vrijdag, april 26, 2024
HomeVijfde klasseMMOEerste bananenschil voor MMO

Eerste bananenschil voor MMO

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Wiskundig gezien kwam de eerste nederlaag voor MMO meer in de buurt. Vorige week verspeelde de ploeg uit Hoogmade de eerste twee punten tegen Sportief, hoewel die uitslag eerder positief uitgelegd kon worden. Dit keer ging het wel fout. Op eigen veld werd Met Moeite Opgericht verslagen door Terrasvogels. De ploeg uit Santpoort-Zuid won met 1-3. Ondanks de nederlaag bleef MMO wel koploper.

Elftalbegeleider John van der Meer klonk daags na de uitglijder monter en positief. ,,Dit zat er een keer aan te komen en is natuurlijk geen regelrechte ramp. Tegen Sportief had het al mis kunnen gaan, omdat we niet geweldig speelden. Dit keer was de nederlaag te vermijden geweest gezien de kansen die we kregen, maar het gaat nu eenmaal om het maken van doelpunten. Daarnaast speelden zij met veel energie en scherpte en dan kan je dus een keer op het gezicht gaan.”

MMO startte slap volgens Van der Meer en al snel stonden de bezoekers op voorsprong. De thuisploeg pakte het daarna wel beter op en via Jelle van Tol kwam er weer balans. Dezelfde speler had ook nog een keer pech met een vlammend schot, maar voor het overige kon de gastheer niet erg overtuigen. Toch leek de koploper van plan om de tiende zege te pakken en met twee keer een inzet op de paal kwam Terrasvogels goed weg. Even lette MMO niet op, Len van der Hoorn werd achterin gemist met zijn leiding en power, en prompt was het 1-2. Ook Danny Hoogenboom ontbrak bij de groen-witten.

Van der Meer: ,,Len is er wel even uit en dat merk je wel op het veld. Op het middenveld en in de aanval hebben we wat lichtgewichten en zonder zijn power is dat wat lastiger op te vangen. In het laatste kwartier moesten we natuurlijk risico’s nemen en zijn we 1 op 1 gaan spelen. Dan moet je een beetje geluk hebben dat die goal valt, maar dit keer waren we wat minder gelukkig. Via een uitbraak werd het 1-3 en dus moesten we dit keer capituleren. Een terechte nederlaag, zo denk ik. De tegenstander speelde met veel power en dat gaf de doorslag. Ik ben trouwens erg enthousiast over de tegenstanders. Er wordt weinig geschopt en we hebben al de nodige leuke potten gespeeld. Wel moeten we wat verder weg, maar we vermaken ons best.”

Deze week werd bekend dat trainer John van Berkel niet meer op de bank zal plaatsnemen. De club is dus bezig met vervanging en daar wordt druk aan gewerkt. ,,We zijn daar volop mee bezig. Kees van Rijn heeft zo zijn contacten, ook bij andere clubs. Ik denk dat dit ergens de komende weken wel goed komt. En anders kunnen we het intern nog wel oplossen. John is in elk geval ongeslagen gebleven dit seizoen en heeft een prijs gepakt met de periodetitel.”

MMO heeft nu 28 punten bij elkaar gevoetbald na elf ontmoetingen. ,,Een aantal waar ik vooraf voor getekend zou hebben. We kijken dan ook met veel positivisme terug op de eerste seizoenshelft. Nu even afschakelen en op naar de volgende uitdagingen. De concurrentie is dichterbij gekomen. Misschien dat Sportief volgende week, als ze inhalen, nog wat laat liggen.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read