zaterdag, april 27, 2024
HomeTweede klasseKagiaKagia leert van oefenpot tegen youngsters van HFC

Kagia leert van oefenpot tegen youngsters van HFC

-

In de eerste oefenpot van het seizoen onlangs won Kagia met 2-0 van VVSB (za). Zaterdagmiddag kwam daar een eerste nederlaag overheen. Jong HFC was aan de Kikkerbeetstraat met 1-3 te sterk. Het resultaat deed er nog niet veel toe en de Lisserbroekers hadden het besef dat er gespeeld was tegen een niet malse tegenstander waarvan de hoofdmacht uitkomt in de tweede divisie. Het vlaggenschip won op de eerste speeldag overigens bij Noordwijk en de mogelijkheden bij deze Koninklijke vereniging zijn best talrijk. Derhalve was het geen gekkenpraat dat Hein Leliveld na afloop sprak over een ‘nuttige wedstrijd met aanknopingspunten’.

Leliveld, geruime tijd was hij werkzaam als trainer bij onder meer ROAC en later als assistent-trainer bij de nu tegenstander uit Haarlem, kon nog niet beschikken over een volledige selectie. Zo ontbraken onder meer Jesper Imanse (op huwelijksreis in IJsland), Glenn Lobbezoo, Gijs de Graaf en Pascal Timmermans. Laatstgenoemde is al enige tijd terug van een forse blessure, maar raakte onlangs weer geblesseerd. Uit voorzorg werd de routinier aan de kant gehouden en de schade lijkt mee te vallen.

Net als alle trainers gunde ook Leliveld zijn mannen speelminuten in deze fase van de voorbereiding. Iedereen moet fit worden en de oefenmeester wil ook weten welk vlees hij in de kuip heeft voor komend seizoen. Zo kwam Kagia dus voor de dag met bekende ‘koppen’, maar ook met een aantal nieuwelingen uit de eigen jeugd of van buitenaf.

De thuisploeg kreeg de eerste kans met Alain van Kesteren, maar de aanvaller vond slechts het zijnet. In de beginfase deed de tweedeklasser sowieso goed mee, maar de 0-1 van Roy Castien mocht er na ruim tien minuten ook best zijn. Van Kesteren kreeg na een prima trekbal van Tijs van der Schinkel kort daarna zijn hoofd tegen het leder, maar de Haarlemse doelman redde fraai en uit de hoekschop werd een inzet van de doellijn gehaald.

Geleidelijk aan werden de bezoekers sterker en duidelijk werd ook dat er een boel talent schuil gaat bij de Koninklijke. Castien maakte er net zo makkelijk 0-2 van en het was aan doelman Sander Hogervorst te danken dat het verschil niet groter werd. Wel was de doelman kansloos op een geplaatste inzet van nog zo’n technicus van de gasten (0-3).

Na de rust werden er uiteraard weer wissels doorgevoerd en met Rick Verdegaal in de gelederen zag het er bij de Kagianen defensief beter uit. Twintig minuten voor tijd redde de ploeg van Leliveld de eer middels een treffer van Luca van Dijken, alweer zijn derde in de voorbereiding, op een splijtende pass van Mats Hulsbos. Ook de 2-3 hing nog in de lucht, maar het bleef uiteindelijk bij de vier treffers.

Al met al een aardig potje en weer wat huiswerk voor Leliveld en zijn manschappen. Kagia moet zich zeker nog verbeteren, maar daar is meer dan voldoende tijd voor en paniek is er vrijwel nooit bij de warme club. Of het bier moet op zijn na afloop. Nog wel een oproep aan de vrijwilligers via het kader. De leemte was groot door het virus, maar de handen zijn nu weer hard nodig. Niets gaat immers vanzelf. En zo is het maar net.

Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Malhi, Hoejenbos, Sneekes, Schoone, Robelus, Lamboo, De Bruijn, Van Kesteren, Griekspoor, Van der Schinkel.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read