vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwingen eerste klasse , speeldag 5, 23 en 24 oktober

Voorbeschouwingen eerste klasse , speeldag 5, 23 en 24 oktober

-

Eerste klasse A West 1

Zaterdag 23 oktober

Valken’68 – VV ZOB

En de volgende ploeg uit West I komt op bezoek, ditmaal voetbalvereniging Zuidoostbeemster oftewel VV ZOB. Was in de met 3-4 verloren wedstrijd tegen de ploeg uit Monnickendam de neutrale toeschouwer de grote winnaar,  het wordt weer tijd dat de punten in Valkenburg blijven. De eerste en tevens enige overwinning werd behaald op de eerste speeldag, en alhoewel veel ploegen nog dicht bij elkaar staan geeft een driepunter toch wat lucht en wordt afstand genomen van de onderste regionen. Volgens trainer Alan Campfens moeten de Duyfrak bewoners zichzelf niet onderschatten, maar zeker ook niet overschatten. De glazen bol geeft een nipte overwinning aan met een doelpunt van de man in vorm, Marc Langeveld.

Voorschoten’97 – SV Argon

Het uitbouwen van een voorsprong is tot nu toe lastig voor de mannen van Theo Ducaneaux, en dan komt ook nog eens de ploeg in vorm uit Mijdrecht op bezoek. Richten we ons op de thuisploeg dan zien we genoeg kwaliteit en een brok ervaring en die combinatie moet uiteindelijk wel tot succes leiden. Als de voorwaartsen het dan ook nog eens op de heupen krijgen en de lijst met afwezigen wat korter wordt dan hoeven de Voorschotenaren voor niemand bang te zijn. Kijken we naar de stand  dan zit er tussen nummers 3 en 13 maar drie punten, een goede serie kan je zomaar op een podiumplaats doen belanden.

Overige wedstrijden : AFC – SV Nootdorp, SV Honselersdijk – WV-HEDW, VV Monnickendam – Forum Sport, VELO – SV Die Haghe, Zwaluwen’30 – BOL

Eerste klasse A West 1

Zondag 24 oktober

ROAC – Hillegom

Op sportpark Hertogspark vindt er aanstaande zondag een “derby” plaats als SV Hillegom op bezoek komt. Afgelopen weekend werd er met 3-1 verloren bij koploper Fortuna Wormerveer, een nederlaag met perspectief zeker gezien de tweede helft. Een wisseling van systeem zorgde in de tweede helft voor meer duidelijkheid bij de spelers van trainer Gidon Reinders Folmer, er is dus een plan B.  De aankomende tegenstander won de eerste twee wedstrijden maar daarna kwam de klad er in, op voorhand dus een interessant duel. Met twee gescoorde doelpunten in vier wedstrijden is wel duidelijk waar het pijnpunt zit, mocht de productie toenemen dan komen de punten vanzelf want heel veel weggegeven wordt er ook niet.

Overige wedstrijden : AGB – Kampong, VV Assendelft – AFC’34, SV Hoofddorp – DSOV, LSVV-Fortuna Wormerveer, SDZ – Legmeervogels en FC Uitgeest – Kolping Boys.

FC Boshuizen-Rood Wit W. werd als Krakerrr van de Week al elders op deze site belicht, maar inmiddels is duidelijk dat dit duel is uitgesteld (zie ander bericht daarover).

 

 

 

Must Read