zaterdag, mei 18, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels geeft winst in slotfase uit handen

FC Rijnvogels geeft winst in slotfase uit handen

-

Derde divisie za – Daar waar een zeker lijkende tweede overwinning voor het oprapen lag, lieten de Rijnvogels, op bezoek bij Sportlust’46, deze volkomen onnodig uit de handen glippen. Moeilijk om te analyseren hoe zoiets toch mogelijk is. Wessel Meijring was de scherprechter die de thuisploeg in extremis in extase bracht en de bezoekers een onverwachte kater bezorgden (2-2).

 

De druk en de opportunistische speelwijze van de gastheren in de openingsfase liet de Katwijkers weinig ruimte om in haar vertrouwde spelletje te komen. Pas na een half uur ging er meer dreiging van de Vogels uit en toen Dennis Bakker in de zestien onderuit werd gehaald keerde het tij. Een oude voetbalwet zegt dat de ‘gevelde’ nooit zelf de pingel moet nemen, maar Bakker trotseerde deze ongeschreven wet. Vanaf de kalkstip schoot hij de 0-1 binnen. Toen enkele minuten later na Tom Bijen, op aangeven van Roy van Leeuwen, de 0-2 achter Antonioli binnen schoof, leken de bezoekers op rozen te zitten. De daaropvolgende mogelijkheden van Rutgers en Bijen had het team van trainer Thomas Duivenvoorden in een pluche zetel kunnen doen belanden. Deze werden echter niet benut en daarvoor kregen de bezoekers in de hectische slotfase de rekening gepresenteerd. Na de hervatting  was er een evenwichtiger spelbeeld. Beurtelings waren beide teams aan het woord. Doelman Yannick Augustinus voorkwam door snel uitlopen dat de thuisclub namens Ahmed Abdallah el Mahdi de achterstand zou verkleinen. Even later kropen de Katwijkers weer door het oog van de bekende naald. Het niveau van voor de rust werd door de bezoekers niet meer gehaald, al had Dirk Jan van den Oever pech dat na een scrimmage zijn pegel van de lijn werd gehaald. Trainer Duivenvoorden bracht wat verse krachten in voor moegestreden krijgers. Zij konden het spel echter geen positieve wending geven en moesten lijdzaam toezien hoe in de slotfase de thuisclub in no time de score recht trok. Vijf minuten voor tijd een 0-2 voorsprong weg geven geeft stof tot nadenken. Dure punten morsen in een competitie die lang en zwaar zal zijn. De ervaren arbiter Wim Bronsvoort had de teugels in handen en hoefde geen prenten te tonen.

Sportlust ’46 – FC Rijnvogels 2-2 (0-2) 38. Bakker 0-1 (pen). 42. Bijen 0-2. 87. Meiring 1-2. 89. Meiring 2-2.

Opstelling FC Rijnvogels: Augustinus, van den Oever, Nwankwo, Michel, Driebergen, de Beste, Bijen (67: Dobbe), van Leeuwen (86: de Haas) , Rutgers (77: Bibuljica), Bakker, Tjin Asjoe (86: Massadoui).

Na afloop blikte LAV-verslaggever Remco Mentink met FC Rijnvogels-nieuwkomer Sieb Rutgers, overgekomen van RCL, terug op de wedstrijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read