dinsdag, mei 7, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse, zaterdag 19 februari

Voorbeschouwing eerste klasse, zaterdag 19 februari

-

Zwaluwen’30-Voorschoten’97

De laatste drie competitiewedstrijden van Voorschoten’97 eindigden in evenzovele nederlagen, waarbij doelman Stephan van der Niet maar liefst elf keer de bal tegen het net zag gaan. Een treurig rijtje. De toenmalige trainer Theo Ducaneaux moest het echter doen met een bijna gedecimeerde selectie. Week in, week uit keken een aantal sterkhouders vanaf de zijlijn toe vanwege blessures. Dat viel niet meer op te vangen. Enkelen van hen hebben inmiddels de eerste speelminuten gemaakt en dat stemt hoopvol. Inmiddels heeft Nick Poot het roer overgenomen. Dat én de terugkeer van een paar potentiële basisspelers moeten Voorschoten’97 nieuw elan geven, te beginnen tegen Zwaluwen’30. De ploeg uit Hoorn staat een plaatsje hoger met twee punten meer. Grootste wapenfeit van de thuisploeg is de zege op het sterke Argon. Afgelopen zaterdag wonnen de groengelen hun laatste oefenpot van RCL. Het werd 3-1 voor de thuisploeg, maar de Leiderdorpers waren zeker niet kansloos. In elk geval kan Voorschoten’97 wel een succesje gebruiken in competitieverband.

Forum Sport-Valken’68

Cijfermatig ontlopen Forum Sport en Valken’68 elkaar bijzonder weinig. De bezoekers hebben een punt meer, maar qua doelpunten voor en tegen is het verschil minimaal. De middenmoters zouden graag aansluiting krijgen met de subtop, maar er gaapt een fors gat van vier punten. Het verschil tussen de nummer vijf, Valken’68, en de nummer twaalf, AFC is maar vier punten. De verschillen in de ruime middenmoot zijn klein en een verliespartij kan een ploeg aardig laten duikelen op de ranglijst. Valken hoopte met de winst tegen Zwaluwen een zwakke periode in november afgesloten te hebben met als dieptepunt de 1-1 tegen het onderaan staande Die Haghe. De coronastop gooide danig roet in het eten. Alan Campfens kent zonder twijfel de sterke en zwakke kanten van Forum Sport en zal zijn strijdplan klaar hebben. Of zijn mannen dat op het veld kunnen omzetten in een zege zal zaterdag blijken.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read