaan te voetballen. Het tweede doelpunt van de bezoekers liet dan ook niet lang op zich wachten. Ook hier was de ervaren Weijers weer bij betrokken, maar het was Max van Steen die de eer opstreek.

Trainer Romano Seedorf van FC Boshuizen reageerde door twee wissels in te brengen. ,,Eigenlijk zijn deze wissels basisspelers, maar aangezien zij te laat op de club waren startten zij op de bank. Met Faical Amheye wilde ik wat verdedigend venijn brengen. Dat deed hij ook, al moet ik zeggen dat hij erg op het randje speelde.”

Veel verschil maakten de wissels van Seedorf niet, want de bezoekers bleken toch echt een klasse beter. Zeker in de eerste helft werd de Leidenaren iedere illusie ontnomen om te denken dat er iets te halen viel op hun eigen terrein. De trainer van de Zoeterwoudenaren Jelle Korbee coachte zijn jonge ploeg hier ook in en dat werkte. Voor rust viel de beslissing.

Het derde doelpunt werd gemaakt door weer Van Haaster. Daarna deed Van Steen het nog eens dunnetjes over. Een van de weinige noemenswaardige momenten aan de kant van de thuisclub was toen Gildas Mugisha van een meter of dertig strak op de lat trapte. Voor hem en misschien ook wel voor de wedstrijd was het leuk geweest als die erin was gegaan. Met 0-4 gingen de ploegen dus de rust in en die marge bleek te ruim voor de Leidenaren.

Tot overmaat van ramp voor de kadebewoners viel al heel vroeg in de tweede helft ook het vijfde doelpunt door weer Van Haaster. Voor Meerburg was dit lekker en ook broodnodig want de sfeer sloeg om. Het verdedigende venijn van met name Amheye bracht niet veel goeds. Tenminste voetballend gezien dan. Bij de thuisclub zorgde het even voor een opleving en dat had vooral te maken met dat de jonge spelers van Meerburg zich niet op hun gemak voelden met het bij vlagen te felle spel van de Leidenaren. Het geïntimideerde Meerburg moest het initiatief aan FC Boshuizen laten en het was te danken aan de engeltjes die op het aluminium bij de bezoekers zaten dat er niet meer dan een tegendoelpunt viel. Na een voorzet van Nabile Benali kopte Justin Kragten het leer tegen de touwen.

Het werd uiteindelijk een nare wedstrijd, maar door consequent fluiten van arbiter Timo van Oorschot kon de betere ploeg blijven voetballen. Vlak voor tijd leverde dit nog een opsteker op voor de knap ingevallen Sem Durve, die de 1-6 voor zijn rekening nam. Hij en zijn ploegmaten lieten zien dat goed voetbal uiteindelijk de doorslag gaf.

Trainer Korbee van Meerburg: ,,Ik denk dat we vandaag een hele goede wedstrijd gespeeld hebben, al moeten we uitkijken met te snel allerlei ambities uit te spreken. We hebben een over het algemeen jonge ploeg en vandaag was duidelijk te zien dat ze moeite hadden met het harde spel van onze tegenstander. Maar al met al ben ik blij met deze brede selectie. We gaan iedereen hard nodig hebben en ik bespreek ook ieder keer weer met die jongens waarom dat doorselecteringsproces zo belangrijk is.”

Seedorf van FC Boshuizen: ,,We hebben voetballend veel te weinig geleverd vandaag. De ruimtes tussen onze linies waren te groot en de restverdediging was zeker in de eerste helft niet op orde.”

Meerburg is door de overwinning op een gedeelde tweede plek gekomen en FC Boshuizen op een gedeelde tweede plek maar dan aan de onderzijde van de ranglijst. Op een eerste zege wordt nog gewacht.

Basisopstelling FC Boshuizen: Gomez, Osei Owusu, Acimovic, Akkabi, Mugisha, Benali, Mouhyieddine, Fortes Lopes, Dhanai, Gordon, El Barzouhi.

Basisopstelling Meerburg: De Rooy, Paulides, Hazenberg, Glasbeek, Schade, Van Braak, Van Haaster, Weijers, Straathof, Van Steen, Klumperman.

 

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

Must Read