zaterdag, april 27, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgWoubrugge kruipt nog bijna tegen Meerburg aan (plus fotoreportage)

Woubrugge kruipt nog bijna tegen Meerburg aan (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg is koploper gebleven met na deze speeldag de minste verliespunten. In en tegen Woubrugge leek het halverwege bij 0-3 al gespeeld, maar niets was minder waar. De thuisploeg bonkte nog flink op de deur van Jelle Korbee en de zijnen, maar moest wel passen: 2-3.

Na de resultaten van gisteren leidt Meerburg de dans nog steeds met nu 15 punten uit 6 gespeelde duels. Teylingen, de nummer vier, heeft vier verliespunten en SJZ de nummer twee heeft er zes. Warmunda staat derde met zeven verliespunten, terwijl Woubrugge vijfde is met negen verliespunten. Woubrugge zag het gat dus groeien naar de topploegen, maar had het Meerburg alsnog wel lastig gemaakt.

Korbee: ,,In de eerste helft was er voor ons niets aan de hand en we hadden zomaar met een 0-5 tussenstand kunnen gaan rusten. In de rust gaf ik aan vooral rustig te blijven en de basisfacetten te blijven uitoefenen. Vanuit het niets sloeg de paniek toe en waren we even de kluts kwijt. Daarna pakten we de regie weer over, maar het bleef billenknijpen met die magere voorsprong. Al met al ben ik blij met de winst en de prima serie. Wel baal ik ervan dat de strijd om de eerste periodetitel nu langer duurt door het wegvallen van FC Boshuizen. We hadden er al dichtbij kunnen zijn. Afijn, er komen interessante weken aan.”

Binnen de minuut openden de gasten de score. Sem Durve drong door en vond uitblinker Tom Klumperman voor de 0-1. Sam van Braak bouwde de score uit en als bijna vanzelfsprekend pikte ook Max van Steen weer zijn doelpunt mee. Woubrugge leek geslagen, maar vocht zich dus terug in de tweestrijd.

Twan van de Geijn: ,,We hadden een hele slechte start en na twintig minuten stonden we al met 0-3 achter. Of het nu de concentratie was of miscommunicatie; we hielpen Meerburg in het zadel. Eigenlijk speelden we verder niet eens beroerd, maar met zo’n achterstand wordt het wel heel lastig.”

De van origine linksback speelt tegenwoordig voorin in de aanval. ,,Dat vind ik eigenlijk best leuk, want als verdediger scoor je zelden. Ik ben niet groot van stuk en dus ging ik ook met corners niet naar voren. Nu kom ik wel vaak in de vijandelijke zestien en dat heeft voor mij wel iets. Ik moet wel beter worden in de 1 op 1. Zo kreeg ik nu ook de kans, maar ik raakte enkel de paal.”

Na de pauze scoorde Van der Geijn wel (op aangeven van Mark van Leeuwen), de spelers stonden overigens amper op het veld, en niet veel later zorgde Gino Rolfes voor de 2-3. ,,Jammerlijk was dat we daarna noodgedwongen moesten wisselen door blessures. Ik verkaste weer naar achteren. We hebben via Tim van der Doeff nog een kans gekregen op de gelijkmaker, maar op de penaltystip kwam hij net niet uit met zijn passen. Al met al hadden we niet hoeven verliezen. Ik vond Meerburg als koploper niet heel erg indrukwekkend. Wat dat betreft was ik meer onder de indruk van SJZ. Daartegen werden we aanvankelijk wel weggespeeld.”

 

Korbee nog eens: ,,Woubrugge heeft zich knap teruggevochten. Vanaf de aftrap vlogen ze erin na de pauze en we werden een soort van verrast. Wel hebben we na de 2-3 een paar dotjes gehad en bij 2-4 was het klaar geweest. We kunnen deze pot nu afstrepen op een zwaar te bespelen veld. Voor hetzelfde geld loop je hier toch averij op. We hebben goede zaken gedaan dit weekend.”

Basisopstelling Woubrugge: Kneulman, Gorter, Verhoef, Peters, De Groot, Buntsma, Van Leeuwen, Van Rijn, Rolfes, Van der Kolk, Van de Geijn

Basisopstelling Meerburg: De Rooy, Koolen, Van Braak, Glasbek, Paulides, Overduin, Straathof, Van Haaster, Klumperman, Durve, Van Steen.

Bekijk hier de volledige fotogalerij met dank aan Hennie Muller!

Zie ook: https://www.fotomuller.nl

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read