vrijdag, april 26, 2024
HomeKagiaInterview KagiaKagia opgelucht na zege op vrijbuiters Van Nispen

Kagia opgelucht na zege op vrijbuiters Van Nispen

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Kagia opende gisteren het nieuwe seizoen, de Lisserbroekers waren het eerste competitieweekend vrij, met een thuiswedstrijd  tegen streekgenoot Van Nispen. De bezoekers maakten het de formatie van Hein Leliveld behoorlijk lastig, maar de goal van Mitchel Griekspoor bleek uiteindelijk voldoende voor de nipte overwinning (1-0).

Van Nispen is een beetje een vreemde eend in de tweede klasse-bijt. De van origine Noordwijkse vriendenploeg kwam een paar jaar geleden in De Zilk aanwaaien en vond zichzelf na twee snelle promoties plots terug in de zaterdag tweede klasse. Waar alle clubs in deze afdeling twee tot drie keer in de week (verplicht) trainen, daar maken de vrijbuiters van Van Nispen hooguit één keer per week de gang naar het trainingsveld.

De meeste spelers hebben doordeweeks andere verplichtingen en interesses en als er een keertje op de woensdagavond getraind kan worden dan is dat mooi, maar anders… dan niet. Dat Van Nispen desondanks toch een niet te onderschatten tegenstander is ondervond vorige week RCL, dat in de eerste competitieronde met 2-1 onderuit ging tegen de Zilkse formatie.

De bezoekers klonterden in de eerste helft rondom hun eigen strafschopgebied samen en liet de bal aan de oranjehemden. Kagia had voor rust moeite om gaatjes te vinden in de Van Nispen-verdediging, onder aanvoering van routinier Bob Hoogkamer, en moest zich beperken tot pogingen van afstand. Van Nispen-keeper Sven van Hensbergen werd echter nauwelijks serieus in de problemen gebracht en de 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

Een kleine tien minuten nu rust vonden de gastheren toch een bres in de Zilkse afweer. Een scherpe voorzet van Tijs van der Schinkel kwam na een scrimmage bij nieuwkomer Mitchel Griekspoor terecht, die van dichtbij voor de openingstreffer tekende (1-0). Dit was het sein voor de equipe van Stephan Spruijt om de verdedigende stellingen te verlaten. Invaller Ivo van der Vlugt kwam een teenlengte tekort om de gelijkmaker aan te tekenen, terwijl aan de andere kant Van der Schinkel ongelukkig was met een schot tegen de paal. In een hectische slotfase was het nog even billenknijpen voor de thuisploeg, maar de verdiende zege werd over de streep getrokken.

Kagia-trainer Leliveld was na afloop vooral opgelucht over het behaalde resultaat van zijn team. ,,We hebben een rommelige voorbereiding achter de rug, maar uiteindelijk gaat het erom dat je de eerste competitiewedstrijd winnend afsluit. Het duurde inderdaad lang voordat we dat doelpunt vonden. We hadden wel meer gebruik kunnen maken van de geboden ruimte na die goal, alhoewel we pech hadden met dat schot van Van der Schinkel tegen de binnenkant van de paal. Gaat die bal erin, dan is het al eerder beslist. Het is wel fijn dat we nu een wat bredere selectie hebben dan de laatste jaren. We kampen momenteel met enkele langdurige blessures en dan is het mooi dat die nieuwe jongens (Michael de Bruijn en Micha Schoone kwamen over van FC Lisse en matchwinner Griekspoor verliet FC VVC, SN ) er gelijk staan. De eerste drie punten zijn in ieder geval nu binnen en dat geeft een lekker gevoel’’, aldus de onder meer ex-trainer van ROAC tot besluit.

Kagia – Van Nispen 1-0 (0-0) 55. Griekspoor 1-0.

Opstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Van der Star, Modderman, Schoone, De Bruijn, Van der Schinkel, De Graaf, Prins (80. Van Dijken) Lamboo, Griekspoor.

Must Read