donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse, zondag 24 april

Voorbeschouwing eerste klasse, zondag 24 april

-

Eerste klasse A

ROAC – Assendelft

Eindelijk! Na 8 uitnederlagen op rij (met een totaaldoelsaldo van 4 voor en 27 tegen) boekte ROAC afgelopen zondag het eerste winstpunt van het seizoen op vreemde bodem. De Rippers speelden bij FC Uitgeest een verdienstelijke wedstrijd en met wat meer fortuin had er zelfs nog wat meer ingezeten dan de uiteindelijke 1-1. Wellicht dat dit resultaat een opmaat is voor een mooie eindsprint van de paarshemden, die dit weekend bezoek krijgen van Assendelft. De Noord-Hollanders maakten afgelopen zondag korte metten met DSOV (6-1) en stegen door deze overwinning naar de 6e plaats op de ranglijst. De heenwedstrijd tussen Assendelft en ROAC eindigde in een 3-1 zege voor de Assendelvers. ROAC heeft nog een achterstand van respectievelijk vier en drie punten op DSOV en Legmeervogels. Deze ploegen dienen ingehaald te worden om de nacompetitie voor lijfsbehoud nog te kunnen bereiken.

Overige wedstrijden in deze klasse: AFC’34 – DSOV, Fortuna W – FC Uitgeest, Kolping Boys – Hoofddorp, LSVV – Hillegom, Kampong – SDZ, AGB – Legmeervogels.

Eerste klasse B

Sarto – FC Boshuizen

FC Boshuizen wordt door de buitenwacht beschouwd als één van de betere clubs uit de eerste klasse B, maar het lukt dit seizoen de Leidenaren (vooralsnog?) niet om zich serieus te mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. Een aardige serie wordt vaak gevolgd door een mindere periode en afgelopen zondag ging het voor FC Boshuizen in Den Haag, na een reeks van 3 wedstrijden waarin 7 punten werden behaald, opnieuw mis. ‘Traditionsverein’ VUC was met 1-0 te sterk voor de formatie van Roberto Escudero, die door deze nederlaag afzakte naar de 5e plaats op de ranglijst. Komende zondag vertrekken de Leidenaren naar Tilburg voor de ontmoeting met Sarto. De Brabanders staan op drie punten achterstand van de Kadebewoners, maar hebben wel 2 wedstrijden minder gespeeld dan hun Leidse opponent. Het heentreffen tussen beide teams in Leiden eindigde in een 0-1 overwinning voor de brigade uit het zuiden des lands.

Overige wedstrijden in deze klasse: DHC – VUC, Den Hoorn – Olympia, DOSKO – Spartaan’20, ’t Zand – Hillegersberg, Unitas’30 – Rood Wit W.

Must Read