Het is mooi geweest met al die oefen-en bekerwedstrijden. Tijd om voor de echte knikkers te gaan spelen. Zoals de volger gewend is ook dit seizoen elke week de voorbeschouwing van de diverse klassen en ook weer een Krakerrr van de Week (of twee). Nu eerst ruim baan voor de tweede klasse op zaterdag en zondag. Daarbij aangetekend dat het duel Foreholte-ASC niet belicht wordt in dit overzicht. Gisteravond is de eerste voetbaltafel opgenomen en daarin hadden de roodzwarten de schijnwerpers op zich en werd er uiteraard onder meer over deze derby gesproken. Morgen de beelden op deze website.

Zaterdag

Van Nispen-RCL

Premier League tickets

Op 6 oktober 2020 speelden deze ploegen nog tegen elkaar tijdens een inhaalwedstrijd. Daarna kwam er voor beide teams nog 1 competitiewedstrijd bij en vervolgens was het klaar met de competitie. De Zilkers sleepten destijds een 2-1 score over de meet en in Leiderdorpse kringen was er zware ontevredenheid over de geleverde prestatie. De eindstand deed dus uiteindelijk niet  ter zake, maar het zal wel revanchegevoelens op hebben geleverd bij de formatie van Hein van Heek richting dit naderende openingsduel. Van Nispen stapte vroegtijdig uit het bekertoernooi, terwijl de Leiderdorpers juist door mogen middels de tweede plaats in de poule achter HVV. Het eerste succesje is dus binnen voor de Racing Club, maar garantie op meer glorie is dat uiteraard niet. Vorig seizoen startten de roodgelen met de nog steeds krappe selectie nog met een fraaie 3-5 zege op Te Werve. RCL zal bij de les moeten zijn om niet meteen de eerste averij op te lopen.

DSO-UVS

Om nu meteen over een regelrechte topper te spreken, gaat wellicht wat ver. Toch zou het maar zo kunnen zijn dat beide ploegen een rol van betekenis gaan spelen. Waarom dan? Beide trainers beschikken over een meer dan gemiddelde selectie en ook in de voorgaande jaren, voor zover we enkele seizoenen mee kunnen nemen in de beoordeling, kwamen de formaties uit Zoetermeer en Leiden uit in de bovenste regionen. UVS deed het prima tot uitstekend in de voorbereiding. Het leverde zelfs winst op in de poule van de districtsbeker waarbij Neptunus als eersteklasser zelfs werd weggespeeld. Afgelopen zaterdag werd het 3-3 in de Kikkerpolder tegen een andere eersteklasser, Forum Sport. Ook andere resultaten spraken tot de verbeelding, maar winnen van DSO uit is wellicht andere koek. Op sportpark Bentwoud wacht een ploeg die zich ook wist te onderscheiden in de beker. Zo beten Valken’68 en FC Boshuizen in het stof en dat zijn toch echt ook eersteklassers. Natuurlijk blijft ook nu de vraag wat de waarde is van die bekerwedstrijden, maar zeker is dat beide ploegen sowieso het vizier gericht hebben op een prijs. Doorgaans komt UVS van de koude kermis thuis na een bezoek aan de rood-groen-witten, maar laten we die (Leidse) kermis nu maar even bewaren voor een weekje later. En dan laten we dat ‘koud’ ook nog eens weg.

Vitesse Delft-DoCoS

Dennis Olman reist zaterdag af naar sportpark Tanthof voor het treffen met Vitesse Delft. Elf jaar geleden speelde die club nog op hoofdklasse-niveau, maar daarna was het toch vooral spelen in de eerste klasse. In 2017-2018 ging het ook daarin fout en sindsdien hebben de Delftenaren dus een aardig stap terug gedaan. Toch heeft het er alle schijn van dat er nu weer plannen zijn om omhoog te klauteren. Vitesse wordt gezien als een belangrijk gegadigde voor de titel en DoCoS kan dus direct aan de bak. Bepaald vlekkeloos verliep de voorbereiding niet. In het bekertoernooi werden alle drie de duels verloren en het maken van doelpunten is tot nu toe wel een ‘dingetje’. Olman kan als excuus aanvoeren dat zijn selectie nogal wiebelig is qua blessures. Dat is uiteraard niet ideaal in de aanloop naar de competitie, maar de matige resultaten kunnen ook voor ‘zout in de ogen strooien’ zorgen bij tegenstanders. De Leidenaren moeten het in elk geval zaterdag stellen zonder Lars de Ridder en Roy Elkerbout en zo zijn er nog wel wat pijntjes (lees ook later een interview met Deniz Poelsma op deze website). Misschien zou een gelijkspelletje al pure winst zijn. En mocht dat niet lukken dan zijn er altijd nog 23 duels te gaan om de zaken recht te trekken.

In de drie bekerwedstrijden, die officieel worden geregistreerd als bindende wedstrijd door de KNVB, speelde DoCoS met de volgende spelers:

DoCoS-Concordia 0-4 (0-4) – 18 september 2021 – Mark van Zonneveld (46. Mitchel van Abswoude), Mitchel Klein, Jeroen Boogmans (60. Iljes Amine), Michael van Voorthuizen, Rowin Peet (60. Lars de Ridder), Dylan Victory (70. Mohammed Gasama), Roy Verplancke (60. Tycho Douwes), Tygo Groen, Quendrim Gashi, Martijn Guijt, Marvin Lo-Ning-Hing (70. Milan Filippo).

SVS-Capelle 2-0 (1-0) – 11 september 2021 – Mitchel van Abswoude, Milan Filippo, Michael van Voorthuizen, Iljes Amine, Rowin Peet, Dave Ravensbergen, Tycho Douwes, Tygo Groen, Quendrim Gashi, Mitchel Klein, Marvin Lo-Ning-Hing. Wissels: Mohammed Gasamma, Martijn Guijt, Floyd de Ridder, Mike Filippo en Mark van Zonneveld.

DoCoS – EMM ’21 1-3 (0-1) – 4 september 2021 – Coen Offerman (46. Mitchel van Abswoude), Milan Filippo (76. Xander Douwes), Jeroen Boogmans, Iljes Amine, Floyd de Ridder (46. Mitchel Klein), Mohammed Gasamma (76. Tycho Douwes), Roy Verplancke, Dylan Victory, Quendrim Gashi, Martijn Guijt, Marvin Lo-Ning-Hing.

(opstellingen met dank aan DoCoS)

Programma: Berkel-SVC’08, HVC’10-Soccer Boys, Te Werve-Westlandia, Kagia is vrij.

Zondag

RVC’33- EMM’21

Het is zover. De eerste competitiewedstrijd van EMM’21. De fusieclub speelde uiteraard al wel in de bekerstrijd, maar er is altijd een overtreffende trap. De ploeg van Koen van der Vlugt is fris van de lever gestart met prima oefenduels en bekerwedstrijden. De resultaten zijn ronduit positief te noemen en in de beker bleven de roodzwarten zelfs ongeslagen en zij gaan daardoor verder in de bekerstrijd als de nummer twee in de poule. Dat er in de strijd om de K&B Cup twee keer gewonnen werd van ROAC leverde ook een vette glimlach op en zo had de vlag er zeker minder wapperend bij kunnen hangen. Voor Van der Vlugt en consorten zou het ontaard lekker zijn om ook drie punten op te halen bij de eerste krachtmeting in 2C. Dan moet wel RVC’33 geklopt worden. Die ploeg was in de afgebroken competitie aardig onderweg met zes punten uit drie duels en zal dit seizoen mee willen met de ploegen die spelen om de prijzen. De Reeuwijkers speelden niet heel lang geleden nog in de eerste klasse en dat avontuur was toch wel aangenaam voor de blauwwitten. Over avontuur gesproken, daar is EMM’21 nu ingestapt. Over DOSR en WVC hoeven we niet meer te spreken, dat is verleden tijd. Ruim baan voor een nieuw gezicht in deze klasse. Een ploeg die wel eens zou kunnen gaan verrassen.

Programma: Altior-ESTO, Bloemendaal- vv Schoten, DIOS-Pancratius, DONK-HBC, Foreholte-ASC