donderdag, mei 2, 2024
HomeDerde klasseDoCoSOefenvoetbal: DoCoS zet FC Oegstgeest opzij

Oefenvoetbal: DoCoS zet FC Oegstgeest opzij

-

Ook in deze wedstrijden konden Thymen Kruider en Dennis Olman nog niet beschikken over alle spelers van respectievelijk FC Oegstgeest en DoCoS. Er zijn nog spelers op vakantie en met andere spelers wordt voorzichtig omgegaan omdat de fitheid nog te wensen over laat en overbelasting vermeden moet worden. Het duel was desalniettemin best vermakelijk, maar de tweedeklasser bleek wel een maatje te groot voor de fusieclub: 0-4.

Aan de kant van de derdeklasser stonden onder meer Jesse Tas, Jari de Vries, Lukas Tijl en Ruben Morin aan de aftrap. Min of meer nieuwe gezichten bij de thuisploeg. Spelers als Joshus Overvliet en Timo en Niels Lichtenbeld ontbraken. Olman kon na lange tijd van afwezigheid weer beschikken over Jeroen Boogmans. Nieuweling in de startopstelling was Mohammed Gassama (overgekomen van het tweede van FC Rijnvogels) en later kwamen ook Marvin Lo-Ning-Hing (van Katwijk O23 overgestapt) en Xander en Tycho Douwes binnen de lijnen. Bij de wit-roden ontbraken spelers als Michael van Voorthuijzen, Mike Filippo, Rowin Peet en Chris van Empel. Dat kwartet spelers komt er wel weer aan, maar dat geldt niet voor Lars de Ridder, die andermaal getroffen is door een zware blessure. Ook Roy Elkerbout zal zeker komend seizoen niet in actie komen. Beide spelers scheurden de kruisbanden af en wachten op een operatie. Sterkte, onfortuinlijke boys!

DoCoS kreeg al snel een grote kans, maar bij de tweede mogelijkheid kon de eerste treffer pas worden genoteerd via Mitchel Klein. De buitenspeler scoorde voor de rust ook de 0-3 uit een fraaie vrije trap. Martijn Guijt was verantwoordelijk geweest voor het tweede doelpunt. Het was in de eerste helft niet zo dat de FC dar niets tegenover kon stellen. Twee inzetten werden net voor de doellijn in de kiem gesmoord. Beide ploegen probeerden vlotte aanvallen op de mat te leggen en slaagden daar af en toe ook in.

Na de rust het gebruikelijke wisselen en daardoor werd het spelbeeld dikwijls rommelig. DoCoS had het heft in handen en scoorde nog eenmaal via Lo-Ning-Hing. In die tweede helft mikte de ingevallen Bob den Hollander namens de thuisploeg nog op de paal en een andere inzet van de middenvelder ging voorlangs.

Waar de ploegen ondertussen staan, is niet goed te duiden. FC Oegstgeest boekte prima resultaten tegen onder meer Rijnsburgse Boys 2 en afgelopen weekend tegen ASC in de strijd om de Vossencup, maar een aantal basale aspecten moeten zeker nog wel verbeteren. DoCoS kreeg onder meer een oorwassing van Voorschoten’97 en kwam j.j. zaterdag erg pover voor de dag ondanks en 0-4 zege op SJZ.

Ondertussen zijn de trainers hun basisformatie aan het vormen en wellicht valt daar komende zaterdag al meer van te zien wanneer er voor het eerst gespeeld wordt in de groepsfase van de districtsbeker. FC Oegstgeest gaat op bezoek bij Verburch, terwijl DoCoS de degens kruist met nieuwkomer EMM’21.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Van der Kaay, Apcar, De Vries, Tas, Bakker, Morin, Van der Spek, Boerma, Tijl, Van Moorsel, Gottenbos.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Milan Flippo, Boogmans, Poelsma, F. de Ridder, Gassama, Victory, Groen, Klein, Guyt, Gashi.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read