woensdag, december 6, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 13 (28 oktober- 4 november)

Lopend Vuurtje deel 13 (28 oktober- 4 november)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 13.

  • De oranjekoorts komt maar moeizaam op gang. Eigenlijk is dat geen wonder gezien de vele negatieve berichtgeving omtrent het land Qatar. Kijk je puur naar het voetbal, dan kan de liefhebber er een hoop plezier aan beleven. Dat geldt zeker voor de onvermijdelijke WK pools. Wedstrijden om des keizers baard kunnen zo ook spannend worden. Wie troeft wie af? Wie heeft de beste glazen bol? Een aantal clubs organiseren zo’n pool. Ons is bekend dat u bij Warmunda, Bernardus, MMO en Meerburg  een gokje kunt wagen. Surf naar de respectievelijke sites voor alle informatie.
  • Zaterdagochtend 5 november is er weer verkoop van SJZ-kleding en SJZ-accessoires. Een mooie gelegenheid voor Sinterklaas om dan inkopen te doen bij SJZ. Want er zijn aantrekkelijke aanbiedingen voor de SJZ-spelers en SJZ-supporters. Zoals een SJZ-minishirt. Ideaal om in de auto te hangen om zo de naam SJZ uit te dragen. Of gewoon thuis voor het raam, of op je kamer. Zo’n uniek minishirt kost maar € 7.50 en gaat jaren mee. Maar er is veel meer.
  • J.l. zaterdag om 17.00 uur vertrokken er 2 touringcars van Beuk met 123 personen vanaf Roodenburg voor de wedstrijd SPARTA tegen FORTUNA Sittard. Spelertjes van de JO 9-10-11-13 en 15  (85 spelers en 38 begeleiders, trainers, leiders en een paar ouders) beleefden de avond van hun leven. Voordat de jeugd vertrok kwam iedere groep samen met hun trainers in het jeugdhonk en werd er een patatje gegeten. De bussen kregen een aparte plek om te parkeren en met Roodenburg waren er nog twee clubs met veel jeugd in het stadion.
  • FC Rijnvogels: ,,Zondag 11 december is het weer zover, de jaarlijkse clubveiling. De veilingcommissie is nog volop bezig om weer mooie kavels aan te leveren. Er wordt gezorgd voor iedere portemonnee. De veiling zal plaatsvinden in de middag. Zet alvast zondagmiddag 11 december in uw agenda, voor een gezellige middag! Verdere info volgt zo snel mogelijk!’
  • Op de website van RCL spreekt voorzitter Dick van der Bijl zich uit. Hij uit zijn zorgen over de scherp stijgende energiekosten en doet een beroep op de leden om bijvoorbeeld zo kort mogelijk te douchen. Positief is hij over veld 1. Na een grondige renovatie ligt er een juweeltje op sportpark De Bloemerd.
  • Een nieuwe traditie is geboren! Foreholte 1 neemt sinds twee weken bij iedere uitwedstrijd een jeugdteam mee voor de extra (broodnodige) support. Twee weekenden terug ging de JO9-1 mee naar Donk in Gouda. De zaterdag daarvoor beet de JO13-1 de spits af bij Legmeervogels in Uithoorn. De luidruchtige jeugdspelers zorgden voor een extra Foreholte tintje langs de onbekende velden!
  • Alle evenementen die dit jaar door FC Oegstgeest worden georganiseerd zijn samengevoegd in deze evenementenkalender! Goed voor ieder lid van FCO om te weten wanneer er leuke evenementen op het programma staan, maar ook zeker voor iedereen die zich graag wil aanmelden als vrijwilliger. Denk hierbij aan een bardienst draaien of helpen versieren, maar ook bijvoorbeeld helpen bij de organisatie van een evenement. Je kan je nu alvast aanmelden als vrijwilliger voor de evenementen via de site van de club.
  • S.V. Kickers ‘69 kan niet bestaan zonder de hulp van vrijwilligers. Ieder lid van S.V. Kickers ‘69 levert een bijdrage aan onze club middels het verrichten van ‘clubondersteuning’.  Via de Voetbal.nl-app in combinatie met je KNVB-nummer (of die van je zoon of dochter) kan jij je inschrijven voor de voetbal ondersteuningstaken. Ieder lid of ouder(s) van een kind t/m 17 jaar, moet minimaal 8 punten behalen (1 punt is 1 uur).
  • Teylingen: Vrijdagavond 5 november kan je je weer inschrijven voor het Jeugdkamp 2023 in Hellendoorn dat van zondag 9 juli t/m vrijdag 14 juli 2023 is. Tussen 19.00 uur en 19.30 uur in de kantine van ons aller Teylingen staan wij voor jullie klaar! En het wordt dit jaar een extra leuk jeugdkamp omdat wij een jubileum vieren, dus we pakken groots uit!
  • December staat vanouds bol van de gezellige avonden. Op 28 december gaan ze bijvoorbeeld gezellig koppelklaverjassen bij Teylingen. Organiseert uw club ook iets voor de leden en/of volgers? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan ons bekende e-mailadres.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read