Home Kagia Interview Kagia Ronald Rovers terug in technische staf van Kagia

Ronald Rovers terug in technische staf van Kagia

Terug van (kort) weggeweest. Ronald Rovers keert komend seizoen terug in de technische staf van v.v. Kagia. Na één seizoen afwezigheid keert Rovers dus terug bij de club als staflid.

De oud-speler van het eerste gaat op de dinsdagen Hein Leliveld ondersteunen op de trainingen. Daarnaast zal hij bij afwezigheid van Albert van den Burg of Dennis Veen (de huidige assistent-trainers van het eerste elftal) voor hen plaatsnemen op de bank tijdens de wedstrijddagen. Rovers was eerder zo’n vijf seizoenen assistent-trainer onder Anton Wijsman en René Ras.

Ruimte in de agenda

De hoofdpersoon zelf is uiterst content met zijn terugkeer bij de club. ,,Het assistent-trainerschap viel voor mij ruim een jaar geleden niet meer te combineren, omdat ik mijn oudste zoon Robin wat meer wilde zien voetballen. Mede door Corona is dit plan een klein beetje in duigen gevallen. In de rol die ik komend seizoen ga bekleden, heb ik de vrijheid om op de zaterdagen af en toe bij hem te kijken, maar ook bij de wedstrijden van Kagia.”

,,Verder hebben de gesprekken met de nieuwe trainer Hein Leliveld (die deze week de UEFA A-opleiding met succes afrondde, HK) voor mij de doorslag gegeven. Ik kijk er naar uit om met hem te werken. Hein heeft een duidelijke visie en ik hoop veel van hem te kunnen leren. Daarnaast kijk ik er naar uit om weer met deze groep aan de slag te gaan. We hebben een talentvolle spelersgroep en ik hoop in de ontwikkeling van hen mijn steentje bij te kunnen dragen.”

Blij met terugkeer

Ook Mark Scholte, voorzitter van de voetbal technische commissie, is enorm blij met de terugkeer van Rovers in de staf. ,,Het is altijd mooi om echte clubmensen te zien terugkeren bij de club. Wij zijn dan ook heel blij dat Ronald de staf komt versterken. Met de plannen die wij ook met de Onder-23 hebben, is een extra veldtrainer enorm belangrijk. Wij weten wat Ronald kan en hebben er dan ook vertrouwen in dat hij deze rol goed gaat uitvoeren. Ook denken wij dat de samenwerking tussen hem, Hein Leliveld en de andere stafleden uitstekend zal verlopen.”

TC Kagia