vrijdag, april 26, 2024
HomeRCLInterviews RCLSieb Rutgers (RCL): doelpunten maken en juichen

Sieb Rutgers (RCL): doelpunten maken en juichen

-

Elke week levert LeidenAmateurVoetbal.nl bijdragen aan het Leidsch Dagblad. Zo ook een interview met een regionale speler. Deze week was het de beurt aan de Racing Club Leiderdorp. Een en ander was gisteren in de krant te lezen. Voor degenen die het niet lazen of konden lezen hierbij nog een kans.

Afgelopen maandag had Sieb Rutgers een onderhoud met Hein van Heek. Op eigen initiatief had de goaltjesdief de trainer van RCL benaderd om op te biechten dat er belangstelling is vanuit twee andere clubs. ,,Ik ga niet aan de grote klok hangen welke clubs het zijn, maar voor mij was het belangrijkste om er eerlijk over te zijn naar de club waar ik speel. Ik heb niets op met sneaky gedrag of handelingen. Het is ook absoluut niet zeker of ik wegga en voorlopig hoef ik die keuze ook niet te maken. Het gesprek verliep fijn en hij heeft mij advies gegeven. Hij ziet mij het liefst verder rijpen en door ontwikkelen in Leiderdorp en ik snap dat hij zegt dat ik ook nog veel moet leren. Ik ben tenslotte ook pas 19 jaar.”

Waar de toekomst ligt, blijft dus voorlopig ongewis. Rutgers heeft in elk geval wel de nodige ambities. ,,Altijd al gehad. Ik ben opgegroeid bij RCL en wilde winnen en scoren. Dat vind ik nu eenmaal het leukste onderdeel van het spelletje. Doelpunten maken en juichen. Het is mij altijd makkelijk afgegaan en daar dank ik mijn vader en opa voor. Zij waren altijd met mij bezig op dat gebied en zij zagen en vonden al lang dat ik een neusje voor het doel heb. Daar is weinig aan gelogen, denk ik.”

In zijn jongensjaren scoorde de Leiderdorper aan de lopende band en ook kreeg hij de nodige assists op zijn naam. ,,Wel was ik wat egoïstisch. Dat hoort ook wel bij een spits. Ondertussen werk ik daar wel meer aan, want soms staat een medespeler er simpelweg beter voor. Verder moet ik beter worden in simpele facetten. Beter kaatsen, een bal vasthouden en mezelf breder maken. Daar staat tegenover dat ik altijd doelgericht ben en het maakt mij ook niet uit wie de tegenstander is. Hoe groter en breder, hoe groter mijn uitdaging.”

De scholier, bezig aan zijn laatste jaar van de opleiding Sport en Bewegen, scoorde tot nu toe vier keer en is clubtopscorer. ,,Ik ben blij dat ik een basisplaats heb veroverd. Tot nu toe heb ik zo ongeveer alles gespeeld. Na de B-junioren heb ik een uitstapje gemaakt naar UVS. Ik had het minder naar mijn zin en dat kwam tot uiting in mijn spel. Het scoren verliep in die tijd ook stroever. Bij UVS heb ik veel geleerd en ik speelde twee jaar in een geweldig elftal. Door de pandemie konden de competities helaas niet worden uitgespeeld. Vervolgens heeft Van Heek mij gevraagd terug te komen. Die keuze heb ik gemaakt omdat ik het idee had meer aan spelen toe te komen. Dat is ook uitgekomen, maar dat wil niet zeggen dat ik vergeet dat ik het ook in de Kikkerpolder naar mijn zin heb gehad. Veel van mijn vrienden spelen echter bij RCL. Na de wedstrijden is het altijd erg gezellig en dat is mij ook wat waard.”

RCL staat momenteel zesde, maar ver weg van de topploegen in deze klasse. ,,Het kan en moet beter. We hebben wel Tommy Sinteur en Michael Schouten langere tijd moeten missen. Daardoor hebben we creativiteit ingeleverd. Voor volgend seizoen mag er ook best wat bijkomen wat mij betreft.”

Met zijn vader praat hij veel over voetbal. ,,Zeker. Hij ziet graag dat ik er alles uit haal, maar staat hoe dan ook achter mijn keuzes. We gaan het zien. Eerlijkheid duurt het langst bij mij in elk geval. Voorlopig vermaak ik mij bij RCL, met vrienden, mijn studie en met bijbaantjes bij Double Sports en Players United.”

Foto’s: met dank aan Jan van der Lubbe en Jack Wolters

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read