zondag, augustus 14, 2022
HomeZaterdagHoofdklasse en eerste klasseNog maar twee kansen voor ROAC

Nog maar twee kansen voor ROAC

-

Eerste klasse A (zondag)- Zolang Legmeervogels blijft verliezen, is ROAC nog in leven. Dit keer verloor de concurrent ruim op bezoek bij AFC ’34. Enkel kreeg de formatie van Gidon Reinders Folmer het ook niet voor elkaar om drie punten te pakken. Op bezoek bij Kolping Boys werd met 1-0 verloren. Met nu nog maar twee speeldagen op het programma slinken de kansen voor de paarswitten, hoewel 1 overwinning voldoende zou kunnen zijn.

Op sportpark De Nollen in Oudorp was er geen sprake van een groot verschil tussen de teams. ROAC, zonder de lang geblesseerde Sam van der Geest, Kevin de Jong (wel ingevallen) en Jeffrey de de Haas, startte echter matig en dat leverde al rap een 1-0 achterstand op. Daarna pakten de bezoekers het wel op, maar het oude euvel kwam weer om de hoek kijken. Er werden niet veel kansen gecreëerd en als zich mogelijkheden voor deden dan ontbrak de scherpte.

Voor de elfde keer dit seizoen lukte het ROAC niet om een doelpunt te maken. Zes keer was dat op vreemde bodem en de resultaten in uitwedstrijden zijn sowieso niet erg denderend. De Rippers pakten slechts twee punten in twaalf duels. Zo heeft ROAC nu nog twee kansen op meer succes, maar de tijd dringt en de tweede klasse komt alsmaar dichterbij.

Centrale verdediger Mitchel Boere: ,,In tegenstelling tot hetgeen we afspraken, kenden we een slappe start en dat resulteerde in hun doelpunt. Ze konden makkelijk uit de rug weglopen en scoren. Op een vrije trap van Thijs van Seggelen na werden we zelf niet echt gevaarlijk, maar door een omzetting op het middenveld ging het wel beter. We dachten vooraf dat hier kansen zouden liggen, omdat Kolping nergens meer voor speelde. Helaas moesten we dus terugkomen van een achterstand en dat was nog wel bijna gelukt met de ingevallen Casper van der Heijden, maar ook nu kregen we de bak er niet in Het zal nu echt in de laatste twee wedstrijden moeten gebeuren. Niet eenvoudig, maar niets is onmogelijk.”

Komend weekend is het Hertogspark het decor van ROAC tegen AGB. Die ploeg kan nog altijd kampioen worden en hijgt Kampong in de nek. De kans is dus minder dan nihil dat er een presentje wordt afgeleverd bij de nummer laatst. Legmeervogels ontmoet thuis het uitgespeelde Hillegom. Op de laatste wedstrijddag reist ROAC af naar Hoofddorp, de nummer vijf. De ploeg uit Uithoorn speelt dan een uitduel bij Kolping Boys. Het is dan de vraag of die wedstrijden nog van belang zijn. Hopelijk voor de mannen van Reinders Folmer wel. Zo niet dan is er in elk geval dapper gestreden tot de laatste snik en zal er verder niets veranderen aan de gemoedelijkheid en sfeer bij de nimmer in paniek rakende vereniging.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read