HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen mee in kopgroep na thuisoverwinning

FC Boshuizen mee in kopgroep na thuisoverwinning

-

Eeerste klasse (zondag)- Als sardientjes in een blik. Zo zullen de eerste acht clubs zich voelen na speeldag acht. Die clubs ontlopen elkaar nauwelijks iets en dat is terug te zien in de stand. In die zin was de zege van FC Boshuizen op SC ’t Zand van essentieel belang. De Leidse ploeg won op de eigen doorweekte grasmat met 3-1 en die overwinning kwam de ploeg van Dennis den Turk ook toe.

Het was even de vraag of er op kunstgras gespeeld zou worden in verband met de regenval eerder in de week. Uiteindelijk viel de keuze op het hoofdveld en die was ook goed bespeelbaar. Helaas kwam het vanaf het aanvangstijdstip met bakken uit de lucht en dat maakte dat het gras geleidelijk aan zompig werd. Veel ballen kregen vaart mee en dat maakte dat veel passes over en weer niet aankwamen, maar tegelijkertijd lag het tempo van meet af aan hoog en werd het een amusant schouwspel.

Binnen het kwartier had FC Boshuizen al zes hoekschoppen mogen nemen. Het gaf aan dat de thuisploeg de bezoekers onder druk wilden zetten en spoedig op voorsprong wensten te komen. De vroege voorsprong kwam er ook toen het leder bij Frank van Gils belandde. De kleine middenvelder haalde uit van een meter of 25 en zijn schot verdween in de bovenhoek achter de kansloze Tilburgse doelman.

Een minuut of vijf later snelde Ahmed Vandi er vandoor en zijn lage voorzet vanaf rechts kon maar net door doelman Ryan de Man worden onderschept voor de inglijdende Rahim Abdul. Vandi zelf schoof de bal voorlangs na een langlopende aanval en op dat moment, we schrijven minuut 31 inmiddels, was SC’t Zand nog amper gevaarlijk geweest. Toch voetbalden de bezoekers weldegelijk mee en de FC kon geen moment verzaken. Vooral Younes Oulmouden speelde een dijk van een wedstrijd en de ex-Roodenburger bewees daarmee dat hij dit niveau op zeker aan kan.

Vijf minuten na de rust dook een Brabander eindelijk serieus op voor de neus van Igor Markovic die de vaste doelman verving vanwege zijn rode kaart van vorige week. De inzet van Alhaji Bangura kon gekeerd worden. Ook Steven van Riel kreeg nog de kans op de 1-1, maar zijn poging werd recht op de keeper geschoten.

Daarna nam de thuisploeg het heft weer in handen, maar de 1-0 voorsprong bleef wankel. Na een uitstekende voorzet van Denylson Voorn kopte Abdul vervolgens snoeihard de 2-0 binnen en de genadeklap leek gegeven te zijn. Even daarvoor had de aanvaller juist zijn schoenen voorzien van een wissel. De vaste noppen werden omgezet naar ijzeren noppen. Van Gils had op een ‘geschepte bal’ van Mo Zenzen de kans op de 3-0, maar de sluitpost keerde zijn schot. Ook Levi Marengo had nog een fijne dribbel in huis, maar zijn schot met het linkerbeen verdween naast het vijandelijke doel.

Nog eenmaal moest de gastheer een hachelijk moment doorstaan alvorens de 3-0 viel. Bangura kopte van dichtbij over. Kort daarop werd Vandi aan de overkant vrij gespeld en de hardwerkende buitenspeler pikte zijn doelpuntje mee. Dat de ingevallen Thijs Jongbloets nog tegen scoorde tegen sluitingstijd deed niet meer ter zake, maar was wel meer in lijn met de krachtsverhouding op het veld.

FC Boshuizen klom zo naar de gedeelde derde plaats en heeft nog maar een achterstand van twee punten op lijstaanvoerder Best Vooruit. Een paar zeges op rij zouden zomaar de koppositie kunnen betekenen. Een paar nederlagen in een reeks, aan de andere kant, kunnen ook een daling inzetten naar plek acht of lager. De komende weken zal duidelijk worden of de sardientjes in blik meer ruimte zullen krijgen. Die uit Leiden zou zomaar enigszins boven kunnen komen drijven..

Basisopstelling FC Boshuizen: Markovic, Hamdi, Zenzen, Oulmouden, Voorn, Cabrera Ortega, Van Gils, Marengo, Vandi, Abdul, Hadui.