vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse, speeldag 2, 2 en 3 oktober

Voorbeschouwing eerste klasse, speeldag 2, 2 en 3 oktober

-

Zaterdag

Eerste klasse A

Voorschoten’97-Honselersdijk

Het gaat nog nergens over na de eerste speeldag, maar het feit is wel dat de nummer veertien en dertien elkaar zaterdag treffen. De ploeg van Theo Ducaneaux leed een 3-1 nederlaag bij VELO en Honselersdijk ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Monnickendam. Dat wel op eigen veld terwijl V’97 op verplaatsing was. Daar staat tegenover dat VELO daadwerkelijk aanspraak maakte op de winst en de ploeg van de ex-trainer van Voorschoten’97 een onnodige nederlaag leed. Dan hebben we het vanzelfsprekend over AndrĂ© Lourens die met de Adegeest-bewoners onder meer een kampioenschap vierde naar de eerste klasse. Het weerzien met de oefenmeester is nog steeds een weinig pikant te noemen, maar veel meer zullen de manschappen van Ducaneaux revanche willen nemen voor het ronduit zwakke optreden in Wateringen. De trainer zag veel spelers hun normale niveau niet halen en van de gebruikelijke creativiteit was nauwelijks sprake. Een streepje door de rekening derhalve, maar bepaald geen reden om nu al de bekende oorwurm voor de dag te halen. Het laatste onderlinge treffen, gespeeld op 3 oktober 2020, was een spektakelstuk. Na veel vijven en zessen werd het maar liefst 5-4 voor de thuisploeg. De neutrale toeschouwer en Voorschotenaar zal er blind voor willen tekenen op speeldag 2.

Valken’68-VELO wordt deze week separaat behandeld als Krakerrr van de Week

Resterend programma: Argon-Forum Sport, ZOB-AFC, Nootdorp-WV-HEDW, Monnickendam-Zwaluwen’30, Die Haghe-BOL

Zondag

Eerste klasse A

LSVV-ROAC

Verdienstelijk. Zo mocht het eerste opreden van ROAC worden genoemd in competitieverband. Tegen het niet malse SDZ werd een punt in de wacht gesleept en met 1-1 was er ook genoegen reden om tevreden te zijn. De ploeg van Gidon Reinders Folmer moest het in de basiself stellen zonder Jim van der Meer en Hacco den Hollander (ontsteking in knieholte) en daardoor moest de trainer puzzelen. Het leverde een basisdebuut op voor Jay Koek. Wel was Floris Hupkes weer terug van een kwetsuur. ROAC kon zelfs even een voorsprong pakken door good old Thijs van Seggelen, maar binnen een poep en een scheet kwam de eindstand op het scorebord. De gasten hadden wel het beste van het spel gehad, maar gezien de voorbereiding op het seizoen was het resultaat niet slecht. En ROAC heeft, eenmaal onder druk, altijd Dammes van der Poel nog in de gelederen als zeer betrouwbare sluitpost. Komende zondag wacht de eerste uitwedstijd wanneer ROAC het opneemt tegen LSVV uit Zuid-Scharwoude. Die ploeg startte vals met een 3-0 nederlaag in Amsterdam tegen AGB. Op 11 oktober 2020 troffen de ploegen elkaar voor het laatst, maar corona gooide op die dag al roet in het eten terwijl de andere duels nog wel door gingen. De ploeg, spelend op Sportpark Voorwaarts, was voor corona een regelmatige middenmoter.

Resterende programma: Fortuna Wormerveer- AGB, Hillegom-DSOV, Kampong-AFC’34, Legmeervogels-Kolping Boys, SDZ-Assendelft, Uitgeest-Hoofddorp.

Eerste klasse B

Hillegersberg-FC Boshuizen

FC Boshuizen heeft de eerste drie punten op de teller staan. CVV Zwervers werd op eigen veld geklopt met de minimale 1-0 score. De zege was niet onverdiend te noemen, maar het bleef wel billenknijpen tot het laatste moment. De Leidse ploeg kampte in de weken daarvoor met enkele zieke spelers, maar was dus net op tijd klaar voor het echte werk. Een zwaluw maakt echter nog geen zomer en in de herfst vallen bladeren uit wanneer ze willen. Matchwinnaar werd overigens Ahmed Vandi, die dankbaar profiteerde van een verkeerde terugspeelbal op de rechterflank van de ploeg uit Capelle. Met ex-Noordwijk speler Guy Smith had Roberto Escudero een andere uitblinker in huis. Na afloop kwam hij tot de volgende conclusie. ,,Wat de wedstrijd betreft, lieten we ons in de tweede helft volledig naar achteren drukken. Ik probeerde van achteruit de ploeg nog tot voetballen te manen maar de paniek en onrust groeide. Misschien waren we fysiek nog niet ver genoeg om ons spel te blijven spelen. Maar uiteindelijk pakten we toch de winst en dat is het belangrijkste.” Na de eerste driepunter wacht nu Hillegersberg uit Rotterdam. De geel-blauwen zijn gestart met een ‘draw’ op bezoek bij Spartaan ’20.

Resterend programma: Den Hoorn-DOSKO, DHC-Unitas’30, Olympia-Rood Wit W., VUC-Spartaan 1920, SC ’t Zand-ONA, CVV Zwervers-Sarto.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read