vrijdag, mei 3, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseHVV bezorgt Voorschoten’97 ijskoude douche in slotfase

HVV bezorgt Voorschoten’97 ijskoude douche in slotfase

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Op basis van de gehele wedstrijd was het 3-3 gelijke spel wellicht verdiend te noemen. Dat HVV die gelijkmaker pas in de slotminuten maakte én het feit dat Jim van der Krogt daarna een schot door de paal gekeerd zag, maakte het einde zuur voor Voorschoten’97.

Twee overwinningen op rij hadden Voorschoten’97 hongerig naar meer gemaakt. HVV leek een prooi binnen handbereik: de Hagenaars, net overgestapt van de zondag naar de zaterdag, hadden alleen van het zwakke DHC gewonnen en bungelden in het onderste deel van de ranglijst. Dat zoiets weinig zegt in het begin van het seizoen bleek zaterdagmiddag op sportpark Adegeest. HVV bleek een taaie ploeg, dat het woord opgeven niet kende.

Eerst slaagden de bezoekers erin een 1-0 achterstand om te zetten in een 1-2 voorsprong en in de 89e minuut maakte Connor Coward de 3-3. ,,Die overwinning moeten we gewoon over de streep trekken”, sipte Kauzi Nomen n afloop. ,,Het was misschien een ongelukkig doelpunt, de bal viel precies tussen de keeper en de verdediging en dat is lastig voor de defensie, maar we mogen het zover niet laten komen. Met dat gelijke spel kreeg HVV te veel, denk ik.”

Na wat kansen over en weer brak de sterk spelende Miguel Boersma de ban. De vleugelverdediger begon aan een solo bijna op eigen helft, die hij uiteindelijk keurig afrondde door het leer langs doelman Guus Dicke te schuiven. In schoonheid werd het doelpunt van Boersma bijkans overtroffen door de treffer van Ole de Mooij; van ver buiten het strafschopgebied joeg hij de bal in de kruising: 1-1.

De euforie aan HVV zijde werd zelfs nog groter toen Faisal Kocaman vlak daarop de 1-2 op het scorebord liet zetten. ,,De eerste helft speelden we zwak”, zo vervolgt Nomen, ,,maar in de tweede helft leverden we wel strijd en dat leverde terecht de 2-2 en ook de 3-2 op. Dat moeten we dan over de streep trekken. Het waren twee doelpunten na uitstekende aanvallen. Voorschoten’97 kan gewoon goed voetballen. Daarom is de uiteindelijke 3-3 tegenvallend, we rekenden op meer.”

Voorschoten’97 miste nu ook de aansluiting bij de absolute top van de eerste klasse B en staat op drie punten van koploper VELO. Op 29 oktober staat de kraker tegen Valken’68 op het programma. Een derby staat altijd op zichzelf en groengeel krijgt dan de kans zich te revancheren voor deze domper. ,,We moeten niet te lang stilstaan bij deze teleurstelling. Op naar de volgende wedstrijd”, besluit Nomen realistisch.

Voorschoten’97-HVV 3-3 (1-2). 30. Boersma 1-0, 32. De Mooij 1-1, 35. Kocaman 1-2, 78. Wijnalda 2-2, 82. Van der Krogt 3-2, 89. Coward 3-3.

Basisopstelling Voorschoten’97: Hogenboom, Nomen, Reinders, Wijnalda, Van der Krogt, Guijt, Beumer, Maatoug, Boersma, Kwant, Verplancke.

Basisopstelling HVV: Dicke, Van der Heijden, De Mooij, Vrijmoet, De Kam, Altima, Coward, Van Gijn, Jakobs, Hagemann, Kocaman.

Note redactie: fotoreportage van Eric van der Wijngaard volgt later.