woensdag, mei 8, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGeduld Voorschoten'97 (za) levert beloning op

Geduld Voorschoten’97 (za) levert beloning op

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Lange tijd leek WV-HEDW op slechts twee verliespunten te blijven staan, vorige week opgelopen tegen Forum Sport, maar Voorschoten’97 werd uiteindelijk de tweede ploeg waartegen de hoofdstedelingen punten lieten liggen. Mark van der Voorst maakte vlak voor tijd de verdiende 1-1 in Amsterdam. Al vroeg in de wedstrijd liep de ploeg van Nick Poot achter de feiten aan, maar de verplaatsing naar de lijstaanvoerder leverde toch nog een punt op. Een resultaat waar de groengelen uiteraard mee verder kunnen.

Het spel was amper op de wagen of het beloofde al een hele lastige middag te worden voor Voorschoten’97. Damien de Vegt ontsnapte aan buitenspel en lepelde de bal over Stephan van der Niet. Van der Voort, later deze middag de gevierde man, over deze tegenvaller. ,,Ik stapte in en dacht aan buitenspel, maar er waren 1 of 2 spelers van ons blijven hangen. Een koud kunstje voor hen om te scoren en dat was wel even slikken. In die fase hadden zij het beste van het spel, maar al snel stapten we over deze teleurstelling heen en klommen zo in deze pot.”

Voorschoten’97 werd brutaler en kreeg ook kansen via onder meer Thom Wijnalda. De 1-1 kwam nog niet op het scorebord en het had ook zomaar 2-0 kunnen worden. De Vegt kwam door, maar Van der Niet kwam als winnaar uit de bus en hield zo de hoop levend voor zijn ploeg. Met de 1-0 achterstand was er nog geen man overboord en Voorschoten’97 ging na de pauze nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker.

De jonge verdediger die later zou scoren. ,,We waren zeker niet minder en geloofden ook in een resultaat. Ik heb kansen gezien van Jim van der Krogt, Mo Maatoug en Wijnalda. Helaas wilde die bal niet goed vallen, maar dan moet je geduld en geloof houden. Gelukkig viel de treffer alsnog en aan de uitslag was niets gelogen. Een vrije trap van Van der Krogt kwam via Wijnalda bij mij. Ik nam aan met het bovenbeen en kon vervolgens binnen prikken. Het was mijn eerste doelpunt in de hoofdmacht. Ik ben pas net doorgekomen uit de jeugd en daarin scoorde ik niet vaak als verdediger. In de B’tjes was dat geloof ik voor het laatst. Nu mocht het zo zijn en dat gaf mij een eueforisch gevoel. Ik ben bedolven onder complimenten van mijn medespelers en ik vond het ook erg leuk dat mijn oom er bij was en mij kon zien scoren. Hun aanhang dichtte mij niet veel warms toe en dat gaf mij een extra lekker gevoel. In de bus heb ik de nodige drankjes mogen ontvangen. Ja, dan is het lekker wakker worden op zondagochtend.”

 

Na de late gelijkmaker ging Voorschoten’97 zelfs nog op jacht naar de 1-2, maar zo’n feest werd het niet. ,,Maar met vijf uit drie doen we het na de herstart niet beroerd. Dat hadden er wel zeven kunnen zijn. Het is jammer dat we de 0-2 bij Zwaluwen afgelopen week niet konden vasthouden. Dit punt voelt echter als winst en het geloof is terug in de ploeg. We hebben een lastige fase achter de rug met de plotselinge trainerswissel, maar het heeft ook weer nieuwe impulsen gegeven. Of ik volgende week weer speel? Dat weet ik niet, maar ik hoop dat ik het de trainer lastig heb gemaakt. Sem Simonis is dan wel terug van een skivakantie en ik wacht het rustig af. Ik ben nog jong en mijn tijd komt nog wel, schat ik zo in. Deze middag pakken ze mij in elk geval niet meer af.”

WV-HEDW- Voorschoten’97 1-1 (1-0). 2. De Vegt 1-0, 90. Van der Voorst 1-1.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Van der Voorst, Hoogenboom, Verplancke, Reinders, Van der Krogt, Beumer, De Koning, Van der Wilden, Maatoug, Wijnalda.

Foto’s: met dank aan HetAmsterdamscheVoetbal.nl/ Jos Spitteler

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read