zondag, april 28, 2024
HomeVierde klasseMeerburgMeiden-en vrouwenvoetbal bij Meerburg zoekt speelsters

Meiden-en vrouwenvoetbal bij Meerburg zoekt speelsters

-

Plezier is de basis van alles. Wie bij Meerburg voetbalt, wil het natuurlijk graag naar de zin hebben. Daarin verschillen jongens en meiden niet. Neem het jeugdvoetbal, de basis van onze sport. Gemengd voetbal zien wij daarin als het vertrekpunt voor alle kinderen. Op dit moment voetbalt in de leeftijdscategorieën Onder 8 tot en met Onder 11 ongeveer 20 procent van de meiden in een gemengde ‘jeugd-competitie’. De andere helft speelt in een volledige meidencompetitie. Ons streven is dat gemengd voetbal het startpunt voor álle kinderen is.

Door jongens en meiden samen te laten spelen, ontwikkelen ze zich sneller, vinden ze een betere plek in het team en hebben ze meer plezier. Als ze de leeftijd van 13 jaar bereiken dan nemen we ze op in het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de vereniging. Ben je echt talentvol en speel je bij de jongens in een selectie elftal dan blijf je met jongens voetballen. Tot het moment dat je met meiden wil gaan voetballen of dat je gescout wordt door een eredivisie vereniging of de KNVB.

Vanaf de jongste jeugd wordt gestart met gemengd voetbal, want dit is voor kinderen, trainers en ouders heel normaal. Met als bijkomend voordeel dat het de integratie van meiden en vrouwen in het gehele voetballandschap van de verenging bevordert. En op latere leeftijd? Daar ontstaan nu bij oudere meiden soms lastige situaties als het gaat om het vinden van een plek, bijvoorbeeld passend bij ambitie en motivatie. Daardoor zouden speelsters af kunnen haken en voor het voetbal verloren kunnen gaan. En dat is zonde.

Daarom heeft dit onze volle aandacht en willen we samen zaken verbeteren om voor iedereen een passende plek te vinden. De ervaren trainers per leeftijdsgroep maken daar een belangrijk deel van uit maar ook de teammanagers die deze meiden begeleiden. Belangrijk is om te weten dat we spreken over en werken met ferme trainers.

WE ONTWIKKELEN EEN NIEUW AANBOD VOOR JOU!

In hoog tempo wordt op vernieuwende wijze gewerkt aan een volwaardig aanbod van events, vormen van trainingen, afspraken binnen elftallen om zo veel als mogelijk in samenwerking met iedereen en gericht op het groeiende aantal leden aansluiting te laten vinden bij het huidige aanbod van de vereniging. Met als doel meer meiden en vrouwen op de velden te krijgen. En daarom zoeken wij meiden en vrouwen die onze elftallen nu kunnen komen versterken voor het huidige en voor de toekomstige seizoenen. We hebben ruimte voor de MO13 t/m de MO19 en voor onze vrouwen 1 en vrouwen 2. Zelfs als we genoeg vrouwen kunnen vinden creëren we een vrouwen 3 op zondag. Durf jij deze uitdaging aan? Meld je dan aan via ons bestuurslid meiden- en vrouwenvoetbal via zijn marcelvandalen@vvmeerburg.nl

Marcel van Dalen

Must Read