donderdag, mei 19, 2022
HomeZaterdagHoofdklasse en eerste klasseROAC op trainingskamp in Portugal

ROAC op trainingskamp in Portugal

-

Onze redactie kwam op 1 januari onderstaand bericht tegen op het Facebook account van ROAC. Wat ons betreft keurig om openheid van zaken te geven m.b.t. een gemaakte keuze. En dus delen we het bericht graag even via dit medium.
Morgenochtend vertrekt de 50 man tellende selectie (inclusief begeleiding) van het herenvoetbal van ROAC voor een vijfdaags trainingskamp naar Portugal. We snappen dat dat ten tijde van een lockdown wenkbrauwen kan doen fronsen.
Het traingingskamp is begin deze zomer geboekt. In die periode draaide het vaccinatieprogramma op volle toeren en was de berichtgeving vanuit de overheid en media louter positief. Niets wees er toen op dat we deze winter opnieuw in een lockdown zouden zitten.
Vanaf het moment dat duidelijk werd dat zowel Nederland als Portugal begin januari op slot zouden zitten hebben we contact opgenomen met de reisorganisatie. De boodschap was helder: verzetten of cancelen van het trainingskamp zou volledig op kosten van de selectie zijn (de selectie bekostigt dit trainingskamp uit eigen zak). Omdat de hotels in Portugal nog open zijn, er daar nog gesport mag worden en er gewoon gevlogen wordt zou er geen geldige reden zijn om kosteloos te mogen annuleren of verzetten.
De gehele groep is gevaccineerd en gisteren is een verplichte anigeentest afgenomen. De gehele groep is negatief getest. Omdat Portugal ook op slot zit zal de selectie de komende vijf dagen in een bubbel leven. De kans op besmetting in Portugal lijkt dan ook zeer klein.
Zodoende heeft de selectie besloten er het beste van te maken, binnen de kaders van de huidige mogelijkheden. De groep heeft er vertrouwen in dat dat ook gaat lukken en hebben er veel zin in. De komende dagen zullen er via de socials van ROAC ook regelmatig updates verschijnen vanuit het zonnige Portugal.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read