zondag, mei 19, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (28), 12-18 februari

Lopend vuurtje (28), 12-18 februari

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de zevende van dit jaar en alweer de 28ste van dit seizoen.

  • Lugdunum heeft sinds kort een sponsorcommissie. Achter de schermen zijn ze de afgelopen maanden druk bezig geweest met nieuwe plannen en met de herstart van het seizoen wordt het tijd om ze officieel voor te stellen. De sponsorcommissie is opgericht om onze huidige sponsoren beter te kunnen bedienen en natuurlijk om nog meer sponsoren bij Lugdunum te betrekken. In de commissie zitten Edi Recica, Ron van der Weijden, Gerrit du Prie en Patrick Haakman.  Op zaterdag worden zij ondersteund door Wim Roelandse en Wim van Pijlen. Koos Keijzer is vanuit het bestuur verantwoordelijk voor de sponsoring. Vragen of een afspraak maken met de sponsorcommissie of Club van Honderd? Stuur dan een e-mail naar sponsorcommissie@lugdunum.nl of clubvan100@lugdunum.nl.
  • In Roodenburg Actueel nummer 6 weer een aantal spelregelvragen. Het spreekt vanzelf dat de redactie van Lopend Vuurtje alle vragen goed beantwoordde 😊 😊 😊. Kunt u dat ook? Zie de website van de Leidenaren.
  • Naast met de hersens wordt er bij de Leidse club uit Noord ook gewerkt met de spieren. Door vrijwilligers wordt het terras opnieuw bestraat, een enorme klus. Hierna is schilderwerk de volgende klus. Hulde voor deze noeste werkers.
  • Goud voor Kjeld Nuis in Bejing. Ook bij SJZ is hij geen onbekende lazen we: ,,Kjeld Nuis bij SJZ. Maar dat is wel even geleden. Toen was hij nog geen drievoudig Olympisch schaatskampioen. Ik heb het over dinsdag 12 april 2011. Op die dag werd de Sponsorloop van SJZ gehouden. Het was traditie dat een ‘bekend persoon’ werd uitgenodigd om het startschot te lossen. Omdat de toen 12 jarige Kjeld Nuis eerder dat jaar was uitgeroepen tot Sportman van het jaar in Zoeterwoude, was de keuze niet moeilijk. En Kjeld, hij woonde in Zonnegaarde, wilde dat wel doen.” Zijn handtekening prijkt nog steeds in het gastenboek van die tijd.
  • RCL en oud papier zijn een twee-eenheid: , Wist je dat: – deze papiercontainer op de parkeerplaats bij RCL staat? – hier alles wat maar met papier en karton ingegooid mag worden? – onze Eef deze bak dagelijks netjes maakt, zodat er nog meer in kan? – deze bak elke 2 weken geleegd moet worden? – dat de opbrengsten ten goede komen van RCL? – de bak voor iedereen beschikbaar is, ook voor niet RCL-ers?
  • ,,Op vrijdag 4 maart vanaf 20 uur houden we bij Voorschoten´97 een thema avond voor alle jeugdtrainers! Ditmaal gaan we specifiek in op videoanalyse. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar we willen juist laten zien dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Ook willen we jullie laten zien hoe je dat vervolgens op een pedagogisch verantwoorde manier met je spelers kunt bespreken. Hiervoor zal gastspreker Marije den Dulk aanwezig zijn.”
  • Met het vlaggenschip van ASC gaat het nog niet crescendo, maar wie de jeugd heeft, heeft de toekomst: ,, Met een overwinning op DoCoS JO13-1 op de laatste speeldag van de najaarscompetitie heeft ASC JO13-1 het kampioenschap in de Hoofdklasse A overtuigend binnengesleept. In een enerverende wedstrijd, waar de gemoederen hoog opliepen, trok ASC aan het langste eind. Deze titel betekent dat het team voor de voorjaarscompetitie promoveert naar de 2e Divisie. Een schitterende prestatie van deze talentvolle ploeg, want het laat teams van gerenommeerde clubs als VVSB, Noordwijk en Rijnsburgse Boys achter zich. Dat de jeugdopleiding van ASC in de lift zit is al langer duidelijk. De meeste selectieteams zijn inmiddels stabiele Hoofdklassers, maar het was eerder nog geen enkel team gelukt om de Divisies te bereiken. Deze promotie is dus een mooie mijlpaal voor de hele vereniging.”
  • Ook bij RCL neemt men de jeugd serieus: ,, De jongste jeugd van RCL heeft de afgelopen woensdagen, onder begeleiding van Fysiotherapie Ommedijk, hard gewerkt om sneller, sterker en beter te worden! Op basis van eerder afgenomen screeningstesten waren een aantal jongens uitgenodigd om extra oefeningen te doen die ze helpen bij het verbeteren van de kracht, looptechniek/ snelheid en balans. Een juiste voetplaatsing, sterkere rompspieren, een betere balans en techniek verkleint de kans op blessures aanzienlijk. Daarnaast vergroot dit het plezier.”
  • ADO en DoCoS werken al jaren samen. Ook deze zomer: ,,In de zomervakantie wordt er bij r.k.s.v. DOCOS een 3-daags ADO Den Haag Voetbalkamp georganiseerd, dagelijks van 9.00 uur – 15.00 uur voor jongens en meisjes in de leeftijd 6 t/m 15 jaar. Jeugdleden van r.k.s.v. DOCOS, vriendjes en vriendinnetjes, kinderen die bij andere clubs zitten of kinderen die nog niet op voetbal zitten, iedereen mag zich aanmelden via www.adodenhaag.nl/voetbalkampen.”
  • Harde wind en storm beheersen het nieuws deze week. Verschillende clubs hebben richtlijnen opgesteld om ongelukken te voorkomen. Bij FC Oegstgeest bijvoorbeeld:  ,,Het bestuur heeft de volgende richtlijnen vastgesteld die gelden binnen de gehele vereniging indien op trainingsavonden (maandag tot en met vrijdag) de kleurcodes geel, oranje of rood van kracht zijn:

– Bij code geel worden de trainingen van de jeugdteams afgelast.

– Bij code oranje worden alle trainingen afgelast en wordt het sportpark gesloten.

– Bij code rood worden alle trainingen afgelast en wordt het sportpark gesloten.

Het is de verantwoordelijkheid van de trainers en/of leiders om de website van het KNMI in de gaten te houden en hun eigen teams in te lichten over het wel of niet doorgaan van de trainingen.”

  • Bernardus gaat feest vieren: ,,Dit jaar vieren we het 75-jarig jubileum van onze club!
    Het feestprogramma is bijna rond – houd onze berichtgeving dus in de gaten.
    De festiviteiten vinden plaats van 1 tot en met 6 juni. Houd alvast ruimte vrij in jullie agenda’s. We gaan er met elkaar iets moois van maken!”
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read