donderdag, mei 30, 2024
HomeDerde klasseASCRonald van Beelen en Phil Coady kiezen voor ASC

Ronald van Beelen en Phil Coady kiezen voor ASC

-

De oefenmeesters Ronald van Beelen (49) en Phil Coady (54) zijn per komend seizoen de nieuwe trainer/coaches van ASC O17-1. In de afgelopen jaren hebben zij veel ervaring opgedaan binnen de jeugdopleiding van UDO/FC Oegstgeest met het trainen en coachen van diverse selectieteams. Het trainersduo heeft besloten om per komend seizoen hun trainersloopbaan te vervolgen binnen de Football Academy van ASC.

Van Beelen zelf: ,,ASC was voorheen een club met over het algemeen een recreatieve sportbeleving en ik las en hoorde er niet veel over. Maar de laatste jaren volg ik de club met veel interesse. Dat komt simpelweg omdat ik er meer van zie en lees in de media. ASC komt veel in het nieuws over bijvoorbeeld het nieuwe voetbalcomplex, promotie van ASC 1 en de herstructurering van de jeugdopleiding waarbinnen naast recreatief voetbal de laatste jaren ook duidelijk is ingezet op prestatief voetbal. Het laatste bericht dat ik heb gelezen is dat er over enkele maanden twee kunstgrasvelden zijn aangelegd.”

Vervolgend: ,,Phil en ik zijn op een gegeven moment in contact gekomen met het Hoofd Jeugdopleiding Rob Gieben. Samen met Rob hebben we enkele uren gesproken (koffie- en theepotje dicht in de buurt) over onder andere ‘het spelletje’ en het opleiden van jeugd. Ja, dan merk je al heel gauw dat het binnen de ASC-opleiding écht gaat over voetbal, plezier en sportbeleving en dat is gewoon heel leuk om mee te maken.”

Coady zelf: ,,We spraken over de manier van trainen en spelen, speelniveau, benaderen en opvoeden van jeugdspelers, de interne keeper- en techniekschool, maar ook over niet-technische faciliteiten zoals bijvoorbeeld vaste fysio’s en extra schoolbegeleiding op de club. Ik was onder de indruk, er is de laatste jaren echt wat neergezet. Ik kijk er heel erg naar uit om te kunnen beginnen.”

Gieben: ,,Als trainer/coach hebben zowel Ronald als Phil veel vlieguren gemaakt. Beiden zijn in bezit van het UEFA-C diploma. Binnen onze opleiding zullen zij in de functie van trainer/coach O17-selectie direct verantwoordelijk zijn voor de training en coaching van O17-1. We hebben er alle vertrouwen in dat we met de komst van Ronald en Phil kwaliteit, continuïteit én twee prettige mensen in huis hebben gehaald.”

Must Read