HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 3Sportiff LAV Cup: RCL en Teylingen door

Sportiff LAV Cup: RCL en Teylingen door

-

In poule C won RCL gisteravond met 3-0 van Voorschoten’97. De tweedeklasser plaatste zich, omdat het eerder ook al Koudekerk ruim versloeg, eenvoudig voor de tweede ronde. Ook Teylingen zien we terug in dit toernooi.

De ploeg van Hein van Heek trad in de eerste helft aan met meerdere spelers die normaal gesproken niet vaak in het eerste uitkomen. Na de rust werden meer spelers gebracht die regelmatig deel uitmaken van het basisteam. Voorschoten’97 kon aardig mee in de eerste helft, maar kreeg weinig kansen. Tommy Sinteur vond als enige het net voor de pauze.

Na de hervatting liep de Racing Club weg via tweemaal Michel de Jong. Woordvoerder Rob Engelse: ,,Een terechte overwinning die hoger had kunnen uitvallen als we wat zuiniger voor het doel zouden zijn geweest. Vooral de eerste helft was niet hoogstaand, maar het doel is bereikt en we gaan zien wie we nu treffen in dit toernooi.”

Voorschoten’97 trainer Denis Luhulima: ,,Dit was voor mijn groep een conditionele prikkel. Donderdag gaan we uitlopen en tactisch trainen richting komende zondag. We hebben gewonnen van Koudekerk en we zijn niet weggespeeld door RCL dus we mogen best tevreden zijn. Een verdiende overwinning, dat wel, want RCL was balvaster en kreeg meer kansen. Al met al een leuk potje.”

In poule E zegevierde Teylingen met 3-0 over Football Factory. Eerder had de formatie van Rob Jonkman al met 0-2 gewonnen bij de jongelingen van FC Lisse. Die ploeg kan nog wel door naar de volgende ronde als 1 van de 3 beste nummers twee. Dit hangt evenwel af van de laatste twee wedstrijden in de poulefase. Beide duels worden op dinsdag 8 november gespeeld.