dinsdag, maart 5, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 3 december

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 3 december

-

DHC-Valken’68

De Valkenburgers wonnen afgelopen zaterdag ruimschoots van Den Hoorn, de 3-0 score doet vermoeden dat het een makkelijke middag was maar de realiteit lag iets anders. De ploeg van trainer Derek van der Plas wist op de juiste momenten te scoren tegen een team dat bij momenten ook gevaarlijk voor de dag kwam. De twee overwinningen op een rij kunnen een aardig vervolg krijgen als richting winterstop nog twee wedstrijden tegen staartploegen op het programma staan. Komend weekeinde wacht de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager en het nog puntloze DHC, ooit een roemruchte club uit het betaalde voetbal. In normale doen moet dit appeltje wel te schillen zijn. Onderschatting kan een tegenstander zijn, echter de nuchtere Duyfrak bewoners kennende zal hier absoluut geen sprake van zijn.

Voorschoten’97- UVS

De blessuretijd liep al bij UVS en die leek ruim bemeten. In die extra tijd ging het fout voor de ploeg van Kevin Krishan. Loyd van der Wilden dacht de matchwinnaar te worden, maar tegen sluitingstijd scoorde Nootdorp alsnog tegen. Door dat resultaat in speelronde negen bleef UVS op de tiende plaats staan. Wel ruim boven de ploegen die straks rechtstreeks degraderen, maar op de huidige positie moeten de blauwwitten straks ook nacompetitie spelen voor lijfsbehoud. Dat is niet anders voor de komende tegenstander. Zaterdag staat namelijk de derby tegen Voorschoten’97 op sportpark Adegeest op het programma. De manschappen van Jonathan Jonk staan negende op de ranglijst en verzamelden twee punten meer. In de voorbije speelronde speelde Voorschoten’97 juist nipt gelijk door een late treffer van Nick Guijt. Toch hadden de beide ploegen zichzelf wat hoger op de ranglijst ingeschat en dus is een driepunter welkom. De verschillen zijn nog altijd klein. Aan de bovenkant steekt enkel VELO er vooralsnog bovenuit. Dat is de volgende tegenstander van de blauwwitten. Voorschoten’97 eindigt 2022 met een uitduel in en tegen Honselersdijk. Beide ploegen kwamen in het seizoen ’18-’19 voor het laatst tegen elkaar uit in competitieverband. Groen en geel won op eigen veld met 3-1. Ook speelden deze ploegen een finale in de strijd om de LAV Cup, het seizoen voor corona. Ook toen verloor UVS. Een duel, zoveel is zeker, om naar uit te kijken.

Zie ook: https://leidenamateurvoetbal.nl/2022/zaterdag/1steklasse/alessandro-kwant-zocht-en-vond-heil-bij-voorschoten97/

Overige wedstrijden : SV Nootdorp-VELO, SV Wippolder-SV Die Haghe, SV Den Hoorn-SV DSO, SV Honselersdijk-Forum Sport, HVV-VUC.

Must Read