zaterdag, april 27, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24TAVV en Noordwijk O23 maken er een voetbalfeest van; TAVV naar volgende...

TAVV en Noordwijk O23 maken er een voetbalfeest van; TAVV naar volgende ronde

-

Sportiff LAV Cup- De winnaars van poule F en G, TAVV en Noordwijk O23, stonden in Ter Aar tegenover elkaar en maakten er een waar voetbalfeest van. Het was zo’n wedstrijd die een uitverkocht huis verdiende. Helaas was maar een handjevol toeschouwers getuige van het spektakel dat de twee teams op de mat legden. In de slotfase trok TAVV aan het langste einde na een opmerkelijk scoreverloop.

Negen doelpunten met elk een eigen verhaal. Noordwijk opende het doelpuntenfestijn in de persoon van Tom Steendam. Hij kreeg de bal onverwacht voor zijn voeten toen doelman Rodney Pater een hoog indraaiende corner weg tikte. Steendam aarzelde niet: 0-1. De gelijkmaker kwam op naam van Yassine el Mariami. Hij reageerde alert op een scherpe voorzet en verschalkte doelman Beuk.

Dat Noordwijk het gevaarlijkst was uit stilstaande situaties bleek ook uit het tweede doelpunt van de bezoekers: een vrije bal voorlangs werd door iedereen gemist, behalve door Rob Overvliet die bij de tweede paal de bal intikte. De 1-2 ruststand was ietwat vertekend: beide ploegen waren elkaars gelijke en lieten prima voetbal zien.

De eerste minuten na de rust leek het vonnis over de thuisploeg geveld te worden: Pater maakte hands net buiten zijn strafschopgebied waarna Tom Hulsebosch de vrije trap vanuit stilstand prachtig tot de 1-3 promoveerde. Het was het startsein voor een geweldig kwartier voor TAVV: alles leek te lukken en Noordwijk kreeg alle hoeken van het veld te zien. De drie goals die TAVV maakte waren fraai en zetten de ploeg op een 4-3 voorsprong. Die had groter kunnen zijn, maar Eric Boddeke kreeg de bal ongelukkig tegen zich aan toen een ploeggenoot eenvoudig leek te scoren. Met een grijns hief hij zijn armen ten hemel in een gebaar van ‘hoe kan ik daar nou wat aan doen’.

Noordwijk leek in de touwen te hangen, maar een counter leidde tot een strafschop die door Ruben Marbus werd benut: 4-4. Met ruim vijf minuten te spelen leken zo meer penalty’s op komst. Een laat doelpunt van El Mariami bracht de thuisploeg echter in extase. Heel even was er twijfel toen de scheidrechter de vlaggende grensrechter consulteerde. Het doelpunt bleef echter staan, waardoor TAVV in de volgende ronde staat en FC Oegstgeest zal ontmoeten. Beide teams kunnen terugkijken op een sportieve en open wedstrijd. Individuele foutjes? Zeker, maar tevredenheid over de teamprestaties zouden centraal moeten staan.

TAVV-Noordwijk O23 5-4 (1-2). 16. Steendam 0-1, 26. El Mariami 1-1, 40. Overvliet 1-2, 46. Hulsebosch 1-3, 50. Van der Neut 2-3, 58. Van der Hout 3-3, 64. Boddeke 4-3, 84. Marbus 4-4, 86. El Mariami 5-4.

Basisopstelling TAVV: Pater, Van Veen, Modderaar, Otto, Konings, Pieterse, Verwoerd,, Van der Neut, El Mariami, Boddeke, Van der Hout.

Basisopstelling NoordwijkO23: Beuk, Hogenhuis, Overvliet,, Stephan, Hulsebosch, Akbiyik, Beijersbergen, Olie, Steendam, Van de Gen, Kooij.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read