zondag, augustus 14, 2022
HomeVierde klasseWoubruggeTwan van de Geijn: ,,Een paar blessures kunnen ons al fataal zijn”

Twan van de Geijn: ,,Een paar blessures kunnen ons al fataal zijn”

-

Als er een club in de vierde klasse A is die model staat voor het begrip ‘middenmoter’ dan is dat Woubrugge wel. Momenteel staan de groen-witten zesde, acht gespeeld, vier keer gewonnen en viermaal verloren. Opvallend is het hoge aantal tegendoelpunten: 24. Twan van de Geijn (de dus en niet der zoals velen menen te moeten schrijven) kent de oorzaak.

De linksback, die al ruwweg acht jaar de kleuren van zijn club verdedigt legt de vinger op de zere plek: ,,We hebben een hele smalle selectie en de absentie van een paar sterkhouders betekent kwaliteitsverlies. Zo misten we een paar sterkhouders waaronder topschutter Gino Rolfes tegen SJZ en Koudekerk met als gevolg grote en kansloze nederlagen. Misschien is dat wel het noodlot van een dorpsclub; je hebt geen gelijkwaardige vervangers of aanstormende jeugd die je makkelijk inpast. Als we compleet zijn hoeven we maar voor weinig clubs onder te doen.”

Van de Geijn trekt een vergelijking met Koudekerk: ,,Toen wij onlangs tegen ze speelden waren ze compleet en dan spreek je over een elftal dat mee kan doen om een plek bij de bovenste drie. Zij misten ook een paar cruciale spelers in bepaalde duels daarvoor met als waarschijnlijk gevolg puntverlies. Nog een voorbeeld: we wonnen met 5-1 van SJC. Cijfermatig speelden wij in een geweldige wedstrijd die gasten ondersteboven. De waarheid is anders. Zij misten een aantal belangrijke spelers en konden amper weerwerk bieden. Vlak na rust werd het 4-0 voor ons en toen geloofden we het allemaal wel en het eindigde allemaal heel gezapig.”

Niet alleen de absentie van spelers deed Woubrugge een paar keer de das om, maar ook de daardoor noodzakelijke positiewisselingen: ,,Op een gegeven moment moest ik zelfs linksbuiten spelen. Zie je het al voor je? Onze spits die halverwege de wedstrijd als laatste man gaat spelen, het hoort er allemaal bij.”

De I.T.er wil er absoluut geen klaagverhaal van maken: ,,Zeker niet. We hebben tegen Kickers’69 uitstekend gespeeld en in de tweede helft tegen Meerburg maakten we het de koploper ook erg moeilijk. Bovendien is het net als bij elke dorpsclub geweldig leuk hier. Het hele dorp komt in de kantine bij elkaar en er is vaak aanleiding om er een feestje van te maken. Jammer dat dat kutvirus zoveel verziekt (leidenamateurvoetbal waakt ervoor straattaal te gebruiken, maar de routinier geeft aan dat hier gewoon geen ander woord past). Neem nou onze boutavond. Na onze wedstrijd worden er lootjes getrokken, het rad van avontuur draait, een paar bieren in een volle kantine en gaan. Nu wordt die boutavond digitaal gedaan. Niet mijn ding, ik zit de hele dag al achter de computer.”

Hoewel Van de Geijn zijn conditie probeert bij te houden met padellen*) is voetballen toch een ander chapiter. ,,We speelden vorige week een wedstrijd terwijl we de weken ervoor niet getraind hadden. Dat is voor de wat oudere speler onverantwoordelijk; een spierblessure ligt op de loer. Mede daardoor zie ik de hervatting van de competitie niet binnen afzienbare tijd gebeuren. De selecties moeten eerst toch het hele trainingsproces opstarten voor er weer serieus gevoetbald kan worden. We moeten dit uitzitten, er zit niets anders op.”

* Padellen is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Het wordt in een kooi gespeeld en is een soort combinatie van tennis en squash.

Woubrugge in cijfers:

Ranglijst: 8-12-21-24 (6e)

Thuis: 4-6-10-12 (6e)

Uit: 4-6-11-12 (8e)

Grootste zege: SJC (5-1)

Grootste nederlaag: Koudekerk (0-6)

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read