zaterdag, mei 18, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels fladdert onverdroten door

FC Rijnvogels fladdert onverdroten door

-

FC Rijnvogels blijft bovenin meedoen in de derde divisie op zaterdag. De ploeg van Thomas Duivenvoorden steeg dankzij de 3-0 overwinning op Staphorst naar de vierde plaats op de ranglijst. Toch was het zaterdag niet alleen rozengeur en maneschijn op De Kooltuin; Dennis Bakker moest al vroeg vervangen worden vanwege een schouder uit de kom.

Het voorval vond al na twaalf minuten plaats. De middenvelder ging een duel aan, maar had direct na de botsing door dat er iets niet goed was. Door de pijnlijke blessure is nog onduidelijk of de vaste kracht van FC Rijnvogels woensdag mee kan doen in het bekerduel tegen SC Cambuur. Julian Dobbe moest Bakker vervangen en werd direct belangrijk voor zijn ploeg. De invaller schepte een voorzet voor het doel en bereikte daarmee Virgil Tjin-Asjoe, die de 1-0 vervolgens tegen de touwen werkte.

Maats blinkt uit

In het restant van de eerste helft creëerden beide teams kansen, maar vlak voor rust viel het enige andere doelpunt in de eerste helft. Tjin-Asjoe was wederom te vinden bij de tweede paal en werkte daar de 2-0 binnen voor FC Rijnvogels. Staphorst kwam dichtbij een snelle aansluitingstreffer, maar het vizier van Jurian van den Brink stond niet op scherp. Dat kan niet gezegd worden van Dirk Jan van den Oever, die een afvallende bal snoeihard richting de kruising dirigeerde. Hij vond daar echter de linkerhandschoen van doelman Jorick Maats, die vanuit de daaropvolgende hoekschop een kopbal van Kasper Michel fantastisch tegen de lat werkte.

Vermakelijk vervolg

Het eerste kwartier na rust was bijzonder vermakelijk. Aan de kant van Staphorst werden drie spelers gewisseld in de zoektocht naar een resultaat. Desondanks was de eerste kans voor Edin Bibuljica, die met een hard schot stuitte op Maats. Aan de andere kant mocht Pim van der Plas, vervanger van de recentelijk vader geworden Yannic Augustinus, zijn waarde bewijzen. Daimen Schra nam het Katwijkse doel onder vuur, maar de doelman had een goed antwoord op de inzet. Tjin-Asjoe was op zoek naar zijn hattrick, maar kwam niet tot gevaarlijke doelpogingen.

FC Rijnvogels neemt afstand

Na een ruim uur spelen werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Leonard de Beste zorgde voor de derde treffer van de middag, waardoor FC Rijnvogels het vervolg van de wedstrijd rustig uit kon spelen. Staphorst kwam nog een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar Van der Plas bleek een waardige vervanger van Augustinus. Een aantal prachtige reddingen zorgden ervoor dat de Katwijkers het doel schoon konden houden. Invaller Tom Bijen probeerde een vierde doelpunt te scoren met een prachtig schot, maar doelman Maats had een minstens even mooi antwoord op de inzet.

De eindstand op De Kooltuin zou dan ook blijven steken op 3-0. Met name voor rust had FC Rijnvogels grote kansen om de score wat meer uit te breiden, maar mede dankzij Pim van der Plas is de overwinning nooit in gevaar gekomen. De overwinning brengt de ploeg van Thomas Duivenvoorden naar een nog mooiere positie op de ranglijst. Aankomende woensdag wacht de Katwijkse formatie een mooi bekeraffiche tegen SC Cambuur, die vanwege de afgekeurde lichtinstallatie afgewerkt moet worden op De Krom. De ploeg uit Leeuwarden ging in competitieverband onderuit tegen Vitesse (0-3).

Verslaggever Gert Barnhoorn sprak na de wedstrijd met trainer Thomas Duivenvoorden over de wedstrijd tegen Staphorst. Ook tweevoudig doelpuntenmaker Virgil Tjin-Asjoe werd aan de tand gevoeld.

FC Rijnvogels – Staphorst 3-0 (2-0). 18. Tjin-Asjoe 1-0, 43. Tjin-Asjoe 2-0, 61. De Beste 3-0.

FC Rijnvogels: Van der Plas, Van den Oever, Michel, Tjin-Asjoe (87. De Haas), Bakker (12. Dobbe), Van Leeuwen, Nwankwo, Bibuljica (87. Massaoudi), De Beste, Noordam (87. Jansen), Rutgers (75. Bijen).

Staphorst: Maats, Muis, Schra (79. Nelson), Zwiers, Quispel, Haanstra, Luchtenberg (79. Mulder), Van den Brink (46. Rietman), Engbers (46. Kwant), Huizing, Van ’t Ende (46. Duit).

Gert Barnhoorn, mede met dank aan RTV Katwijk en Piet van Kampen.