zaterdag, december 3, 2022
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 8 oktober

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 8 oktober

-

MMO- Vogelenzang

Los van het resultaat lijkt het toch wel gezellig te gaan worden op het knusse complex in Hoogmade. De club heeft maanden gewerkt aan de nieuwbouw (zie elders artikel op deze site) en dat wordt zaterdag beklonken met de officiële opening en een feest. Helaas kwam MMO afgelopen zaterdag al niet in actie vanwege een afgelasting en daardoor valt nog lastig in te schatten waar de ploeg van John van Berkel echt staat. Het eerste duel werd in elk geval winnend afgesloten en dat levert vooralsnog een vierde plaats op. Ook de komende opponent speelde pas eenmaal en dat verliep niet echt soepel. Bernardus was veel te sterk. Afijn, het feest zal vast leuk worden maar kan uiteraard nog uitbundiger worden gevierd met een zege van de hoofdmacht. Onze redactie zet een ‘1’ in!

Bernardus-THB

De openingswedstrijd smaakte naar meer gezien de soepele zege, maar op speeldag twee trof de ploeg van Ron Paling een tegenstander van een ander formaat. Kamerik was ruimschoots te sterk en het was aan doelman Jim Beukenboom te danken dat het ‘slechts’ 7-4 werd. Bernardus staat dus weer met beide benen op de grond, maar een tweede thuiszege kan helpen om in elk geval in het linkerrijtje te blijven. THB won afgelopen weekend van Terrasvogels en dat was bepaald een beter resultaat dan in de eerste speelronde waarin met 13-3 verloren werd van Sportief. De verschillen in deze klasse lijken groot te zijn.

Sportief- Football Factory

In Noorden treft de Leidse ploeg de koploper. De ploeg van Leidenaar Johan Peper won de eerste twee duels en niet met misselijke cijfers. THB werd met 13-3 weggeblazen en ook Sporting Martinus had weinig in te brengen. Vooral het duo Daan Koot en Daniel van Leeuwen weet het net al jaren makkelijk te vinden. Toch is Football Factory ook niet slecht gestart. Na de overwinning bij de start volgde nu een gelijkspel tegen Bodegraven. De thuisploeg had na de 2-0 eigenlijk moeten doordrukken, maar slaagde daar niet in. Het werd 2-2. Victor Trauer doet het tot nu toe prima met twee keer twee doelpunten. Mocht de studentenclub kunnen winnen dan kan er wel eens een fraai seizoen aankomen. Sportief zal evenwel andere ideeën hebben over de komende tweestrijd.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read