zaterdag, december 3, 2022
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwingen eerste klasse B, zaterdag 26 november

Voorbeschouwingen eerste klasse B, zaterdag 26 november

-

Forum Sport – Voorschoten’97

De ploeg van trainer Jonathan Jonk kent tot nu toe toch wel een wisselvallig seizoen. Afgelopen zaterdag werd vrij gemakkelijk van SV Nootdorp gewonnen met een plek in de brede middenmoot tot gevolg. Het gat naar de derde degradatieplek is inmiddels zes punten, het verschil met de nummer twee is slechts twee punten. Koploper VELO lijkt inmiddels ietwat uit zicht, bij winst gaan de Voorschotenaren over komende tegenstander Forum Sport heen. Die club kwam van de week nog opmerkelijk in het nieuws, er zou sprake zijn van beslaglegging er van uitgaande dat een bestuursfunctie een betaalde functie is, maar deze is onbezoldigd dus de berichtgeving was iets te voorbarig. Terug naar het voetbal, afgelopen seizoen werd het 0-3 en gingen de punten mee huiswaarts. Winst is noodzakelijk om de podiumplaatsen in het zicht te houden, gezien de andere wedstrijden is een flinke stijging op de ranglijst dan zeker mogelijk. De focus van groen en geel kan volledig gericht worden op de competitie (en Sportiff LAV Cup) nu de ploeg werd uitgeschakeld in de districtsbeker door FC ‘s-Gravenzande.

UVS – SV Nootdorp

De goede serie van de Leidenaren werd afgelopen zaterdag door SV Wippolder een halt toegeroepen, ondanks nogal wat Leidse kansen en mogelijkheden sloeg de opponent op de juiste momenten toe en liet de Kikkerpolderbewoners met lege handen huiswaarts keren. De ploeg van Kevin Krishan heeft eerder dit seizoen laten zien om te kunnen gaan met tegenwind, het vizier is inmiddels gericht op de komende tegenstander, SV Nootdorp, dat vrij kansloos van Voorschoten’97 verloor. Een bijzonder weerzien voor Mitchell Abdoel, de lange, kopsterke en balvaste spits kwam over uit Nootdorp en zal zeker tegen zijn oude club trefzeker willen zijn. Bij winst stijgt UVS een aantal plaatsen en gaat dan ook over de Nootdorpers heen, daarnaast een goed begin van de tweede periode en wellicht een opmaat naar meer. Overigens om alvast warm te draaien; op speeldag 10 staat de clash tussen Voorschoten’97 en UVs op het programma!

 Valken’68 – SV Den Hoorn

De Valkenburgers wonnen, na een vrij moeizame eerste helft, met 2-4 in en tegen Honselersdijk en dit was ook wel nodig na twee voorgaande verliespartijen. Verdediger Peter Kuijt pakte vlak voor tijd rood door twee keer geel en zal er op het veld dus niet bij zijn als SV Den Hoorn op bezoek komt. Een ploeg die afgelopen weekend ook het zoet der overwinning smaakte door VUC op een 3-0 nederlaag te trakteren. De bezoekers staan vier plaatsen hoger, het verschil in punten is echter slechts twee dus een overwinning doet mogelijk stuivertje wisselen. De ploeg uit het Westland heeft slechts 6 doelpunten tegen, en inmiddels al 4 clean sheets. Duidelijk dus waar de kracht van de tegenstander ligt, het scoren gaat wat moeizamer met gemiddeld 1,5 goal per wedstrijd. Beide teams kwamen dinsdagavond ook nog thuis in actie voor de districtsbeker, Valken’68 won van SHO (3-0) en SV Den Hoorn versloeg Meerburg met 3-1. Overigens spektakel gegarandeerd aanstaande zaterdag, na afloop geven Toos & Roos een spetterend optreden.

Overige wedstrijden : Die Haghe-HVV, SV DSO-SV Honselersdijk, VELO-SV Wippolder en VUC-DHC.

 

Must Read