zondag, april 28, 2024
HomeKagiaInterview KagiaGelijkspel voelt beetje als winst voor Kagia

Gelijkspel voelt beetje als winst voor Kagia

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Na afloop was het af te raden om in de buurt te komen van Ted Verdonkschot, de trainer van FC Aalsmeer. De oefenmeester, onder meer bekend van zijn werkzaamheden bij Rijnsburgse Boys, was woedend over het uitblijven van de eerste zege van zijn ploeg. De Aalsmeerders werden voorafgaand aan deze competitie gezien als een voorname kandidaat voor een prijs, maar vooralsnog kwam zijn equipe pas uit op drie punten. De stemming bij Kagia was beduidend beter. De mannen van Hein Leliveld kwamen van de gehate nul af en vierden de 2-2 min of meer als winst.

Aron Wijsman, sluitpost bij de Kagianen, had uiteraard niets te maken met het getier bij de tegenstander en meende dat zijn ploeg recht had op een puntje. ,,Als je met 0-2 achter komt en de tegenstander is op dat moment beter dan weet je dat het lastig wordt. We hebben in de tweede helft echter brutaler gespeeld en we bleven in een resultaat geloven. Met wat geluk kwamen we aan de 1-2, maar dat mag ook wel eens. Tot nu toe heeft het ons niet meegezeten. We moesten wel wachten tot in de blessuretijd voor de 2-2, maar dan is ie ook wel extra lekker.”

,,Mijn spelers hebben zichzelf, de club en sponsoren vanmiddag ontzettend voor joker gezet. Dit kan zo niet langer, er moet wat gaan gebeuren,” spuwde oefenmeester Verdonkschot zijn gal naar zijn selectie. De tekst, te lezen bij de collega’s van Voetbal In Aalsmeer, was overduidelijk.

Na een halfuur opende Mike Dam de score op fraaie wijze. Calvin Valies maakte er vervolgens 0-2 van en zo was Kagia in last. Wijsman: ,,Dat tweede doelpunt was te voorkomen geweest. Een beetje ongelukkig en uit de kluts. Maar dan weet je dat je vol aan de bak moet. Dat was ook zeker het plan vooraf en we wilden zelf wat meer aan voetballen toekomen. Dat ging voor de pauze redelijk, maar vooral in de tweede helft hebben we meer laten zien. Bij 1-2 weet je dat er weer leven in de brouwerij komt.”

De officiële tijd zat er al op en een nieuwe nederlaag leek in de maak voor Leliveld en de zijnen. ,,Ik kreeg een bal terug en besloot dat ding ver weg te trappen. Een verdediger had een mispeer in huis en Mischa Schoone geloofde erin. Met een stuit kopte hij over de doelman heen, die wellicht beter had kunnen ingrijpen. Ik ben blij dat Mischa er ook weer bij is. Hij is een aantal weken afwezig geweest door een blessure, maar kon nu weer invallen. Hij werkt er altijd snoeihard voor en dat mag ook wel eens gezegd worden. We zijn blij dat die nul nu weg is. Niet dat er al brand uitbrak, maar de achterstand liep al wel op en ergens zal je het moeten inhalen. Dit is een resultaat waar we verder mee kunnen en ik ben blij dat ik ook eens een assist op mijn naam heb gekregen.”

Bsisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Verdegaal, Lobbezoo, Malhi, De Graaf, De Bruijn, Van der Zwet, Lamboo, Hoeke, Van der Schinkel.

Note redactie: komende woensdag, 19 oktober, zijn Hein en pa Theo Leliveld te gast bij Sport071 te beluisteren via Sleutelstad FM en later ook op LAV!

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read