zaterdag, april 27, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenReanne van Kleef nieuwe Topsportcoördinator in Leiden

Reanne van Kleef nieuwe Topsportcoördinator in Leiden

-

Stichting Topsport Leiden heeft sportliefhebber Reanne van Kleef gestrikt voor de functie van Topsportcoördinator. Zij volgt Pieter Verhoogt op. “Ik heb er zin in om mijn liefde voor de stad Leiden en de sport met elkaar te verbinden”, zegt Van Kleef.

Leiden staat bekend als kennisstad maar veel inwoners van Leiden willen er ook een sportstad van maken met oog voor topsport en breedtesport. Jarenlang was Tjeerd Scheffer het boegbeeld van Topsport Leiden. Zijn opvolger Verhoogt bracht niet wat het bestuur van Topsport Leiden voor ogen had en dus werd er gezocht naar nieuw talent.

Foto: met dank aan Emile van Aelst

Talentontwikkeling

Bestuursvoorzitter Martijn Peetsold van Topsport Leiden roemt het sporthart van Van Kleef. “Ik heb nog nooit iemand een kwaad woord over haar horen spreken. Wij denken dat er veel deuren voor haar open gaan. Ze is goed op de hoogte van wat er speelt in Leiden en wij hebben er vertrouwen in dat ze de talentontwikkeling en de samenwerking met de clubs verder kan brengen.”

Reanne van Kleef is geen onbekende in de Leidse sportwereld. Ze voetbalt al jaren bij Lugdunum, waar ze ook sinds 2019 in het bestuur zit. Verder heeft ze bij lokale omroep Sleutelstad in 2016 het dagelijkse sportprogramma Sport071 opgezet. Daarnaast maakt ze deel uit van de jury van de Leidse sportprijzen die de Leidse Sportfederatie organiseert.

Redactie LAV: Ook levert zij af en toe bijdragen aan LAV en mede door haar inbreng is er in de voorbije jaren een samenwerkingsverband ontstaan tussen de radiozender en LAV. Onze redactie wenst Reanne alle succes toe in deze prachtige, nieuwe uitdaging.

Must Read