zaterdag, april 27, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 7Voorschoten’97 boekt simpele zege tegen Foreholte

Voorschoten’97 boekt simpele zege tegen Foreholte

-

Sportiff LAV Cup, poule G- Mocht Foreholte na 45 minuten spelen nog hoop gekoesterd hebben op een goed resultaat dan werd die snel de bodem ingeslagen na de pauze. Eersteklasser Voorschoten’97 drukte het verschil in kwaliteit uit middels drie doelpunten.

Jonathan Jonk (foto), de nieuwe man aan het roer bij de thuisclub: ,,Dit zijn de wedstrijden waarin ik mijn spelers minuten laat maken. Soms ligt de nadruk op de aanval, waarbij je tegen op papier mindere tegenstanders speelt en soms verwacht ik juist wat extra’s van de verdedigers zoals kort geleden tegen FC Boshuizen. We hebben al een paar wedstrijdjes gespeeld en ik ben blij dat ik nu al progressie zie. Uiteraard ontbreken er spelers nog vanwege vakantie of andere zaken, maar welke club heeft dat nou niet? Kijk, iemand als Ronnie Verplancke heb ik nog niet  op kunnen stellen, maar ik weet precies wat ik aan hem heb. Het gaat juist om de jeugd die zich moet bewijzen of nieuwe spelers. Vandaag heb ik echt leuke dingen gezien van een paar van die jonge gasten.”

Jonk heeft net als iedere trainer zo zijn eigen manier van werken. ,,Ik train graag met een grote groep. Een partijspel van tien tegen tien vind ik heel zinvol. Dat kan ik ook uitvoeren, want zoals ik het nu zie kan ik een selectie van 24 man neerzetten. De spelers zijn dan gedwongen te voetballen op een hoog niveau. Dinsdag wacht Rijnsburgse Boys 2 in de tweede speelronde van de Sportiff LAV Cup. Naar mijn mening zijn wij favoriet. Het hangt er natuurlijk af wie zij in het veld willen en kunnen brengen. Vandaag was het wat mij betreft een plezierig potje. Vooral in de eerste helft hadden we het niet makkelijk tegen Foreholte.”

Voorschoten’97-Foreholte 3-0 (0-0). Maatoug 1-0 (om hem te onderscheiden van zijn naamgenoot wordt hij binnen de selectie met ‘Touchie’ aangeduid), Guijt 2-0, Vonk 3-0.

Basisopstelling Voorschoten’97: Kwant, Simonis, Hoogenboom, Nomen, El Kharaoui, Smith, Van der Krogt, Maatoug, De Roode, Wijnalda, Boersma.

Basisopstelling Foreholte: Guijt, Finn, Ligtvoet, Voorn, Van der Velden, Smits, Lemmers, Berg, Van Leeuwen, Arroyo, Spies.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read