zaterdag, april 27, 2024
HomeKagiaInterview KagiaGelukkige zege smaakt Kagia heerlijk

Gelukkige zege smaakt Kagia heerlijk

-

Tweede klasse C (zaterdag)-De eerste keer dat Kagia in de tweede helft na een kwartier voetbal op de helft van SVC’08 kwam was het gelijk raak. Mitchel Griekspoor botste tegen de uitlopende doelman Wesley Storm aan, waarna het leer bij Tijs van der Schinkel belandde die de bal in het verlaten doel schoof: 1-0. Het publiek vreesde nog even dat de scheidsrechter zou fluiten voor een overtreding van de Kagia spits. Die wees een onregelmatigheid stellig van de hand: ,,Er was niets aan de hand: we botsten gewoon op elkaar. Die bal kwam bij Tijs en dan weet je het wel. Het was eerlijk gezegd niet verdiend op dat moment, maar daar zit ik niet zo mee haha.”

Voor de bezoekers zal deze wedstrijd een uiterst zure nasmaak opgeleverd hebben. Het was van beide kanten niet zo best in de eerste helft, maar SVC’08 had toch wel de beste kansen. Puik optreden van keeper Aron Wijsman hield Scheveningse Voetbal Combinatie uit Wassenaar (!) van doelpunten af. Zo dacht Clay Hoekstra te scoren toen hij de bal onverwachts voor zijn voeten kreeg en het een simpel intikkertje leek. Met een ultieme reflex kon de doelman de bal echter met zijn been keren. Daar bleef het niet bij, want Wijsman bleek vaker een niet te nemen hindernis.

Zijn collega aan de andere kant kon zich minder bewijzen. Aanvallend had de thuisploeg weinig in de melk te brokkelen. SVC’08 verdedigde ver vooruit, waardoor de mannen van Hein Lelieveld moeite hadden het middenveld te bereiken, laat staan de aanvallers. Dat Kagia het voetballend (weer) moeilijk had viel alleszins te begrijpen: opnieuw moest men aantreden met een gemankeerde ploeg: Tom van der Star, Glenn Lobbezoo en Timo Sluijmer ontbraken bijvoorbeeld, waar vooral de laatste niet te benijden valt: opnieuw lijkt een ernstige knieblessure hem langdurig langs de kant te houden. Pech dus voor de thuisploeg, maar het gelukkige doelpunt zorgde voor wat evenwicht.

SVC’08 herstelde zich niet echt van de dreun. Hoewel het nog een half uur had om de stand recht te trekken leek de overtuiging te ontbreken. Het zelfvertrouwen wat nog over was werd een vijftal minuten voor tijd definitief de das om gedaan door het tweede doelpunt van Kagia. Van der Schinkel strafte ietwat arrogant gepingel van een verdediger af met een briljante actie, waarna hij de bal voorgaf. Voor invaller Tygo Mesman leek het appeltje-eitje om de 2-0 te scoren, maar het had heel wat voeten in de aarde voordat het werkelijk over de doellijn ging.

Aan die stand veranderde verder niets en het dolgelukkige Kagia kon drie punten aan het totaal toevoegen. Griekspoor, die het de verdedigers knap lastig maakte met zijn niet aflatende gezwoeg, was uiteraard uiterst gelukkig met de zege: ,,Het was lang een moeilijke wedstrijd voor ons. We misten vandaag weer een aantal vaste krachten. Hun vervangers knokten voor wat ze waard waren, maar het zijn niet de minsten die we misten. We kwamen een paar keer goed weg en hulde voor Wijsman die ons in de wedstrijd hield. Het was eerlijk gezegd best een tik toen hij een kwartier voor tijd er geblesseerd af moest. Zijn vervanger Nick Baars deed het gelukkig ook prima. We hadden deze overwinning echt nodig; verlies je, dan kom je echt in de degradatiezege. Nu staan we in de middenmoot. Met een complete selectie is dat ook onze plek denk ik. Nu is het zoals vandaag af en toe billen knijpen.”

Luid gezang in de kleedkamer lokte de noeste werker na de laatste uitspraak naar zijn teamgenoten die duidelijk geen moeite hadden met een overwinning die niet helemaal verdiend was.

Leliveld tenslotte: ,,Vooral hulde voor het getoonde karakter en de onverzettelijkheid. Dat heeft ons geholpen deze lastige pot te winnen. Ik vrees dat het nog wel puzzelen blijft de komende tijd, want we blijven achtervolgd worden door blessureleed. Maar zolang we dit kunnen opbrengen, moet het goed kunnen komen op de ranglijst.”

Kagia-SVC’08 2-0 (0-0). 60. Van der Schinkel 1-0, 85. Mesman 2-0.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Malhi, Modderman, Van Dijk, Schoone, Robelus, Imanse, De Graaf, Griekspoor, Lamboo, Van der Schinkel.

Basisopstelling SVC’08: Storm, Massaoudi, Bos, Roosberg, Soonieus, Plat, De Jong, Van de Water, Hoekstra, Spaans, Van de Meent.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read